Reklama

Reklama

Stroj

  • Česko Umělá inteligence (více)
Trailer

Dva vědci vytvářejí umělou inteligenci pro britskou armádu. Děj se odehrává v budoucnosti na podzemní základně Spojeného království, pár týdnů předtím, než tchajwanské město Taipei připadne Číňanům. Britové potřebují vojáky, kteří mluví plynně čínským dialektem a současně nemilosrdné zabijáky. Ministerstvo obrany zaměstná vědce, kteří vyrábějí kybernetický implantát, umožňující vojákům s poškozeným mozkem znovu získat ztracené mozkové funkce. Jeden z nich tajně doufá, že vyvine technologii, která pomůže jeho nemocné dceři. Když vědkyně Ava předvede své poslední úspěchy v této oblasti, začnou oba vědci spolupracovat Překročí svůj cíl a vytvoří dokonalou umělou inteligenci uvědomující si sama sebe. (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (113)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Buď to mělo být chytřejší a originálnější, anebo hloupější a zábavnější. Takhle je to bohužel hlavně nuda. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Celou dobu, co jsem tento film sledoval, jsem si říkal, že i když je to vlastně strašný, pořád musím ocenit ty nadšence, co se do toho pustili. Po hodině jsem ale stagnoval, smutně jsem uznal, že tohle je sračka a následně jsem přepnul na daleko přívětivější program. Taxikář od Scorseseho. Ten má sice stejně náročné téma, ale dokáže ho odprezentovat daleko lépe, než tvůrci tohoto paskvilu, který sice má nápad, ale odvyprávěn je hodně špatně a ještě k tomu nepřinese nic nového na zamyšlení. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Kradeš peníze určené na válku, abys mohl léčit mozek? Jasně, že ti pomůžu." Já tedy musím uznat, že Číslo 5 nikdy nevypadalo tak sexy jako jeho sestra Stroj. Prostě žádné pásy, lasery na rameni, ale taky žádné hlášky, tedy s čestnou výjimkou robotického úsměvu. To je zkrátka škoda, ale trošku mi to vynahradil padouch Thomson, o kterém jsem hned věděl, že by bylo vhodné ho rozmontovat. Asi jako každého šéfa s patentem na šmírování. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Vážně si cením toho, když někdo dokáže za málo peněz odehrát hodně nabušený sci-fi koncert. Ale Stroj jen omílá stokrát vyřčené myšlenky, vizuálně má setsakra blízko k Hyamsovým Univerzálním vojákům a až děsivým způsobem postrádá cokoli zábavného nebo imponujícího. Van Damme by bodnul. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Povedené drama zasazené do nedaleké (a až děsivě reálné) budoucnosti. Chvílemi dlouhý klip od Björk (All is Full of Love), chvílemi Univerzální voják a Borgové ze StarTreku. Po většinu času ale příběh o snaze zachránit, co se očividně zachránit nedá. Nechybí mentorování na téma lepšího lidstva a evoluce... Namodralý šerosvit s kovovým nádechem a hudba připomínající Vangelise (Blade Runner) dodávají patřičně tísnivou atmosféru. A samozřejmě vojenská mašinerie jak vystřižená z amerických protiválečných filmů. Co všechno je člověk schopen obětovat pro lásku ke své dceři? Všechno... Celkově jsem spokojen. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Nezávislý dystopický thriller z blízkej budúcnosti mieša romantiku s politikou a hrdo sa hlási k tradícii science-fiction, kde sú myšlienky dôležitejšie ako špeciálne efekty. Efektívne minimalistická prehliadka originálne sa dotýkajúca otázky, čo odlišuje človeka od stroja, stojí na atmosfére a podmanivej práci so zvukom a hudbou. Filmov na podobnú tému som už videl viac, tento patrí k tým ľahko nadpriemerným. Technické prevedenie je vcelku vierohodné, páľava morálnych a etických otázok je na prijateľnej úrovni. Ani príliš nebagatelizuje, ani príliš netlačí na pílu. Dej plynie v pomalšom tempe, triky sú na slušnej úrovni a aj herecké výkony sú prijateľné. Hoci film v podstate neprináša nič nové, patrí k tým lepším filmom z tohto žánru a stojí za to ho vidieť. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Na začiatok by som upozornil, že hviezdičkové hodnotenie je čisto subjektívne a neznamená, že je film s okamžitou platnosťou hodný zavrhnutia. U The Machine by som prekusol neoriginalitu, keďže práca s myšlienkou je zaujímavá, ale žiaľ zúfalo nerozvinutá. Nedostatočná stopáž (alebo neschopnosť zhustiť dej) a look niekde na polceste medzi televíznym a direct-to-dvd z neho robia len ďalšiu žánrovú jednohubku, ktorá bohužiaľ nie je dostatočne vťahujúca, napínavá či zábavná na to, aby nenudila. Na prvý pohľad príťažlivá škrupina v sebe priveľa neskrýva. Ale ktovie, možno som len príliš skeptický, i keď som od toho vonkoncom nič nečakal. 40% ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Celkem slušné nízkorozpočtové sci-fi s malinko ohraným dějem, který ničím nevybočuje z mnohých šablon. Snad i proto mne malinko zklamalo, že se nijak víc nerozvinul. Naopak jsem byl ohromen skvělými efekty a zvláště propracovanými maskami. Celkově koukatelné béčko se sympatickou hlavní hrdinkou. 50% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Film, který se snaží mást svým vzhledem - temná atmosféra, temné věže na červeném obzoru, záhadná vojenská laboratoř, pár scén z budoucnosti. Ale nakonec je to taková obyčejná historka z Krajních mezí nebo Alfred Hitchock uvádí o rozumných robotech, jejich hranicích, a zda lidé budou, nebo nebudou zbyteční. Do toho zamontovaná nemoc dcerky plus nějaká klišé. Po zhruba deseti minutách, maximálně čtvrt hodině si protřelý divák spojí dohromady, kdo a co, takže pak jen čeká na scény, jak půjdou v pořadí za sebou, a ony nijak překvapivě tak za sebou jdou. Na konci se pak místo katarze dostaví takový ten pocit, a to je všechno, víc jste nám tímhle jinak atmosférickým snímkem říct nechtěli? ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

[Febiofest 2014] Stroj vypadal velmi nadějně a filmů natočených ve stylu klasik ze zlaté éry SF je dnes jak šafránu, ale u slibně nakročenýho filmu selhalo to nejdůležitější: příběh. Ten nepřináší nic novýho, zajímavýho, provokativního apod. a je strašně čitelnej. Nezachrání to ani temná dystopická atmosféra. Skalní scifisti si nejspíš ve filmu to svoje najdou a shlédnutí litovat nebudou, i když libovolná epizoda Krajních mezí je lepší. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtové, nekomerční a zprvu i záživné a zajímavé scífko, s nesmělým odkazem na Blade Runnera (testovací otázky pro AI), ze kterého se ovšem jeho tvůrci tak dlouho a urputně snažili udělat moralizující středoproudový hnůj, až se jim to bohužel nakonec téměř podařilo. Ale i tak je můj výsledný dojem z filmu spíš pozitivní, sám nevím proč, protože scénář zdaleka není plynulý a logický, sexy androidka se mi moc nelíbila a navíc mě nebavila její dikce a nablble diblíkovitý přízvuk. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Je sice pravda, že několik filmů na téma polidštělého stroje už tady bylo, ale buď šlo o třetiligová béčka, nebo o vyskorozpočtové blockbustery typu A.I.. Machine není ani jedním. Nedostatek financí režisér ovšem vyřešil elegantně a na miniálním prostoru dokázal zpracovat i poměrně slabý scénář tak, že výsledek je víc než dobrý. Oceňuji, že James tady nejde moc do hloubky a nedělá z filmu rozplizlý filozofický blábol, ačkoliv rozpočet ho k tomu vybízel. Na druhou stranu to nepůsobí ani moc povrchně. Zkrátka tak akorát. Navíc sázka na neokoukané tváře vyšla na jedničku a Caity Lotz v určitých chvílích vyloženě uchvacovala. Čekal jsem sice něco jiného, ale nakonec jsem překvapený a spokojený. Jinak srovnání se Splice není od věci. 80% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Filozofické sci-fi o pokročilých robotoch, ktorých vyvíja dobrácky vedec vo vojenskom komplexe, takže okrem vedeckej stránky sa to bude srať kvôli zámerom armády. Drvivú väčšinu filmu sa hlavne kecá. Bohužiaľ postavy nie sú príliš prepracované a ani nejakých hlbších myšlienok nad ktorými by sa dalo zamyslieť tu veľa nie je. Aj akčné finále je skôr sklamaním, pritom aj napriek nízkemu rozpočtu by z toho lepší režisér vydoloval pôsobivejšiu akciu. Výsledkom je po každej stránke podpriemerné sci-fi u ktorého okrem iného aj hodnotenie dvíha hlavne krásna Caity Lotz. 4/10. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Odstraňte kapalinu z dotykové plochy!!!!!....... Umělá inteligence, lidští roboti a hlavně problém s jejich morálkou. Jsou nebezpečné tyto stroje, nebo je pro ně nebezpečný člověk. Průměrné sci-fi s nepodstatnými herci, špatnou hudbou a podivným scénářem. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jen 52%, to jako vážně? A přitom dostává divák za málo peněz hodně atmosférickou pecku s originálně zvláštním střihem, luxusní minimalistickou hudbou a na seriálové herce velmi slušnými hereckými výkony. A to jedle mého názoru opravdu hodně muziky! Minimalismus tomuhle filmu vyloženě svědčí, prostředí opravdu působí hrozivě reálně a i ta trocha CGI vůbec nic nekazí. Originální je i čas a místo zasazení, byť uznám, že scénář jisté rezervy určitě má. Ale ta studená bezútěšná atmosféra, ta prostě nemá chybu! ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Tak jsem asi definitivně postižený protože přemýšlím jestli to je na 4 nebo 5, vlezu sem a koukám, že jít na 3, nebo nedejbože 4 už je těžká rebélie :D . Jasně-Příběh není bůhvíjak světoborný, ale je to taková ta scifíčková klasika která se ve své jednoduchosti nestihla nikde překombinovat a výrazně logicky zafejlovat. Herecky je to solidní a ze strany Lotzové dokonce tak chytlavé, že mě napadalo, že podobně kvalitně zahranou mašinu zahrál snad jen ten brillantní android z filmu android(1982). Důraz není kladen na akci, miliónové dekorace a všudypřítomné CGI, ale spíš na atmosféru, myšlenku a jemné emoce (a v tomhle směru to funguje fakt hezky). Kamera -v rámci sterility interiérů- nadstandartní (sem tam nějáký ten luxusní obraz) . OST nenápadné ale perfektně sedící a celek prokreslující... Fakt nechápu to všeobecné brblání.. Myslím, že pravověrní oldschool scifíčkáři by se tu toho neměli zaleknout a dát tomu šanci. Lidem už z těch epesních Kameronů a gigantických Bejů asi fakt jebe. :/ ()

Reklama

Reklama