Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedmnáctiletá Angelika je proti své vůli provdána za bohatého toulouského hraběte Joffreye de Peyrac, který je nejen o dvanáct let starší než ona, ale má také pověst čaroděje. Svým šarmem a inteligencí si brzy získá Angeličino srdce a zdá se, že jejich šťastný život nemůže nic ohrozit. Jednoho dne je ale Peyrac uvržen do Bastily a upálen na hranici za údajné čarodějnictví. Angelika se uchýlí s dětmi na Dvůr zázraků a s pomocí banditů plánuje pomstu všem, kteří změnili její pohádku ve zlý sen. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (190)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nepochopil proč zrovna z Angeliky je pomalu celá pánská část Francie tak vyplesklá. Jistě, rajda to je přijatelná, jenže jestli se Francie něčím vyznačuje, tak je to zvýšeným počtem žab na talíři a zvýšeným počtem kurtizán na jednoho obyvatele, takže sedat si na prdel zrovna s Angeliky je fakt těžkej úlet. Navíc už vidím jak Joffrey, přinese domu kachnu a řekne Angelice, ženo má milá, udělej mě nedělní oběd. Nicméně ortodoxní odmítačka domacích prací, která se postupně z lásky k Joffreyeovi prošukává celou Francií je takovej fenomén, že se dočkal remaku. Samozřejmě při vyslovení "nová Angilka" jde tak trošku husí kůže, protože ať tak nebo onak, původní Angelika sbírala u diváků body napříč generacema a nejedna žena si z té velké lásky zaslzela. Nová Angelika pro mě překvapivě neupadá na příběhu, ale na postavě Joffreye. Nic proti, Gérard Lanvin je výbornej herec, ale takovou personu jakou je Robert Hossein prostě nepřehraje. I když je Robert především divadelní herec, tak svoje filmový postavy hraje takovým způsobem, že je vlastně vytváří a to je pak naprosto nemožný ho ve stejný postavě překonat. Jiná situace nastala u Angeliky i když Nora Arnezeder u mě zpočátku nebodovala, nakonec jsem jí tu lásku a odhlodání věřil víc než Michele ! Pokud jde o další herce, tak nemám žádných větších výhrad, nejvíc mě dostal Tomer Sisley. Příběh má své mušky, ale i masařky, je sice hezký a docela originální, že se Angelika několikrát zhoupne a má dvě děti, ale stárnutí by mělo platit snad i na markýzu andělů ne ? Joffrey má něštěstí ksicht v hajzlu pořád, takže se tam nějaká vráska navíc snad už ani nevejde. Ovšem nejvíc mě vadily dialogy. Člověka co je psal, může zametat nádráží v Mukačevu, ale ne se srát do filmů. První polovina byla dějově ucamraná, ale v druhý části to přece jen začne žít, hlavně když Angelice zabásnou toho jejího pajdu a začne jí hořet koudel u prdele. Chlapi se totiž můžou přerazit, aby jí buď zabili a nebo zachránili. Co bych tvůrcům vyčet je menší péče při výběru exteriérů, protože to spolu s hudbou byla největší síla původní Angeliky. Sice nevím proč se rozhodla distribuční společnost film uvádět s dabingem, ale když už, tak v rámci možností ho považuju za vydařený, vyjma Vaška Vydry, to fakt sorry. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Remake je vždycky trochu problém, hlavně pokud jde o kultovní filmy. Jelikož jsem byla takříkajíc Angelikou nepolíbena a viděla všechny starší filmy až poměrně nedávno, nemám takovou potřebu srovnávat s původní verzí. Mě se ten film prostě líbil. Angelika v podání Nory Arnezeder mi připadala přirozená a živelná, líbila se mi mnohem víc než Michèle Mercier. Nová Angelika je jemnější, mladistvější, temperamentnější. Zřejmě budu jedna z mála, kdo si novou verzi s potěšením užil. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jakkoliv původní Angelika patří k mému dětství,nikdy jsem nebyl její fanda a od doby kdy jsem jí viděl naposledy už uplynulo hodně vody a tudíž si s děje prakticky nic nepamatuju a tenhle remake mi nikterak žíly nerve.Bohužel ovšem novodobá verze je poměrně veliká nuda,kde se sice tu a tam něco děje,ale už jen díky nepříliš vydařenému obsazení jsem po celou dobu neměl potřebu někomu fandit a zajímat se kdo jak dopadne.Jelikož je Angelika pro mnohé nesmrtelnou klasikou,tohle beru jako krok vedle.Pro větší snesitelnost a spád by určitě pomohlo pokrácení o dobrou půl hodinku...40% ()

Janega 

všechny recenze uživatele

Ja osobne by som volil formu televízneho seriálu, keďže sága Angeliky je veľmi rozsiahla, takže z dlhodobejšieho hľadiska by to bolo lepšie. I keď už tento film pôsobí dosť televízne. Nora Arnezeder je dostatočne pôvabná a krásna pre rolu Angeliky a túto postavu poňala trochu inak než Michele Mercier. Veľkým krokom vedľa je však herecký predstaviteľ Joffreyeho de Peyraca. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Přiznám se že posledních 20 minut jsem už nedal, takže jsem přemýšlel jestli je u mé férové film hodnotit a komentovat. Ale jelikož mě tento film opravdu naštval a silně pochybuji o tom že se nějak na posledních 20 minut vylepšil, hodnocení a i komentář sem dám. Remaky jsou celkově dost zbytečné, není přece potřeba natáčet povedenné filmy znovu. Ale ten Angeliky je obvzlášť zbytečný, dneska už se totiž prostě nedá natočit něco tak roztomile naivního, příjemného a dojemného jako je bývalá série o Angelice. Je mi to líto, ale nedá. Dneska již frčí úplně jiné typy filmů, ve kterých jsou ty nejlepší hvězdy s halywůůdu, cool počítačové efekty a podobné vymoženosti (které mě ale například odpuzují.) Ale nechtěl jsem být až tak vůči nové Angelice zaujatý a i s ohledem na to že byla z velké poloviny natáčená v naší České republice a rozhodl jsem se jí zhlédnout. Ale přátelé, již dlouho jsem neviděl film ve kterém působí vše tak hrozně amatersky a to komera, střih, dialogy, herecké výkony, výběr herců (Opravdu nebyl režisér pod vlivem nějáké omamné látky, když vybral do role Žofrého takového slizkého dědka?) scénář atd. Místy jsem skoro přemýšlel nad tím jestli nesleduji parodii na původní sérii. Vždyť to nemělo absolutně žádný švih, kouzlo, charisma. Film má problém i s tím vyprávět souvisle celý příběh a s návazností jednotlivých scén. Nic tam nefunguje. Zhola nic. Tohle je páni tvůrci hnus a pěkná rána do zad všem fanouškům té právé Angeliky. No alespoň že film moc nevydělal a další pokračování se snad už konat nebudou. Jedna hvězda je pouze z úcty k tomuhle krásnému příběhu, který je zde tak příšerně zpracován. Jinak je nová Angelika skutečný filmový odpad, který je potřeba co nejrychleji vyhodit do koše a už nikdy na něho nesahat. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení filmu začalo 17. září 2012 na zámku Schloss Hof v Dolním Rakousku. Herci i kompars se sjeli na hrad v dopoledních hodinách a natáčelo se až do pozdních nočních hodin. Počasí bylo ideální, ani příliš teplé, ani chladné. Fotografování na placu nebylo vůbec povoleno, mohli se fotit pouze komparsisté. Kolem dokola neustále pobíhali maskéři a kontrolovali, zda je všechno v pořádku. Ve chvílích volna a v pracovních záběrech měla Nora Arnezeder na hlavě síťku, aby jí účes neponičil vítr nebo drobná smítka poletující ve vzduchu. Dialogy se natáčely ve francouzštině a angličtině. Druhý den se začalo natáčet při západu slunce a pokračovalo se až do čtvrté hodiny ranní. Všichni zúčastnění byli poučeni o tom, že detaily o natáčené scéně nesmí nikomu prozradit a také fotografování bylo přísně zakázáno. Na zámku Schloss Hof se filmaři zdrželi do pátku 21. září, v dalším týdnu pak využili prostory bývalého loveckého zámku Eckartsau, kde se mimo jiné natáčela svatba Angeliky (Nora Arnezeder) a Joffreye (Gérard Lanvin). Několik scén vznikalo také na hradě Kreuzenstein. Od 27. září do 5. října 2012 probíhalo natáčení na hradě Rosenburg. Tímto dnem také definitivně skončilo natáčení v Rakousku a štáb se pomalu připravoval na přesun do České republiky, kde se filmovalo na zámku v Kroměříži a na hradu v Telči a na hradech Točník a Žebrák. Natáčelo se i na hradu Pernštejn. (FRIDAY13)
  • Sexuálna scéna medzi Norou Arnezeder (Angélique) a Gérardom Lanvinom (Joffrey de Peyrac) bola taká intenzívna, že jej natáčanie trvalo veľmi dlho a obaja trávili mimo natáčanie aj v súkromí veľmi veľa času, aby si na seba zvykli a spoločne ju zvládli. (Arsenal83)

Reklama

Reklama