Reklama

Reklama

V řece je nalezeno tělo neznámého muže. Při pátrání po jeho identitě se kapitán Rott (Matěj Hádek) ocitne uprostřed úplně jiného příběhu. Postupně se před ním rozehrává milostné drama hlavního hrdiny Máry/Kamila (Jiří Macháček), který si vybudoval dva souběžné životy se dvěma krásnými ženami (Eva Herzigová a Aňa Geislerová). Pro Pohádkáře jsou ženy výzvou, vášní i inspirací, jsou objektem lásky i lži, lži, kterou buduje s takovou samozřejmostí, že si ji vlastně ani neuvědomuje. Žije ve světě svého velkého živého snu, v němž je tím, kým zrovna chce být, kde platí pouze tady a teď, v němž se zapomíná, co bylo včera a nečeká na to, co bude zítra. Snu, který je tolik povznášející pro něj a tolik zničující pro lidi, které by chtěl milovat. Film Pohádkář vypráví jedinečný, ale mnohými z nás zažívaný příběh. Příběh o touze, podvodu a věčném odpouštění. Příběh lidí ztracených v bludišti lásky, z kterého nemohou a možná ani nechtějí najít cestu. Protože láska podobně jako lež bývají slepé. Čím blíže se kapitán Rott dostává k podstatě toho, jaký Mára/Kamil byl, tím víc začíná chápat nejen to, že prostě nemohl žít jinak, než žil, ale chápe i důvody přetrvávající lásky obou jeho partnerek. A co víc, díky Márovi možná dokáže najít klíč k vyřešení vlastního života, který se mu hroutí pod rukama. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (275)

movieband 

všechny recenze uživatele

V první polovině se to ještě vcelku slušně drží a dá se orientovat v příběhu. Pak se to celé začne zamotávat. Macháček střídá Herzigovou a Geislerovou, Hádek chodí odnikud nikam a to všechno, jen k tomu, aby se divák v závěru dozvěděl, že se vlastně vůbec nic nevyřešilo. Mrtvola ve vodě je pasé, Macháčkova zadluženost je najednou v tahu a všechno je jak má být? Kdyby bylo alespoň něco, co by mě upoutalo víc, než jen linie s Hádkem, tak bych tomu dal druhou šanci a film trochu víc prozkoumal, ale napodruhé už by mi to přišlo jako promarněných 90 minut. Začátek fajn, střed šílený maglajz a závěr z jedné části relativně uspokojivý. Co se filmu ještě musí nechat je herecké obsazení. Sic to bylo ze stránky scénáře dost chaotické a člověk už pak nevěděl, co je vykládání minulosti a co se děje v přítomnosti, tak zahrané to bylo celé dost věrohodně a solidně. Macháček roli ztroskotance zvládl, jak nejlíp uměl a Hádek, je drsňák každým coulem. Pohádkáře jsem dal jen kvůli Mamonu s Hádkem. Chtěl jsem se sám nějak přesvědčit, o neúspěchu Pohádkáře a úspěchu Mamonu. Takže sem se seriálem. Pohádkář - 46% ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Bára Nesvadbová se nedobře čte (aspoň mně), Bestiář byl příslibem, který zůstal jen u slibů. Ale Pohádkář je trochu jiná liga. Předlohu neznám ani po tom netoužím, ale Marek Epstein je dobrý scénárita, který mě už nejednou přesvědčil, že svoje řemeslo umí. Ať už je kvalita předlohy jakákoliv, napsal velice poutavý scénář, kde se objevují zajímavé paralely mezi životem vyšetřovatele a podvodníčka Máry. Ač jsou tu jmenované především dvě hlavní protagonistky, moji pozornost přioutala poměrně nenápadná, ale přesto charismtická Mariana Kroftová. Vladimír Michálek měl citlivou ruku při výběru herců i při jejich vedení. Kamera Martina Štrby dokresluje celek. Za normálních okolností bych dala 4, ale vzhledem ke zdejšímu podhodnocení dávám 5. Challenge Tour říjen 2015: 30 dní se světovou kinematografií ()

Reklama

angel74 

všechny recenze uživatele

Na tomhle snímku se podílelo tolik uznávaných filmových tvůrců a zahrálo si v něm tolik dobrých herců a hereček, že je mi záhadou, proč to dohromady úplně nezafungovalo. Možná bude chyba v samotné knižní předloze od Barbory Nesvadbové, kterou jsem naštěstí nečetla a s velkou pravděpodobností ani nikdy číst nebudu. (45%) ()

milancecil 

všechny recenze uživatele

231. Považuji pro sebe za velké štěstí, že jsem se nenechal odradit hodnocením a na promítání přece jen vyrazil, většinou novinky domácí tvorby míjím bez povšimnutí, tentokrát se výjimka vyplatila, míru překvapení zřejmě ovlivnilo i to, že jsem opravdu od díla nic zvláštního nečekal, ale o to pozorněji vše sledoval a srovnával si s tím množstvím výhrad, které jsem předtím k filmu zaznamenal, byly však s jasnou převahou neopodstatněné, pro mne byl příběh silným zážitkem, který určitě má nemalou moc sdělit více, než lze jen slovy po shlédnutí komukoliv předat, jde totiž především o významnou pocitovou složku jeho sdělení, pro jejíž zachycení divák musí mít již potřebnou lidskou vyzrálost, právě i díky nezastupitelným životním zkušenostem, pak v některých obrazech dokáže najít i otisk svého vlastního života, film je skvělým, i když nezvykle, útržkovitě vyprávěným příběhem muže středních let, otce dospívající dcery, kterému se daří čelit těžké životní krizi jen díky přízni žen, nemůže jim sice nabídnout vůbec žádné existenční zajištění, nic hmotného, přesto jsou v jeho blízkosti šťastné, i přes problémy, které jim do života on svou neúspěšnou minulostí přináší, milují ho a nedokáží se od něj odpoutat. ()

Autenticita 

všechny recenze uživatele

Joooooooo….. Tento film není tak špatný, jak by se z místního hodnocení mohlo zdát. Třeba holky hezky hrají a sluší jim to, a hlavně Jirka Macháček to vystihl. Co? Něco, co se nedá moc racionálně uchopit, a co dává odpověď na otázku, proč o něj ty dvě ženy stojí. Rušící drobnosti (platební karty) odpouštím, na ten film se mi hezky koukalo a určitě to nebylo naposledy. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (11)

  • V titulcích je uvedena i Helena Houdová, přestože ve filmu nehraje. Je zde jednou pouze ukázána její fotografie, která představuje zemřelou manželku hlavního hrdiny. (Brainy)
  • Natáčení bylo přizpůsobeno Aně Geislerové, která byla v té době v šestinedělí. (M.B)
  • „Já hrozně ráda hraju vedlejší role, protože dávají člověku větší volnost, je na vás menší tíha… a navíc Dana je taková peprná a ostrá, a to jsou pro herce odměny, to se hezky hraje,“ říká o úloze právničky Dany herečka Anna Geislerová. [Zdroj: novinky.cz] (SONY_)

Související novinky

Pojďte se bavit o filmech – na rádiu Bubble

Pojďte se bavit o filmech – na rádiu Bubble

29.11.2016

O co tady jde? Bubble je unikátní projekt internetového rádia se speciálním posláním. Svým posluchačům totiž zpříjemňuje úklid koupelny. Opravdu to funguje, vyzkoušejte! Kromě porce muziky vás rádio… (více)

Best Film Fest 2014

Best Film Fest 2014

09.12.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 11. do 17. prosince tohoto roku Best Film Fest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama