Reklama

Reklama

Stroj

  • Česko Umělá inteligence (více)
Trailer

Dva vědci vytvářejí umělou inteligenci pro britskou armádu. Děj se odehrává v budoucnosti na podzemní základně Spojeného království, pár týdnů předtím, než tchajwanské město Taipei připadne Číňanům. Britové potřebují vojáky, kteří mluví plynně čínským dialektem a současně nemilosrdné zabijáky. Ministerstvo obrany zaměstná vědce, kteří vyrábějí kybernetický implantát, umožňující vojákům s poškozeným mozkem znovu získat ztracené mozkové funkce. Jeden z nich tajně doufá, že vyvine technologii, která pomůže jeho nemocné dceři. Když vědkyně Ava předvede své poslední úspěchy v této oblasti, začnou oba vědci spolupracovat Překročí svůj cíl a vytvoří dokonalou umělou inteligenci uvědomující si sama sebe. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (113)

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Nebola to A.I. Umelá inteligencia ani Metropolis ale zlé to rozhodne nebolo. Nápad a myšlienky ktoré tu vyzneli sú až znepokojujúco alarmujúce a bojím sa že sa podobná situácia, to jest navodenie nejakého citového vzťahu k neživému stroju, a naopak, môže v budúcnosti stať. Keď sa stroj bude uvedomovať a myslieť si že je živý. Herecké výkony hlavne hlavnej ženskej postavy ma takmer dojali. Bolo to perfektné. Soundtrack znejúci ako retro future 80´s ma tiež bavil. Sem sa to vyslovene hodilo. V celku to bolo dobré a aj tie čudne svietiace filtre by som prehltol ale tie gigantické diery v scenári, obrovské mnohé nelogické paradoxy, tie tu nemali čo hľadať. Vo filme sa vedie vojna proti číne. Tuto viedlo vojnu asi 10 Amerických ľudí. Po ich smrti sa všetko vrátilo do normálu a hlavné postavy mohli žiť šťastne až do smrti. Aj červená čiapočka sa skončila realistickejšie.. škoda. Pretože to malo obrovský potenciál. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Má to své kouzlo. Sice dialogy se nedají poslouchat a motivace postav jsou někdy postavené na hlavu, ale po trikové a příběhové stránce si dal pan James záležet a film může téměř v tomto konkurovat Hollywoodu. V podstatě je to film o otci, který chce zachránit dceru a tak vyvine kyborga, který projde Turingovým testem (test, který určí, zda je v uzavřené místnosti umělá inteligence, či člověk). No a s roboty na vojenské základně není zacházeno právě nejlépe. Film je atmosfericky temný a poplatný vědě. Jako celek však bohužel příliš nefunguje, jelikož spád děj nemá a také gradaci tvůrci absolutně nezvládli. Takže pokud jste Sci-Fi maniak, či robotický maniak, určitě se na film koukněte, ale pro ostatní to bude jen nudná a utahaná záležitost. 50% = 2/5 ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Celou dobu, co jsem tento film sledoval, jsem si říkal, že i když je to vlastně strašný, pořád musím ocenit ty nadšence, co se do toho pustili. Po hodině jsem ale stagnoval, smutně jsem uznal, že tohle je sračka a následně jsem přepnul na daleko přívětivější program. Taxikář od Scorseseho. Ten má sice stejně náročné téma, ale dokáže ho odprezentovat daleko lépe, než tvůrci tohoto paskvilu, který sice má nápad, ale odvyprávěn je hodně špatně a ještě k tomu nepřinese nic nového na zamyšlení. ()

DavidWebb 

všechny recenze uživatele

Už viackrát som mal možnosť vidieť nízkorozpočtový film (v rozličných žánroch), z ktorého režisér dokázal vyžmýkať pomaly "áčkovú" pecku. Túto geniálnu schopnosť však Caradog W. James nanešťastie nemá. Z tohto minimalistického sífička totiž lacnota srší všetkými smermi - čo by ale nemuselo byť nevyhnutne jeho náhrobným kameňom. Vlastne, ak by ste mali niekomu povedať obsah v jednej alebo dvoch vetách, tak sa nejedná o zlý nápad/premisu. Ale ako som tu už v niektorom komentári čítal, tento flik je veľmi nezaujímavo vyrozprávaný/zrežírovaný. Stále som od toho odskakoval na net, do kuchyne a neviem kde všade, pretože ma to nedokázalo chytiť ani niečím zaujať. Neopozerané tváre? Súhlasím. Herecké výkony? Len priemer. Hudba? Ani dobrá ani zlá. Scenár? Aj by ušiel ale zasa... barličky. Stroje medzi sebou rozprávajú akousi hatlaninou a divák, ani režisér, ani scenárista, ani nikto nevie o čom do tyče. Načo, že? Ééj, skôr 2 ako 3 ale možno sa neskôr tohto nápadu chytí a prerobí to na niečo lepšie niekto iný. Tak za 3 nech nechlascem. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Celkem slušné nízkorozpočtové sci-fi s malinko ohraným dějem, který ničím nevybočuje z mnohých šablon. Snad i proto mne malinko zklamalo, že se nijak víc nerozvinul. Naopak jsem byl ohromen skvělými efekty a zvláště propracovanými maskami. Celkově koukatelné béčko se sympatickou hlavní hrdinkou. 50% ()

Galerie (65)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Anglii ve městech Cardif, Essex a Wales. (Terva)

Reklama

Reklama