Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pietro Vignali je mladý úspěšný lékař, který se ovšem potýká s řadou problémů, má velké dluhy, zapletl se se známou zpěvačkou a kromě toho je zasnoubený s afektovanou dívkou z bohaté rodiny. Na klinice, kde pracuje, vzbudí zájem mladé pacientky Teresy Venerdi, chudé, ale inteligentní dívky. Ta mu pomůže vyřešit některé z jeho problémů, vezmou se, ale tím kolotoč Vignaliho nesnází nekončí.
V pořadí druhý film Vittoria de Sicy Zamilovaná nevinnost (v originále nese film název podle jedné z hlavních postav - Teresa Venerdi) měl výrazně lepší ohlas než jeho o dva roky starší prvotina Rudé růže (Rose scarlatte). De Sica si opět sám zahrál hlavní roli, do role pacientky Teresy si na filmové škole Centro Sperimentale di Cinematografia vybral Adrianu Benetti. V roce 2007 vyšel film v Itálii na DVD. (argenson)

(více)

Recenze (1)

Flego 

všechny recenze uživatele

Vittorio De Sica bol významným talianskym režisérom a hercom. Na počiatku svojej kariéry natočil (aj hral) trochu kostrbatú komédiu o neúspešnom lekárovi, ktorý pre nedostatok klientov príjme miesto zdravotného inšpektora v sirotinci. Tam sa zoznámi k mladučkou dievčinou Teresou Venerdi... Prvá recenzia. ()

Reklama

Reklama