Reklama

Reklama

Change

všechny plakáty
Ukázka z filmu

Film Petra Pavlíčka a Adama Ondry navazuje na předchozí snímek Čarodějův učeň (2012) a norská jeskyně Flatanger je Adamu Ondrovi odpovědí, kde by se daly posunout hranice sportovního lezení během teplé letní sezóny.
S cestovatelem a režisérem Petrem Pavlíčkem, který Norsko pravidelně navštěvuje, a s několika kamarády se Adam o prázdninách po maturitě vydává na cestu na sever, kde hledá své fyzické i psychické limity a možnosti. Ani pro současného "nejlepšího lezce světa" však není snadné udržet si každý den pozitivní motivaci a několik dní za sebou se prát s novou vysněnou lezeckou linií i s přírodními živly. Naštěstí je tu všude nádherná norská příroda, kde Adam hledá své tvrdě zkoušené sebevědomí, těžké i nové bouldry a objevuje tradiční lezení i krásu velkých stěn. Někdy je zkrátka čas na změnu a třeba i útěk do divočiny. Za podpory přátel i velmi laskavých místních lidí nakonec Adamův trénink i neobyčejně silná vůle sklízí ovoce. (zelenymuzik)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu

Recenze (3)

carnacv 

všechny recenze uživatele

Krásný výraz kontrastu mezi tímto a předcházejícím snímkem. Zatímco původní má své kouzlo, tak zde již padáme do nudného průměrného lezeckého videa. Vlastně nebýt Petrova nadšení pro Norkou krajinu, do níž Adama nějakým zázrakem nalákal, troufnul bych si říct, že celý projekt Flatangeru by zapadnul v šedi lezeckého průměru. ()

svik 

všechny recenze uživatele

Viděl sem snímek ve full hd, pěkně natočeno i s odkazem na předešlý dokument Čarodějův učeň. Nehodnotím zde kvalitu dokumentu ale spíše obdiv k tomuto sportu a z A. Ondrovi. ()

Reklama

mahatma 

všechny recenze uživatele

Jelikož mám rád tyto filmy, vlastně úplně nejradši, hodnotím ho nejvýše. Je to ze života a jsou to srdcaři. Jak to ten Adam může takhle dávat? Co to má za šlachy? Z karbonu? Nebo ho unesli mimozemšťani a namontovali mu nové ruce z nám neznámého materiálu? Nebo je to prostě v hlavě. Super! ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Při zdlouhavém jištění s lanem v převislých a dlouhých cestách používají Adamovi jističi speciální brýle, které lomí světlo, takže se nemusí neustále dívat nahoru a nebolí je při tom za krkem. (zelenymuzik)

Reklama

Reklama