Reklama

Reklama

Resident Evil: Poslední kapitola

  • Německo Resident Evil: The Final Chapter (více)
Trailer 8
Německo / Austrálie / Kanada / Francie / Velká Británie / USA / Jihoafrická republika / Japonsko, 2016, 107 min (Alternativní 99 min)

Film přímo navazuje na události snímku Resident Evil: Odveta. Alice (Milla Jovovich) jako jediná přežije klíčový střet s nemrtvými, který měl rozhodnout o osudu lidstva. Nyní se Alice musí vrátit tam, kde celá katastrofa začala - do podzemního komplexu Hive v Raccoon City, kde společnost Umbrella Corporation hromadí své síly a chystá finální útok proti posledním hrstkám lidí, kterým se apokalypsu dosud podařilo přežít. (Falcon)

(více)

Zajímavosti (19)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 26,8 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 312,2 mil. (NIRO)
  • Celosvětová premiéra proběhla 13. prosince 2016 v Tokiu. (Varan)
  • Jen pár dní před premiérou filmu vyšla videohra s názvem „Resident Evil 7: Biohazard“. (Sykii)
  • Christian (William Levy) používá ve filmu dvě pistole AF2011 Dueller Prismatic .45 ACP. (dc125)
  • Postava Claire Redfield (Ali Larter) nosí ve filmu stejnou výstroj jako ve videohře „Resident Evil: Revelations 2“. (Sykii)
  • Milla Jovovich (Alice) jako jediná hrála ve všech dosavadních dílech filmové série Resident Evil. (Sykii)
  • Ve filmu se objeví mutant Bloodshot z videohry „Resident Evil 6“. (Sykii)
  • Při natáčení došlo 3. prosince k nehodě, během níž byl člen jihoafrického štábu Ricardo Cornelius usmrcen, když ho vozidlo Humvee přimáčklo ke zdi. (Danny F.)
  • Kaskadérská dublérka Milly Jovovich (Alice) Olivia Jackson měla během natáčení nehodu na motorce a byla velmi vážně zraněna. Měla zlomená žebra, mozkové trauma, roztříštěnou lopatku, zranění klíční kosti, rozdrcený obličej, poranění pěti nervů na míše a mnoho dalších zranění. V prosinci 2015 kaskadérka oznámila, že její ochrnutá levá ruka bude amputována. (Danny F.)
  • Ještě před začátkem natáčení byla premiéra filmu naplánována na rok 2014, ale kvůli natáčení filmu Pompeje (2014), které také režíroval Paul W.S. Anderson, byla odložena na rok 2016. Natáčení tak začalo až v září 2015. (Bad Guy)
  • Původně měl být snímek rozdělen na dvě části. (Bad Guy)
  • Zatímco předchozí film byl velmi stylizovaný a plný zpomalených záběrů, tak tento díl se režisér Paul W.S. Anderson rozhodl natočit více realisticky a bez efektních zpomalených záběrů. (Bathory)
  • Natáčení mělo původně probíhat od podzimních měsíců roku 2013 v kanadském Torontu, Austrálii, Německu, Kanadě, Rusku a Spojených státech amerických, ale bylo odloženo na konec srpna 2014. Milla Jovovich (Alice) na Facebooku v srpnu 2014 oznámila, že z důvodu jejího těhotenství se natáčení opět odsouvá. Natáčet se nakonec začalo až 18. září 2015 v Kapském Městě v Jižní Africe. (Patw)
  • Mladšiu verziu Alice a Červenú kráľovnú si zahrala Ever Gaboo Anderson, skutočná dcéra Milly Jovovich (Alice). (HelenaGray)

Související novinky

Resident Evil čeká 6 dalších filmů

Resident Evil čeká 6 dalších filmů

25.05.2017

Zatímco v Hollywoodu finančně selhává jedna herní adaptace za druhou (Need for Speed, Warcraft, Assassin's Creed...), Resident Evil to letos s klidem dotáhnul k šestému dílu. Paul W. S. Anderson ho… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Underworld čeká reboot

Underworld čeká reboot

28.08.2014

Upíří série Underworld začala v roce 2003 a o devět let později to dopracovala ke čtvrtému dílu, který vydělal 160 milionů dolarů. To bylo jasné znamení, že válka upírů s vlkodlaky pořád láká do kin… (více)

Jovovich prchá před teroristy a ex-Bondem

Jovovich prchá před teroristy a ex-Bondem

10.10.2013

Netěšte se, neznamená to, že další Resident Evil nebude. Bude, šestka se připravuje a její premiéra je stanovena už na podzim příštího roku. Milla ale nezahálí a po právě natáčených Expendables 3 a… (více)

Reklama

Reklama