Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zlodějíček Casper (Gustav Dyekjær Giese) bydlí v nejchudší části Kodaně. Když dostane nabídku pracovat pro místní kavkazský gang, neodmítne. Netuší ale, co vše rozhodnutí pracovat pro organizovaný zločin obnáší. Syrový kriminální příběh oplývá intenzitou a věrohodností díky ruční kameře, dynamickému střihu i hereckým výkonům. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (97)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Dostatočne realisticky poňatý počin o "malých zbojníkoch" z dánskych ulíc, ktorý minimálne pootvorí oči či preberie do reality, čože to všetko odnáša práca pasáka, respektíve dílera. Príslovie "s jedlom rastie chuť" len zriedka kedy vystihne poctatu prerátania svojich vlastných schopností. Drsné, náučné, toto by kľudne mohli premietať na ZŠ, aby si dnešná mládež uvedomila aspoň jednu vec: Áno, práve kvôli tým kapucniam na hlavách vás všetci považujú za feťákov. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Nazrieme do života dvoch bratov, ktorí sa rozhodli živiť zlodejinou a inými nezákonnými kšeftami. Postupnosť deja tušíte od začiatku, ale to vám nebráni sa vžiť do každodennej reality boja o miesto medzi súperiacimi gangami hlavného mesta Dánska. Povedal by som, že to je taký výchovný film pre puberťákov, ktorí si myslia ako ľahko a beztrestne sa dá prísť k prachom. Za všetko sa však platí.. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Casper je sice chmaták, kterého by rádi viděli na šibenici všichni ti, kdo mají s bytaři osobní zkušenost, ale v jádru je to hodný kluk, který se stará o matku, malou sestru a neschopného bratra. Takže sympaťák, kterého navíc ještě odírají Arabáči, se kterými má "smlouvu". Když jí vypoví a dá se do holporut s pasáky z Balkánu, začnou zlaté časy, ale musulmani se nehodají svého zlatého hocha vzdát a tak se Casper ocitne mezi dvěma mlýnskými kameny a z tohodle souboje může těžko vyjít jako vítěz. Brutálně syrová krimi z kodaňského podsvětí se silným sociálním podtextem, zběsilým střihem a civilním a tudíž i důvěryhodnými herci. To srovnání s Pusherem není od věci a v jistých momentech Nordvest Pushera překonává. Noer už svým předešlým filmem R dával tušit, že se na Severu zrodil nový talent a tady to jenom potvrdil. Jen tak dál. 85% ()

stuntmanMIKE 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá sociálna dráma z kriminálneho prostredia, ktorá dosť nápadne pripomína Pushera od Refna. Nemá to síce Pusherove gule, ale má to tú istú autentičnosť a reálnosť. Netreba od toho čakať žiadnu drsnú krimi jazdu, ktorá je plná strieľania a naháňačiek. Skôr ide o príbeh obyčajného chlapca z chudobnej rodiny, ktorý sa vďaka náhode a svojmu zlodejskému "umeniu" dostane do vyššej ligy zločinu. Vďaka nej sa z neho na chvíľu stáva niekto a to sa mu zapáči. Problém však je, ako to už býva, takýto život rýchlo prerastie 20 ročnému sopliakovi cez hlavu. ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Jako box mezi Kličkem a Hayem. Mohla to být nuda, nekonal se překvapivý závěr, přesto jsme viděli velmi zajímavý zápas. Líbí se mi obsazení neherců a skutečných bratrů do hlavních rolí, byli mi hodně sympatičtí a věřil jsem jim všechno. Nordvest je čistá žánrovka, ničím nepřesahující, ale rychlá, drsná, pravdivá a rozhodně nenudící. Pro koho byste umřeli radši? Arabský nebo gruzínský gang? Ono je asi jedno, z který strany přilítne kulka, spíš se rozmyslete, jestli v těch pár šťastných a živých dnech chcete šukat Marfušky nebo Šeherezády. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Názov filmu odkazuje na rovnomennú štvrť v Kodani, ktorá je známa vysokým percentom kriminality. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama