Reklama

Reklama

V roce 2010 bylo při důlním neštěstí v Chile zaživa pohřbeno 33 horníků. Na jejich vyproštění pak celých 69 dní pracoval dnem i nocí záchranný tým, zatímco jejich rodiny i svět čekal na jakýkoli záblesk naděje. Napětí vzrůstalo i v dusivém horku 200 pater pod zemí, kde brzy začaly docházet zásoby i čas. Ve strhujícím příběhu o houževnatosti, víře a triumfu lidského ducha natočeného podle skutečného závodu s časem exceluje Antonio Banderas. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (153)

misterz 

všechny recenze uživatele

Oprdené až za ušami. Nie, nie... neznevažujem hrdinských baníkov pod zemou. No ich zfilmovaný príbeh mi miestami pripomínal prechádzku na obláčiku v tvare cukrového sloníka. Dosť veľa zavážil aj katastrofálny slovenský dabing, na ktorý som bol veľmi zvedavý. Ani v tomto filme tak Banderas neprekročil svoj tieň. Slabší priemer. 55/100 ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Dobře obsazená rekonstrukce jedné vyjímečné důlní záchrany v dějinách lidstva. Antonio Banderas v hlavní roli a sekunduje mu překvapivě mnoho známých hvězd ve všech možných rolích. Přestože stopáž je trochu delší a dějová linka je v podstatě jednoduchá a známá, tak mne to vtáhlo do děje a plynulo to poutavě. Mělo to pár dojemných mometů, kdy jsem byl naměko, ale celkově příjemný film s opravdovým happyendem. ()

Reklama

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Má to být drama, ne ??? - Mně to teda nepřišlo. Tři měsíce v podzemí zavřenej s 32 debilama ? Hráblo by mi za tři dny. Oni tam měli lepší pohodu než v Hiltonu. Tohle bylo podané opravdu nezáživně. Fakt přehmat. Ani Bandaska to nezachránil. Ty jeho gesta na konci ... byly ... dá se říct patetické. Prostě to nebylo vůbec nervově vyšponované, toť největší chyba. Nějak víc zpracovat charaktery, a jak někomu pořádne hrábne a začně blbnout a ohrožovat ostatní ... to sem přece patří ... do žánru ... i když to bylo podle skutečný události . dá se to trochu ochutit, ne ? ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Takový klasický katastrofický drama co neurazí ani nenadchne. Je tu docela hodně známých ksichtů jako Banderas, Santoro, Brolin, Philips nebo Byrne. Plusem je, že film se rychle rozjede krátký seznámení s postavami a hurá do dolu. První půlka docela fajn, pak už to začalo trochu drhnout a možná bych to zkrátil, ale na slušnej nadprůměr to stačí. Jinak já příběh nestudoval, tudíž jsem naštěstí nevěděl jak to dopadne.65% ()

venison 

všechny recenze uživatele

Téma vypadalo velmi nadějně, ale celkové podání příběhu mě velmi zklamalo.. Příběh naprosto postrádá dynamiku.. Děj je naprosto plochý a obsahuje řadu hluchých míst, což by se u katastrofických true-story stávat nemělo.. Antonio Banderas a Juliette Binoche jsou jen zaplacená zvučná jména na plakát.. Herecky nevyčnívají ani nad no name herci, což je na jednu stranu dobře, ale bohužel si divák hlubšího herectví moc neužije.. Celé se to motá kolem záběrů na velkou "vrtačku" a filosofujícího špinavého Banderase.. Nuda bez špetky napětí.. Pokud nebyly peníze, neměli tvůrci točit.. Zajímavé béčko vhodné tak snad na televizní obrazovky :-( ()

Galerie (56)

Zajímavosti (11)

  • Pri poslednej večeri sedí pri stole 20 baníkov, pričom zavalených ich bolo 33. (fefee)
  • Stres a hrozné podmienky, ale aj zvýšený záujem médií o baníkov po ich záchrane mnohých z nich priviedol ku alkoholizmu alebo do starostlivosti psychiatrov. (Zdroj: pravda.sk) (vander19)

Související novinky

Sedm statečných s unikátní hudbou

Sedm statečných s unikátní hudbou

21.07.2015

Už tento čtvrtek jde do kin Bojovník, boxerské drama s Jakem Gyllenhaalem, jehož hudbu složil nedávno zesnulý James Horner (Titanic, Avatar). Obecně se mělo za to, že bude posledním Hornerovým… (více)

Reklama

Reklama