Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osmdesátá léta v Československu. Mladičká sprinterka Anna (Judit Bárdos) se stává členkou Střediska vrcholového sportu. Její matka (Anna Geislerová) a trenér (Roman Luknár) doufají, že splní kvalifikační limit a postoupí na olympijské hry. Vybočením ze světa tvrdého sportovního drilu je pro Annu pouze milostný vztah s Tomášem (Ondřej Novák). Anně začnou být bez jejího vědomí podávány anabolické steroidy. Její výkonnost stoupá, objevují se ale rovněž první zdravotní problémy. Anna se o přípravcích dozvídá pravdu, a přestože je v sázce její účast na olympiádě, hodlá dál trénovat bez nich. Její matka však doufá, že Anna účast na olympijských hrách využije k emigraci, a rozhodne se jí anabolika pod rouškou neškodných vitaminů aplikovat tajně. (Falcon)

(více)

Diskuze

cicolably

cicolably (hodnocení, recenze)

ja už len čakám na socializačný film spoza velkej mlaky z demkracie . kde ked fetuješ a si decko tak to nevadí časom sa to zahrabe a zatutla , len treba aby bola dopingova agentura na našom územý a nestranná 

tak som sa schuti zasmial 

extradrson

extradrson (hodnocení, recenze)

Super film. Pěkně vykresleno Československo v osmdesátkách. A taky pěkný holky :D

Laliss

Laliss (hodnocení, recenze)

Hodně přeceňovane film. Ale holky hezký. Bareš skvělej,Geislerová roztomilá, ale jinak mdlé.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

WANDRWALL

WANDRWALL (hodnocení, recenze)

gonga

Přesně tak. Pokrytectví vládne, taky ten kooběh peněz, a vše směřuje kam? Dříve se věřilo, že se dá svět zlepšit, ale nyní už ani náhodou. Už se asi moc lidstvo poučilo, že to nejde. A tak i ta světová nábožensztví zamrzla, a není divu.

Chléb a hry, říkavalo se už za Římanů...Anebo S. Freud - Miluj a pracuj... A asi se víc od života ani nedá očekávat. Jen mě štve, že dál nic asi není, a to není pěkná perspektiva. Kdyby bylo, tak by ti naši duchovní vůdci se chovali jinak, byli by hodni následování. A já vzory nevidím. A pokud byli ty v historii, tak proč nejsou žádní současní? Žít jen skrz historické postavy, skrz jejich myšlenky? Nelze. Chce to reál. A ten moc pěkný není - jak píšeš - pokrytectví, tedy pýcha či lež, to je člověku, lidu prokazatelně bližší.

na příspěvěk reagoval gonga

gonga

gonga (hodnocení, recenze)

WANDRWALL

Já tento princip chápu, proč ne, jsem libertián, ať si bere každý co chce, nechápu to pokrytectví okolo. Na druhou stranu když vidím nakolik pokrytectví vládne moderní civilizaci, tak se vlastně ani nedivím. 

na příspěvěk reagoval WANDRWALL

WANDRWALL

WANDRWALL (hodnocení, recenze)

gonga

Nevím, kdo je tu admin. ...No, je to prosté...Je to kolotoč ...Firmy - z nich jdou peníze do reklamy - z nich k majitelům a organizátorům a potřebují taky média - a na konci jsou baviči, tedy sportovci...Dokud se budou lidi takhle bavit, a budou, neb OH či NHL apod., to je výdělečné, tak se do toho půjde naplno.

na příspěvěk reagoval gonga

gonga

gonga (hodnocení, recenze)

Může mi někdo vysvětlit, proč admin maže moje příspěvky? Nevím o tom, že bych psal něco závadného.

gonga

gonga (hodnocení, recenze)

Osobně jsem pro to, aby doping byl legální, takto je to  jen pokrytectví na druhou. Kdo nedopuje? V kulturistice se raději testy ani nedělají, ujet Giro či Tour je na takové úrovni, jakou předvádí, na hranici možností /zejména regenerace/, podivné úspěchy čínských atletů, o kterých následně nikdo už nic neslyší a mnoho dalších. Tak ať jim to povolí a show může jet dál. Že jde o zdraví sportovců? Ale kdeže, kdyby jim šlo o zdraví, tak vrcholový sport vůbec nemůžou dělat. 

WANDRWALL

WANDRWALL (hodnocení, recenze)

majo25

Píšeš to přesně.

Je to vášeň, a taky jistá droga - sport, a jak v něm člověk jede, tak kdo mu propadne, tak nic jiného nevidí, než touhu být co nejvýš. Je to životní styl, tedy pro ty, co se tomu věnují naplno, a proto mě nepřekvapilo, že hodně sportovců za cenu dopinku je ochotno do těch extrémních výkonů jít.

Jistěže horší je - čím to nahradit později - když člověk končí, neb málokdo ještě pozná tak silné zážitky, jaké mu poskytl jen sport.

Dost lidí to zvládne, ale přece jen je taky skupina osob, které to nedokáží ustát, všední život.

majo25

majo25 (hodnocení, recenze)

WANDRWALL

Dopujú všetci, kto by odmietol doping v profi tíme, nedostal by sa do neho. A že sa u niekoho dokáže doping až tak neskoro je kvôli tomu, že tímoví lekári sú 2-3 kroky pred dopingovými komisármi. Oni samozrejme vedia, že sa dopuje vo veľkom, nemajú im to ale ako dokázať. Ťažké prachy sa utrácajú v profi tímoch, aby zaplatili špičkových odborníkov. Ďalšia vec je, že ak nevieš, čo máš hľadať v krvi alebo moči, nenájdeš to. To je normálna veda. Na doping sa príde buďto náhodou - tímoví lekári (spolu s cyklistom) urobia nejakú fatálnu ani nie jednu chybu, ale kombináciu viacerých chýb naraz. Druhým vysvetlením je, že niekto bonzuje, aby vedeli, čo majú u koho hľadať. Stáva sa to však málokedy. 
V atletike je to tiež poriadne prehnité. Teraz čo bolo kauza, že britské a nemecké média sa dostali k dopingovým materiálom z atletických súťaží z LOH a MS ...a výsledok je niekoľko tisíc dopingových prehreškov, a to nezávisle na sebe. IAAF samozrejme všetko odmieta a divadlo pokračuje ďalej.

na příspěvěk reagoval WANDRWALL

WANDRWALL

WANDRWALL (hodnocení, recenze)

majo25

Přesně tak. To se nedá vydržte, bez dopinku. Rád se na to dívám, hlavně když mám čas, a je zrovna Giro, nebou Tour, a je jasné, že když se tak za třicet let zrychlilo, tak musí být nějaký dopink...Jen se divím, že třeba ten nejznámější případ L.A., co letos jel na oslavu padesátky Tour mimo závod, s kámošema, tak že mu na to vše přišli tak pozdě, po tolika letech - divné. V jednom okamžiku najednou vše ví, ale po tolika letech..

na příspěvěk reagoval majo25

WANDRWALL

WANDRWALL (hodnocení, recenze)

gonga

Díky. Já ji už od té doby, co jsme diskutovali našel.

 

Dneska se ale dopink bere už jako něco samozřejmého...Tak třeba jen za poslední roky tresty za dopink u českých tenistů - jen oni ju - Ulrich, Korda, Minář I., Nováček, Strýcová B....A tresty - napomenutí, půl roku, rok, dva roky, doživotí.

 

A cyklisti, ani nemluvě.

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

pkno

presne! Je to na hovno, ze tieto jazyky spolu suvisia. SK herci by mali rozpravat kantonskou cinstinou!

WANDRWALL

WANDRWALL (hodnocení, recenze)

Pohlédni na to ale z druhé stránky...mě sport baví, moc.

Je pro mě vzrušující. Jako diváka mě baví. A bavil. A sám jsem ho dělal a dělám, neb bez fyzické práce se mé tělo neobejde, je to jako droga. A ona to pro mě je droga.

 

A jen maličkost - Železný měl všechny ukazatele horší - myslím tím hod medicibalem, koulí, sílu, švih atd, než můj kamoš, ale ten házel daleko méně, než Železný, protože ten měl techniku, kterou ten kámoš se nenaučil tak dobře. Na republikové úrovni byl dobrý, ten kámoš, ale Železný přišel a házel světový rekord v době, kdy Uwe Hoen, tak nějak se jmenoval, tak hodil 106 m....

Ale to byl jeho konec, to posunutí těžiště na oštěpu, aby nelítal tak daleko, zatímco jiní šli nečekaně nahoru - výkonnostně.

Tím chci říct, že stačří malá změna a vše je jinak.

 

Ale u nás není taková metodik, to je jen pár jedinců co se objeví...Třeba případ Sáblíková...Pamkatuji se, jak byla ještě malá, ve studio na ZOH byl její trenér Novák, a když říkal komentátorovi, že máý skupinku rychlobruslařů, kteří mohou pomýšlet na medaily, tak komentátor se s ním bavil jako s bláznem. A já se taky smál, tehdy, neb u nás a rychlobruslaři...světu konkurenceschopní...není zde jediná dráha....ale za vším je Novák, Novák a zase hlavně Novák.A pak jistěže že se objevil někdo jako Sáblíková, ale i ty další jsou dobrý...ona je něco jako v Atlantě Doktor. Není to silový typ, ale ta technika a frekvence....neskutečný!

A to víš, že se to zemím jako Německo a Holansko, tedy rychlobruslařským velmocím nelíbilo, že se tam objevil někdo z tak kuriozní rychlobruslařské země.

----

 

Daněk je pochován na Slavíně, ten doktor říkal, že si ty steroidy sem dovezl jako první a koupil si je u Američanů.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

WANDRWALL

WANDRWALL (hodnocení, recenze)

To měli i dříve.

 

Je to o dopingu.

 

Když jsem byl na trenérském kurzu, tak tam mě překvapil v 80. letech primář, co otevřeně mluvil o steroidech. Bylo to v Třebíči. A jeho přednáška byla hlavně o nich.

První je do tehdejšího CSSR přivezl Daněk, diskař....nevím, jak moc znáš atlety...už nežije, ten diskař...

 

Nevěřím, že Bolt je čistý. Byli větší talenti, určitě třeba C.Lewis.

Navíc svět šokovali výkony jedné Američanky, co už taky nežije, ale mám dojem, že stále drží ženské světové rekordy na 100 a 200m.

 

Tehdy se trénovalo ještě více, viz plavci NDR....A jaké to byly výkony....Bulharští vzpěrači....či Finsko jak zmizelo z lyžování....

A naopak, kde se najednou vzalo tolik kvalitních atletů z Polska? Jako mávnutím kouzelného proutku...To nejsou náhody...

na příspěvěk reagoval gonga

Příspěvek byl smazán administrátorem.

WANDRWALL

WANDRWALL (hodnocení, recenze)

Nevím jak to pojali....Já byl rád, že český film v posslední době se vrátil trochu ke svým kořenům" a zaujal mě opravdu zaujal a pobavil, na třikrát film s Josefíkovou, a Mádlem - "romantická komedie v americkém stylu zasazená do našeho prostředí, s prvkem fantazie"....Probudím se zítra.

 

Co se toho sportu týče, jak si ale vysvětlit, že dneska stále padají rekoirdy, hlavně v plavání....či cyklisté jezdí o deset kilometrů v průměru rychleji než před dvaceti lety....

Nebo ten Jamajský zázrak....

 

Ale jedna z hlavních kauz - ta americká sprinterka, co se přiznala, že dopuje. A milion dolarů pokuta, rok basa, a odebrání medailí...Jako Armstrong....Jenže ona se přiznala, on ne. Kdyby se nepřiznala, tak nepyká, ale to je hodně drsné....

 

 

Ano, Kratochvílová to nikdy nepřiznala.....Machuru a Šilhavou ještě před změnou režimu odhalili a potrestali....Machura si ale na dopink nestěžoval, na rozdíl od O.Zaremby, kterému zničil zdraví. Ale je olympijský vítěz....Ono, jak je člověk v laufu, a další ho ještě hecují, tak jede, a nemyslí na to co bude později....

Příspěvek byl smazán administrátorem.

WANDRWALL

WANDRWALL (hodnocení, recenze)

Jsem na to zvědavý, protože v 80. letech jsem se pohyboval ve sportu....A jen perlička....Jeden náš hoch, tedy Slovák za CSSR nejel na Olympijádu, neb byl v takové formě, že by tam přeskočil doskočiště....Dějiny sportu na něho už zapomenuli, ale jeho zlepšení bylo neskutečné....

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Uživatel pkno smazal svůj příspěvek.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Uživatel pkno smazal svůj příspěvek.

Madsbender

Madsbender (hodnocení, recenze)

THARGOID: Mne je to ako režisérsky zámer úprimne jedno a nijak ma to neberie, ale keď sa započúvaš do Romančíkovej češtiny, pochopíš, o čom hovorím. Niekto ho do role Čecha musel obsadiť aj za cenu toho, že pôsobí ako zlý vtip. A ostatní slovenskí herci vo filme hovoria po slovensky. Takže áno, v niektorých prípadoch je to podľa mňa len móda.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Uživatel smazal svůj příspěvek.

Uživatel smazal svůj příspěvek.

Související novinky

Zemřel zpěvák a skladatel Miro Žbirka

Zemřel zpěvák a skladatel Miro Žbirka

10.11.2021

Dnes přišla velmi smutná zpráva pro českou a slovenskou hudební sféru, ve věku 69 let nás totiž opustil populární zpěvák a skladatel, bratislavský rodák a držitel Zlatého slavíka, Miro Žbirka. Zprávu… (více)

22. Český lev - výsledky

22. Český lev - výsledky

22.02.2015

22. ročník cen Český lev má za sebou vyhlášení vítězů. Za favorita bylo považováno Fair Play Andrey Sedláčkové, jež šlo do boje s patnácti nominacemi, nakonec ale neproměnilo ani jednu a získalo… (více)

22. Český lev a Cena filmových fanoušků

22. Český lev a Cena filmových fanoušků

14.01.2015

Česká filmová a televizní akademie vyhlásila nominace na 22. ročník výročních cen Český lev. Vybírala z 32 celovečerních hraných filmů a 23 dokumentů, uvedených do distribuce v roce 2014. Nejvíce… (více)

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Reklama

Reklama