Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedmnáctiletá Angelika je proti své vůli provdána za bohatého toulouského hraběte Joffreye de Peyrac, který je nejen o dvanáct let starší než ona, ale má také pověst čaroděje. Svým šarmem a inteligencí si brzy získá Angeličino srdce a zdá se, že jejich šťastný život nemůže nic ohrozit. Jednoho dne je ale Peyrac uvržen do Bastily a upálen na hranici za údajné čarodějnictví. Angelika se uchýlí s dětmi na Dvůr zázraků a s pomocí banditů plánuje pomstu všem, kteří změnili její pohádku ve zlý sen. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (190)

maddy odpad!

všechny recenze uživatele

Už aj Francúzi si prznia klasiky. Teda skôr by sa hodilo označenie klasiku našich babičiek. Napriek tomu nemám proti pôvodnej filmovej Angelike nič. Obzvlášť ten film síce neadorujem, ale ani ho neodsudzujem. Vo svojej dobe svoje opodstatnenie má. Nemám nič ani proti podobným kostýmovým romancám, aj keď ich prioritne nevyhľadávam. Avšak novodobá Angelika zlyháva aj v tých najzákladnejších rovinách. Neexistujú v nej motivácie hrdinov, emócie sú na bode mrazu, vzťah s Angelikou nemá žiadnu iskru, všetky postavy sú nesympatické, rozhovory absolútne nepodstatné a samotný dej zbytočný. Film nemá žiaden spád, tempo viazne od úvodných sekúnd a dielo skazy dotvára nekonzistentný strih scén. Jednoducho fraška, ktorá snáď ani nikto nemohol myslieť vážne. Bohužiaľ myslel a tak sa to tvári ako seriózny „remake“. Neskutočne nezáživné, otravné a dementné. Ani to nemám chuť ďalej komentovať. CELKOVO: 0,5* (1/10) aj to len zo cti ku kultovému statusu pôvodnej Angeliky ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

K uzoufání dlouhé a nudné, za což primárně podle mě může scénárista a režisér v jednom. Zaprvé za dialogy by si měl nafackovat, za druhé za dávkování tempa by si měl nafackovat a zatřetí za zoufale nudné vyprávění ne zas tak zajímavýho příběhu. Jsem hrdým neznalcem předlohy a ani "původní" filmovou Angeliku si moc nevybavuju (viděl jsem snad jeden film a myslím, že to rovnou byl ten poslední, když mně bylo nějakejch osm devět deset let). Měl jsem v plánu vypsat, co všechno se mi na filmu nelíbilo, až jsem nakonec po přečtení svýho komentáře došel k názoru, že bude lepší, když to obrátím, a řeknu, co se mi líbilo. Hlavní představitelka. Tečka. Peyrac je starej, starší než můj otec, kterej mě měl před čtyřicítkou, vzájemná chemie mezi ním a Angelikou je asi tak silná, jako vzájemná přitažlivost mezi mrkví a piraní. Dialogy zasloužily kompletně smazat a napsat znovu někým, kdo ví, co dialog je. Hudba je otravná, kamera nezábavná a jednotvárná, kostýmy jsou průměrné (pouze jeden dekolt je fajn, ale ten souvisí spíš s obsazením), choreografie šermířskýho souboje nudná, film by klidně mohl být bez střihu... a tak dál. Nuda, nuda, zoufalá nuda, a tak jedinou světlou stránkou podle mě je, že se povedlo najít pěknou babu, která si zasluhuje hvězdičku sama pro sebe. [DVD] je ztráta peněz. Bonusy = nula přidané hodnoty. Zajímalo by mě, kdo byl tak odvážnej, a do kina na to šel. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Takhle to přece vůbec nebylo! Milovníci klasické verze o čachrářce s manipulativním rozkrokem můžou být oprávněně rozhořčeni, ale mně spíš vadilo celkově mdlé osobní i romantické kouzlo, často zmatečné přechody mezi scénami a lehká dobová nevěrohodnost (tahle Angelika klidně mohla nosit mikinu GAP s kapucí). V podstatě je tento remake zbytečný jak běžecký pás v domácí posilovně hraběte de Peyraca.. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jakkoliv původní Angelika patří k mému dětství,nikdy jsem nebyl její fanda a od doby kdy jsem jí viděl naposledy už uplynulo hodně vody a tudíž si s děje prakticky nic nepamatuju a tenhle remake mi nikterak žíly nerve.Bohužel ovšem novodobá verze je poměrně veliká nuda,kde se sice tu a tam něco děje,ale už jen díky nepříliš vydařenému obsazení jsem po celou dobu neměl potřebu někomu fandit a zajímat se kdo jak dopadne.Jelikož je Angelika pro mnohé nesmrtelnou klasikou,tohle beru jako krok vedle.Pro větší snesitelnost a spád by určitě pomohlo pokrácení o dobrou půl hodinku...40% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NIC ODE MĚ NEČEKEJTE! KOUPIL JSTE SI MĚ JAKO ZVÍŘE, ALE JSEM ČLOVĚK. NIKDY NEBUDU VAŠE...“ /// Nejsu nějak extra spjatej se starou Angelikou, ani s Michèle Mercier (i když uznávám, že to bylo kus ženský!). Ale to by mohla bejt Nora Arnezeder (třeba) taky. (testnout to můžete během cca 2minutový (možná víc) šukačky – ve filmu samozřejmě…) Tenhle remake je neutrální opakovačka s pár novotama (– aspoň myslím), která si nemá čím 3* zasloužit. A pokračování by točil snad jen magor! P.S.: Staromilce by mohl zachvátit castingovej infarkt. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Romány Anne Golon ani původní film neznám. 2.) Dokázal(a) bych milovat 100letýho chlapa. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Angelice (Nora Arnezeder) je ve filmu 17 let, její představitelce Noře Arnezederové je přitom bylo v době natáčení 25. (M.B)
  • Sexuálna scéna medzi Norou Arnezeder (Angélique) a Gérardom Lanvinom (Joffrey de Peyrac) bola taká intenzívna, že jej natáčanie trvalo veľmi dlho a obaja trávili mimo natáčanie aj v súkromí veľmi veľa času, aby si na seba zvykli a spoločne ju zvládli. (Arsenal83)

Reklama

Reklama