Reklama

Reklama

Dítě číslo 44

  • USA Child 44 (více)
Trailer 2
Mysteriózní / Krimi / Thriller / Drama
USA / Česko / Velká Británie / Rumunsko / Rusko, 2015, 137 min (Alternativní 132 min)

Lev Děmidov je válečný hrdina, jeho svědomitá práce pro sovětskou tajnou policii mu zajistila postavení, dobré bydlení pro sebe i pro rodiče a krásnou ženu. Nikdo si ale nemůže být ničím jistý, Děmidov odmítne udat svou ženu a je státní mocí ze dne na den degradován a poslán do vyhnanství. Zde narazí na vraždu, která se podobá jinému případu, označenému za nehodu. S kariérou a životem na padrť začne hledat sériového vraha. Ovšem ve stalinistickém Sovětském svazu v 50. letech něco jako vražda oficiálně neexistuje, musí proto pátrat na vlastní pěst a tajně proti vůli režimu. Jak vyšetřování pokračuje, rozsah rituálních vražd dostává strašlivé rozměry. Přestože jakákoliv pomoc hrozí zatčením, získá nečekaného spojence. Smyčka se postupně utahuje jak kolem vraha, tak kolem hlavních hrdinů. (Bontonfilm)

(více)

Diskuze

JosephineM

JosephineM (hodnocení, recenze)

Pokud se toto má týkat Čikatila, tak oficiální názor byl, že v sovětském svazu nemůže existovat sériový vrah. Ne, že nemůže existovat vrah. Dost velký rozdíl. Za druhé, pochybuji o možnosti natočit skutečný příběh Čikatila. Občan X je jedna velká blbost. Evilenko druhá velká blbost. Za třetí, nevím, kdo by měl žaludek na to, vidět to, čeho byl Čikatilo schopen... 

na příspěvěk reagoval vegetol.mp

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

Petrasuvicka

Asi nie, dík. Nechcem si kaziť prevažujúci dobrý dojem z celkovo slušnej jednotky. Mne to takto bohate stačilo.

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

Petrasuvicka

Patetický nie je slovo, ktoré som použil. Vlastne som sa vyhol akémukoľvek prívlastku, nakoľko by to bol síce len čiastočný, ale spoiler. A že je ten záver kvôli tomu či onomu, to nič nemení na tom, že je aký je.

na příspěvěk reagoval Petrasuvicka

Petrasuvicka

Petrasuvicka (hodnocení, recenze)

mm13

Závěr knihy jen inklinuje k dalšímu dílu, proto je takový jaký je, ať už ho pokládáte za patetický sebevíc.

na příspěvěk reagoval mm13

woodsman

woodsman (hodnocení, recenze)

vam jebka co je zle na mojich hodnoteniach nahodou proste bud sa mi film pacil alebo nie 

Lucasion

Lucasion (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

Jo to já mám ale na mysli. Scéna ve vlaku měla být původně dvakrát delší. A měli tak možná hodinu záběrů. V evýsledku to tam je snad na 10 minut.... Ale nepočítal bych s tím, že někdy vydaj Directors cut. Těch x hodin záběrů jsou prostě nepoužitelný a nesestřihatelný scény dohromady. Leda nějaký 2-3 min. scény na dvd jako bonus, ale nic víc.

Navíc proto byl ten film tak dlouho v postprodukci. Protože měli kvanta materiálu, ale nedařilo se jim to dobře sestříhat. Dle vyjádření pár lidí co to viděli jako první to působilo hrozně chaoticky.

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

Dadel: Samozřejmě se ta dýlka může od scénáře drobně lišit, ale to pravidlo, že co stránka to minuta platí. Co se týče psaní, nedokážu si představit, že by se psalo víc textu, aby bylo z čeho vybírat. Prostě jako scénárista púíšeš co máš a za čím si stojíš. Nedokážu si představit, že by někdo psal do scénáře scény, který tam vlastně vůbec nechce jen proto, aby bylo z čeho vybírat. To by byl sám proti sobě.

 

Lucasion: Tak je klidně možný, že natočili 50 hodin hrubýho materiálu, tomu bych věřil. Ale pětihodinovýmu sestřihu nanečisto už moc ne.

na příspěvěk reagoval Lucasion

Lucasion

Lucasion (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

Hele pokud vím, tak materiálu měli vážně tři ******. Možná i těch 5 hodin. Ale jedná se spíš o stejné scény z různých úhlů. Trošku jiné dialogy, hraní atd. Není to že by měli 4 hodiny "novách" a "vystřižených" scén. :-)

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

to neodhadneš, jedna strana scénáře může mít různou délku ve filmu podle toho, jestli je tam dialog, akční scéna apod. A pak se toho obvykle píše víc, aby bylo z čeho vybírat a co stříhat. A když to režisér přežene s délkou záběrů, tak to naroste raz dva

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

Mukade

A jak to jako ty filmaři udělali? Ten scénář, kterej režisér točil, musel mít nějakou dýlku. Co stránka ve scénáři, to minuta na plátně. Dokážu si představit, že někdo napíše 140 stránkovej scénář, oni ho natočí a pak zkrátí na 90 minut. Ale 5,5 hodiny? To měli asi scénář na seriál ne???

na příspěvěk reagoval Lucasion, Mukade

Mukade

Mukade (hodnocení, recenze)

same article has also revealed that the first cut ran at a whopping 5.5 hours long as opposed to the 137 minute runtime of the final film

na příspěvěk reagoval vegetol.mp

Mukade

Mukade (hodnocení, recenze)

ywo666

aj to sa dá zariadiť, ale minimálne by sa malo zrušiť "uživatel smazal svuj prispevok" , veď koho to zaujíma že zmazal LOL, otravné

na příspěvěk reagoval vBaker

ywo666

ywo666 (hodnocení, recenze)

Mukade

To by si tu ľudia robili zle. Niekto niečo napíše. Druhý to okomentuje a prvý to editne tak aby druhý vyzeral ako debil.

na příspěvěk reagoval Mukade

Kincl

Kincl (hodnocení, recenze)

Z reklamy na Ordinaci? 
Jinak film byl celkem povedený i když tomu chybělo ještě něco málo a věřím, že by to bylo v červených číslech :) 
Konec celkem dojemný :D 

na příspěvěk reagoval vegetol.mp

Uživatel Kincl smazal svůj příspěvek.

Uživatel Yoshitsune smazal svůj příspěvek.

Enšpígl

Enšpígl (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

No tak to si odpustím, scénář by mě nevadil, to je dle vkusu každého soudruha, ale klepající se kameru si dopřávat věru nemusím. Krásně ušetřený penízky, stačí až to dorazí do TV

na příspěvěk reagoval Petrasuvicka

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Enšpígl

Bohužel jak je ve filmu nějaká akce, tak je to dost nepřehledný. Nejsem expert přes střih, ten mi osobně úplně nejhorší nepřišel, ale fakt je, že kamera se klepe. Navíc v druhý půlce filmu začíná haprovat scénář. Ten film není vyloženej průser, ale zase, že bych ho doporučil se taky říct nedá.

na příspěvěk reagoval Enšpígl

Enšpígl

Enšpígl (hodnocení, recenze)

Pořád váhám zda jít nebo ne. Jak je to s tím střihem ve filmu ? To je jako nějak zmatený nebo nedej bože třaslavá kamera ?

na příspěvěk reagoval Wacoslav1, vegetol.mp

Související novinky

Robocop v Suicide Squad?

Robocop v Suicide Squad?

16.02.2015

Joel Kinnaman prorazil díky detektivnímu seriálu The Killing a loňský Robocop ho měl proměnit v novou hollywoodskou hvězdu. Nakonec to tak úplně nevyšlo, pětatřicetiletý Švéd ale rozhodně nehází… (více)

Hardy vs. DiCaprio

Hardy vs. DiCaprio

01.07.2014

Sehnat si do filmu Toma Hardyho není zrovna jednoduché. Statný londýnský rodák má dotočená dramata The Drop a Child 44, muzikál London Road a akčňák Mad Max: Fury Road. Momentálně hraje nebezpečná… (více)

Assassin’s Creed si našel režiséra?

Assassin’s Creed si našel režiséra?

25.01.2014

Když před sedmi lety vyšel první Assassin's Creed, málokdo tušil, že vyroste v obrovsky lukrativní značku. Vedle šesti hlavních her si můžete sehnat třeba comicsy nebo sadu románů, jež rozmanitě… (více)

Hardy, Oldman a vraždění na sovětský způsob

Hardy, Oldman a vraždění na sovětský způsob

23.03.2013

Je libo dobovou kriminálku s prvky konspiračního polit-thrilleru? Se špičkovým obsazením? Odehrávající se v Sovětském svazu ještě za Stalina? Zdá se, že Ve stínu dostane z Hollywoodu tučnou… (více)

Reklama

Reklama