Reklama

Reklama

Kašlu na lásku

  • USA Down with Love (více)
Trailer

Obsahy(1)

Úspěšná spisovatelka Barbara Novak (Zellweger) se stane terčem cynického, ale neodolatelného playboye Catchera Blocka (McGregor). Po eskapádě dvojsmyslných žertů a rafinovaných schůzek překvapí vás i sami sebe nečekaným rozuzlením. (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer

Recenze (271)

Crazer 

všechny recenze uživatele

Skvělá retro komedie, plná vtipných dialogů s komickými prvky. Mnohé komedie by si s tohoto filmu měly vzít příklad, jak se dá vytvořit kvalitní a zábavný film, jen bych nemusel mít v každé větě "kašlu na lásku" .. Film si každopádně získal mou pozornost debilním a slizkým úsměvem Ewana McGregora a jeho strašnými černými podkolenkami a také samozřejmě plnou pusou čokolády Renée Zellweger a jejím závěrečným monologem, který bych si nikdy nezapamatoval. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tahle komedie / parodie / pocta je (spolu se snímky o Austinu Powersovi) jeden z nejkouzelněji stylizovaných filmů, jaký jsem v posledních letech viděl. Od úvodních log 20th Century Fox a CinemaScope přes animované titulky, vyžívající se Renée Zellweger a Ewana McGregora, pestré kostýmy a barevně sladěné scény, hudbu, která hraje téměř pořád a dění ve filmu doplňuje přesně tak, jak se to kdysi dělávalo, drobnosti jako používání zadních projekcí při jízdách autem, obrovská okna hotelových pokojů a očividně namalovaný New York za nimi, po vážně krásně praštěný scénář plný spousty potrhlých postav i gagů a závěrečný zvrat či muzikálová čísla... Všechno je tak stylové a ze všeho tak moc čiší atmosféra těch (převážně) černobílých limonádových romancí, že je to zkrátka neodolatelné a milovníci žánru (čímž ovšem nemyslím současné romantické komedie) by opravdu neměli váhat ani minutu. Vzhledem ke spoustě slovních hříček si momentálně nedovedu představit, jak může film působit v českém znění, ale mám v plánu si ho pustit dabovaný. Obzvlášť jsem zvědavý na to, jak jsme se poprali s dialogovou přestřelkou využívající názvy časopisů Know a Now. ()

Reklama

Blofeld 

všechny recenze uživatele

Tahle komedie je hlavně o stylu. Odpustíte-li mi lacinou slovní hříčku, před sledováním byste si měli říct "Kašlu na příběh" - a pak už se jen bavit salvou hlášek, výtvarných fórků, dokonalých dialogů a skvělých herců. A nesmím zapomenout na tu nádhernou hudbu a - no,ještě na něco - ále, kašlu na to! ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Střeštěné, parodující a pro mě ne moc extra vtipné. Tahle stylizovanost je pro mě prostě moc. McGregor je úžasně galantní a dokonalý sukničkář, který svůj život pije plnými doušky :) Skvělý pár, který si dokonale sednul a druhá dvojice, která jim velmi bravurně konkuruje. 60.léta jako vyšitá, ale pro mě moc jednoduché a přitom tak hodně přeslazené. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Celý film je doplna presiaknutý romantikou, takže tým, ktorí si chcú dopriať milý nápad, pár pekných slov, sladučkých bozkov a vrúcnych objatí, nech sa páči. Pre mňa to bolo ale až príliš umelé, zhýčkané! Všetko ružové, neprirodzené. Tak som si aspoň vychutnal tie omrvinky humoru, ktoré predvádzal najmä skvelý David Hyde Pierce, ktorého som si doteraz mohol vychutnávať len v seriáli 'Frasier'. Ten však nehral hlavnú úlohu, takže aj ja film odstavujem len na vedľajšiu koľaj. 60%. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (7)

  • Po závěrečných titulcích následuje vtipný epilog s pěveckým duetem ústředního páru. (cariada)
  • Píseň Down with Love", což je anglický název celého filmu, je z repertoáru Judy Garlandové. (Elisebah)
  • René Zellweger a Ewan McGregor se později společně objevili také ve filmu Miss Potter (2006). (skinny)

Související novinky

Nová komedie pro Jennifer

Nová komedie pro Jennifer

21.03.2005

Jennifer Aniston si zahraje vedle Vince Vaughna v THE BREAK UP pro Universal Pictures. Mezi tímto rozhodnutím se ukázalo, že režie se chopí Peyton Reed, který už má zkušenosti s režií oblíbeného… (více)

Reklama

Reklama