Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zlodějíček Casper (Gustav Dyekjær Giese) bydlí v nejchudší části Kodaně. Když dostane nabídku pracovat pro místní kavkazský gang, neodmítne. Netuší ale, co vše rozhodnutí pracovat pro organizovaný zločin obnáší. Syrový kriminální příběh oplývá intenzitou a věrohodností díky ruční kameře, dynamickému střihu i hereckým výkonům. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (98)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Casper je sice chmaták, kterého by rádi viděli na šibenici všichni ti, kdo mají s bytaři osobní zkušenost, ale v jádru je to hodný kluk, který se stará o matku, malou sestru a neschopného bratra. Takže sympaťák, kterého navíc ještě odírají Arabáči, se kterými má "smlouvu". Když jí vypoví a dá se do holporut s pasáky z Balkánu, začnou zlaté časy, ale musulmani se nehodají svého zlatého hocha vzdát a tak se Casper ocitne mezi dvěma mlýnskými kameny a z tohodle souboje může těžko vyjít jako vítěz. Brutálně syrová krimi z kodaňského podsvětí se silným sociálním podtextem, zběsilým střihem a civilním a tudíž i důvěryhodnými herci. To srovnání s Pusherem není od věci a v jistých momentech Nordvest Pushera překonává. Noer už svým předešlým filmem R dával tušit, že se na Severu zrodil nový talent a tady to jenom potvrdil. Jen tak dál. 85% ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Jen o malý kousek horší než druhý Michaelův film, který jsem hodnotil známkou nejvyyší. Neradostný a tak trošku odvrácený pohled do nejchudší části Kodaně, kde se rozhodně nevyplatí kývnout na nabídku zločinecké organizace. Skoro stejný rukopis a také konec, který hovoří úplně sám za sebe. Lepší čtyřka. ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

A to mi laskej mokváče okovanou botkou! Další mimořádný film. Včera byl vůbec mimořádný den, zdá se. Asi proto, že jsem byl tak hodný a převedl slepé babičce nákup i uhlí přes přechod až do čtvrtého patra, bezúplatně, jen za svižný orálek. Poskytnutý mou stranou, samozřejmě. Nechme však kulykovo timuroviny chvilku stranou. Severská tvorba mile překvapuje již nějaký rok, není tedy zase tak šokující, že v Dánské marce zvládli psycho - dramo - thrillo - krimo - akčňo - filmo na jedničku. Vyzdvihl bych absenci vložené hudby a přirozené herectví hrdinovy švestřičky. Rozlučková scéna u houpaček je na dětského Osrala. Ukončil bych to pak jedním krutopřísným megaspoilerem: Casper je duch. Hňá, hňá, hňá, hrrrrm, flus a tralala. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,CASPERE, TY JSI ZLODĚJ, DOBREJ ZLODĚJ. TAK SE TOHO DRŽ.“... /// Ovšem jednoho dne Casper zjistí, že Arab je sviňa a začne makat pro ,,Rusa“. Rázem si žijem jako v pohádce, práce je nám koníčkem … ale nenasere se (čirou náhodou) Jamal? … Trochu Bony a klid, trochu gangsterka, ale hlavně film o hloupém mládí, který většinou nestihne nasbírat dostatek zkušeností k tomu, aby přežilo ve světě jasně danejch a vymezenejch pravidel. Seversky syrově podanej příběh, bez zbytečnejch kudrlinek, ale taky bez něčeho nevočekávanýho. Prostě o kusu života, s lehkým naťuknutím zákulisí gangů. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chystám se do práce a váhám mezi Arabem a Rusem. 2.) Českej ,,Můj brácha má prima bráchu“ je hovadina. Takhle to totiž v kapitalismu nefunguje! 3.) Thx za titule ,,soan47“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Pěkně udělaná dánská gangsteřina. Film nepřináší nic mimořádného, ale je koukatelný hlavně kvůli svým pěkným protagonistům: je tu 20letý Gustav Dyekjær Giese (hlavní postava zloděj Casper), 18letý Oscar Dyekjær Giese (Casperův mladší bratr Andy) a třeba Dulfi Al-Jabouri (Arab Jamal). ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Názov filmu odkazuje na rovnomennú štvrť v Kodani, ktorá je známa vysokým percentom kriminality. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama