Reklama

Reklama

Dřív než půjdu spát

  • USA Before I Go to Sleep (více)
Trailer 2
Drama / Mysteriózní / Thriller / Psychologický
Velká Británie / USA / Francie / Švédsko, 2014, 88 min

Christine při nehodě před několika lety utrpěla poškození mozku, při kterém se jí během noci pokaždé vymaže paměť. A každé ráno musí znovu a znovu zjišťovat, kým je, co v životě prožila, koho miluje a s kým žije. Její manžel Ben jí denodenně trpělivě pomáhá za pomoci fotoalb a vyprávění. Druhým Christininým průvodcem v mlhách její vlastní minulosti je psychiatr Edmund Nash (Mark Strong), s jehož pomocí si hrdinka vede videodeník. A ten jí jejím vlastním hlasem jednoho dne varuje: „Nevěř nikomu!" Deníkový záznam spustí sérii událostí, které mají strašlivé následky. Christine začíná pochybovat o všech, kteří se zdáli jí pomáhat. Otázky, kdo ve skutečnosti Christine je, co se skrývá v její minulosti a co způsobilo její poruchu, přinesou šokující odpovědi. Christine zjišťuje, že pravdu je lepší někdy zapomenout. (Bontonfilm)

(více)

Diskuze

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

je to Thriller, od toho se dá čekat jen tohle... prostě divák je v napětí celej film, a pak se dozví, že je vše upe jinak, ale stále je napjatý, což je dobre.. podle mě je jedno jestli to bylo natočený kdysik, anebo ted... ale pořád je to dobrej Thriller... a mělo by se točit více takových filmů, než plno stereotypních blockbusterů typu TF, apod.

na příspěvěk reagoval dr.horrible, Deryll

dr.horrible

dr.horrible (hodnocení, recenze)

Petaxis , rounen

Mne vsetci tvrdili, ze v kine to tiez bolo kratke, tak som dal tu verziu. A nepacila sa mi. Taketo filmy patria do osemdesiatych rokov, vtedy boli fajn. Dnes je tento konkretne, tak na universal chanell :)

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

dr.horrible

Já viděl verzi 92 minut... jinak musím zkritizovat zdější negativní hodnotící, protože v poslední době to byl zase jeden z mála dobrých thrillerů... fakt nevím co by na to téma chtěli vidět, ale tohle bylo dobrý... pro mě 4*

na příspěvěk reagoval dr.horrible

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

dr.horrible

To netuším, ale už v kině mi ten film přišel hodně krátkej. Dneska jsem to viděl podruhý a 77 minutová verze odpovídá tý z kina. Tak nevím někde bude chybka.

na příspěvěk reagoval dr.horrible

Terezasch

Terezasch (hodnocení, recenze)

To bude nějaká parodie na Memento, ne? Nečetla jsem diskuzi, takže bych se nedivila, kdyby zde už podobné tvrzení zaznělo. Na první pohled to i tak vypadá zajímavě, ale hodnocení a některé komentáře mě dost odrazují. Nicméně hodnocení zde nebývá příliš směrodatné (viz Gravitace).

viktorka181

viktorka181 (hodnocení, recenze)

SPOILER SPOILER, který si ovšem mnohý nešťastník (včetně mě) už možná přečetl: Jako napsat do komentářů: "Krásný a šťastný konec", to je hodně velkej vrchol, pokud to není myšleno jako matení nepřítele (i to by byl ovšem vrchol). Díky za přednesení posledního důvodu, proč na film nejít:-))

Uživatel pushover smazal svůj příspěvek.

Uživatel skinny smazal svůj příspěvek.

jakobo46

jakobo46 (hodnocení, recenze)

Zrovna dnes jsem dočetl knihu a musím říct, že mě fakt dostala. Strašně moc se těším do kina :)

na příspěvěk reagoval eLeR

Petaxis

Petaxis (hodnocení, recenze)

Pozpátku to nebude, nebo aspoň jestli to bude podle tý knihy, tak by to nedávalo smysl... 

Ale těžko říct, jak moc se to bude držet předlohy, ten trailer vypadá trošičku jinak.

denulik

denulik (hodnocení, recenze)

Pospiatku to určite nedajú, to by bola lacná napodobenina Mementa. Mňa by potešilo, keby sa tam neustále opakovala jedna sekvencia (napr. to video- volám sa Christina Lucas...), ale postupne by sa menil kontext a s pribúdajúcimi podozreniami by sa menil aj význam stále tej istej nahrávky. Niečo na spôsob Rozhovoru s Genom Hackmanom. To by bola mňamka.

misiaq

misiaq (hodnocení, recenze)

Sattiens

presne uplne memento, ibaze memento bolo unikatne aj tym, ze dej sa odohraval v opacnej chronologii od konca na zaciatok.

na příspěvěk reagoval Sattiens

denulik

denulik (hodnocení, recenze)

No super, trailer zatiaľ stupňuje moje očakávania, vyzerá výborne. Dejom to pripomína Memento, atmosférou Ghost Writer a hudbou Inception. Už sa neviem dočkať. A tentokrát si knihu nechám až po filme, nerada by som prišla o prekvapenie.

Petaxis

Petaxis (hodnocení, recenze)

Jůůů, trailer vypadá dobře! Sice jsou tam některý věci jinak, než v knize, ale ty jo... dobrý, myslím si, že to bude dobrý, těším se! :D

Petaxis

Petaxis (hodnocení, recenze)

Zrovna čtu knihu a zatím mě to dost baví, takže se těším i na film :)

Reklama

Reklama