Reklama

Reklama

V řece je nalezeno tělo neznámého muže. Při pátrání po jeho identitě se kapitán Rott (Matěj Hádek) ocitne uprostřed úplně jiného příběhu. Postupně se před ním rozehrává milostné drama hlavního hrdiny Máry/Kamila (Jiří Macháček), který si vybudoval dva souběžné životy se dvěma krásnými ženami (Eva Herzigová a Aňa Geislerová). Pro Pohádkáře jsou ženy výzvou, vášní i inspirací, jsou objektem lásky i lži, lži, kterou buduje s takovou samozřejmostí, že si ji vlastně ani neuvědomuje. Žije ve světě svého velkého živého snu, v němž je tím, kým zrovna chce být, kde platí pouze tady a teď, v němž se zapomíná, co bylo včera a nečeká na to, co bude zítra. Snu, který je tolik povznášející pro něj a tolik zničující pro lidi, které by chtěl milovat. Film Pohádkář vypráví jedinečný, ale mnohými z nás zažívaný příběh. Příběh o touze, podvodu a věčném odpouštění. Příběh lidí ztracených v bludišti lásky, z kterého nemohou a možná ani nechtějí najít cestu. Protože láska podobně jako lež bývají slepé. Čím blíže se kapitán Rott dostává k podstatě toho, jaký Mára/Kamil byl, tím víc začíná chápat nejen to, že prostě nemohl žít jinak, než žil, ale chápe i důvody přetrvávající lásky obou jeho partnerek. A co víc, díky Márovi možná dokáže najít klíč k vyřešení vlastního života, který se mu hroutí pod rukama. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (275)

honajz 

všechny recenze uživatele

Mno, z houna bič neupleteš a tak. Michálek se snaží o depresivně šedivou, povrchně psychologickou režii, s níž jsou sladěny i barvy kamery, včetně výběru záběrů (vynikající - bez ironie - Martin Štrba), ale málo platné, když je to jen zlatavý obal na jinak podprůměrném, ba odpadním příběhu, špatně vyprávěném, špatně časovaném, s diváky nespolupracujícím. Spousta scén je zde zcela zbytečná (tedy s výjimkou reklamního hlediska - puštění počítače - hned naskočí Seznam, ach ouvej; holky na koleji poslouchají rááádio atd, trapné, trapné), hodně scén je zbytečně natahovaných, aby ten příběh do bakalářů dal alespoň celovečerní stopáž. Jinak opět odtržené od reality - neskutečně neživotné dialogy, všichni bydlí v drahých vilách, i český policajt, jděte se s tím už bodnout. A tak trochu reklamní vizáž. ()

adriane9 

všechny recenze uživatele

Není to nic extra, nic co by mě rozsekalo, každopádně sem se bavila a zkoukla to až do konce čehož já osobně si na filmech cením. Jsou tam místy hodně dobré dialogy, básnické vyjádření Máry mě hodně chytlo a slzy Herzigové taky. Neopomenu úžasný výkon Ani Geislerové ta prostě chybu neudělá za živýho boha. Pohádkář je pohádka o zamotaných citech k té i k té, o závislosti na člověku i lásce k dítěti.. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Pomalé, atmosferické - nič pre "komerčného" diváka. Ja som artový prístup zhltol a úplne chápem, že detektívny nádych tam bol len ako niečo navyše. Film dobre pracuje s jednou témou vo viacerých verziách. Páčila sa mi hra na jeden príbeh a celé to zamotávanie inak jednoduchých ingrediencií. Film stojaci na jednom úsmeve... Stačilo by sa viac pohrať s dejovou línou policajta a bolo by tu viac dobrých hodnotení... ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Aneb jak docela atraktivní nápad může skončit na smeťáku. To si do filmu vezmete dvě vyšeptalý škeble, jindy sympatickýho Jirku necháte pár dní zarůstat strništěm a nemýt hlavu, a místo romantiky šmrncnutý s detektivkou tady máte nepovedený zdrcnutý eintopf, v němž se objevuje tak trochu od všeho něco, a nic z toho nechutná. Ukulele a rošťák Macháčkovi nevydrželi dlouho, prostupování jeho bigamisty s osudem kapitána Rotta je násilné, nepochopitelné a neuchopitelné. Proč v tom nemohli hrát o generaci mladší herci ty stejné postavy? (38, 42, 48 let).... ()

Autenticita 

všechny recenze uživatele

Joooooooo….. Tento film není tak špatný, jak by se z místního hodnocení mohlo zdát. Třeba holky hezky hrají a sluší jim to, a hlavně Jirka Macháček to vystihl. Co? Něco, co se nedá moc racionálně uchopit, a co dává odpověď na otázku, proč o něj ty dvě ženy stojí. Rušící drobnosti (platební karty) odpouštím, na ten film se mi hezky koukalo a určitě to nebylo naposledy. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (11)

  • V titulcích je uvedena i Helena Houdová, přestože ve filmu nehraje. Je zde jednou pouze ukázána její fotografie, která představuje zemřelou manželku hlavního hrdiny. (Brainy)
  • O zfilmování Pohádkáře jsem nikdy neuvažovala, ale když pak do projektu vstoupil Vladimír Michálek, tak jsem byla velmi ráda, že k té knize přistoupil a přistoupil k ní bez jakýchkoliv předsudků a poctivě,“ uvedla Barbara Nesvadbová jako autorka předlohy. [Zdroj: novinky.cz] (SONY_)

Související novinky

Pojďte se bavit o filmech – na rádiu Bubble

Pojďte se bavit o filmech – na rádiu Bubble

29.11.2016

O co tady jde? Bubble je unikátní projekt internetového rádia se speciálním posláním. Svým posluchačům totiž zpříjemňuje úklid koupelny. Opravdu to funguje, vyzkoušejte! Kromě porce muziky vás rádio… (více)

Best Film Fest 2014

Best Film Fest 2014

09.12.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 11. do 17. prosince tohoto roku Best Film Fest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama