Reklama

Reklama

Rosamunde Pilcher


Falešná jeptiška (E111)

(epizoda)

Obsahy(1)

Mladá policistka Sabrina se v přestrojení za jeptišku vydává do kláštera, aby své tetě pomohla rozplést záhadu podivných incidentů, ke kterým za jeho zdmi dochází. Potkává zde sympatického architekta, který hledá svou biologickou matku... Sirotčinci vedenému řádovými sestrami hrozí zánik, cornwallský biskup chce celou instituci zavřít a děti přestěhovat do domova  v jiném kraji. Matka představená Editha se snaží sirotčinec zachránit hledáním sponzorů a dokonce najde i architekta Toma, který má zchátralou budovu zadarmo opravit. Když dojde k několika záhadným útokům na život matky představené, požádá sestra Mary o pomoc svou neteř Sabrinu Jonesovou, která pracuje u policie. Sabrina se nenechá dlouho prosit a pronikne do kláštera pod záminkou, že se chce stát novickou. V klášteře se setká se svým spolužákem, sympatickým architektem Tomem, a přeskočí mezi nimi jiskra... Sabrina si musí zvykat na život řádové sestry, který je velmi krušný, ale občas i zábavný. Sabrina zjistí, že sestry umějí dobře zpívat, a navrhne jim, aby toho využily ke sbírce sponzorských darů. Sestry to ale zamítnou. Když se Sabrina a Tom znovu setkají, je Tom v šoku z toho, že se ze Sabriny stala novicka. Sabrina zjistí, že Tom používá jiné příjmení, než jaké zná ona. Tom jí to vysvětlí tak, že se kdysi oženil a přijal příjmení své ženy. Sabrina si nechá Toma prověřit a zjistí, že jí lhal. Chce tomu přijít na kloub, a tak se vloupe k Tomovi domů. Najde tam fotku mladé matky s miminkem, kterou vezme s sebou... Tom uvidí Sabrinu, jak odchází z jeho domu, a ona ho políbí, aby se nevyptával. Tom ale brzy zjistí, že mu fotka chybí, a náhodou pak chytí Sabrinu, která se plíží ze sirotčince za svým parťákem. Oba si pak přiznají, co v sirotčinci doopravdy dělají: Sabrina hledá zločince a Tom, který pátrá po své biologické matce, si myslí, že je to matka představená. Tom a Sabrina spolu stráví noc. Když se Sabrina vrací domů, zahlédne v sirotčinci muže, který chystá další past na matku představenou... (TV Prima)

(více)

Recenze (6)

Sidonka odpad!

všechny recenze uživatele

MODLÍM SE O TO AŤ TA JEPTIŠKA CO NEJDŘÍV SKONČÍ. Jehovo, nedopusť aby se podobné blbosti ještě někdy více dostávaly na naše televizní obrazovky. Amen. (Malé vysvětlení- jsem nucena poslouchat tuto hrůzu přes dveře pokoje a raději ani nevycházím, abych náhodou ještě neviděla obraz. Matce se totiž tenhle filmovej odpad líbí, i když jinak se chová rozumně a příčetně. Na tyhle bludy by měla platit cenzura. Pomoc! Hledám rádio a zapínám na plné pecky). ()

suzanne1997 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Myslím si, že je to dobrý film, hodně dobrý. Stejně jako všechny ostatní na motivy této spisovatelky. Nikdy jim nic nevytýkám, naopak je chválím. Není snad žádný, který by se mi nelíbil. Jenom jedno nechápu, a to, proč mají tyto filmy téměř vždy tak nízké hodnocení. Vždyť ta příroda, příjemný příběh, jedinou nevýhodou, ale zároveň výhodou je, že víte předem jak film dopadne, ale co už, příjemní herci, od kterých prostě neočekáváte, že se zúčastní nějaké kriminální zápletky nebo krvavého boje a hlavně není nic lepšího na odpočinek, alespoň pro mě, než takovýto nebo podobný romantický film. Nemusíte u něj přemýšlet a vždycky dobře dopadne, což mu zase přidává pár bodů k dobru. Kdo se na tento film nechce podívat, ať prostě televizi vypne nebo se natáhne po tom ovladači a přepne program. Nikdo jej přeci nenutí dokoukat se až do konce. Ještě mám na čtenáře komentáře ještě jednu otázku, opravdu jste film viděli, když jste se rozhodli dát odpad? Nebo patříte k těm, kteří u televize jenom spí? ()

Reklama

laik_60 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

nebojte sa , nie je to až také hrozné ako iba pár percent. Pilčerka urobila, okrem klasického sentimentu romantiky (kuzelneho pobrežia) vniesla do deja nové prostredie (kláštor) a dej obohatila o jemnulinku krimi zápletku. ()

Pastelka.. 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale tyhle filmy mi nevadí, mám je ráda. Člověk si u nich odpočine... Sice je předem celkem jasné, jak to dopadne, ale ráda se na to koukám. Pěkná příroda, hezká sídla, příjemní lidé, i když vždy je tam nějaký co není příjemný, jako biskup, nebo zamilovaná sestra... Ale to k tomu patří... Zajímalo by mě, kolik lidé, co dalo odpad tento film vidělo. ()

Renie42 

všechny recenze uživatele

Tak jako žádná sláva, ale zkoukla jsem to. Ona lže, proč chce být jeptiškou, on lže, že se vydává za někoho jiného, oba lžou, ale nakonec vyřeší ten případ. Co k tomu dodat více. ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama