Reklama

Reklama

The Chrysalis

  • Čína Nu yong (více)
Thriller / Horor / Psychologický
Čína, 2013, 98 min

Režie:

Chu-ji Qiu

Scénář:

Chu-ji Qiu, Men Li

Kamera:

Jeffrey Chu

Obsahy(1)

O tom, že dokonce i přátelství je pouze pojmem relativním, o tom se na vlastní kůži přesvědčila kadeřnice s francouzko-čínskými kořeny Wenxin Guan (Sandrine Pinna). Ta se stala obětí své dlouholeté přítelkyně Dai Anni (Christa Yan), která ji jednoho dne unesla. Důvodem ji nebylo nic jiného než obyčejná lidská závist. Obě přítelkyně se v době univerzitního studia zamilovaly do atraktivního učitele Jia Luo (Quan Ren), s nímž Anni po jeho dokončení ve Spojených Státech Amerických dva roky dokonce žila. Jejich vztah se ale nikdy nedostal dál, než jen k nezávaznému partnerskému soužití po společnou střechou. O to větším zklamáním pro ni je, když se dozvídá o poměru Wenxin a Jia, který je připraven požádat Wenxin o ruku. Paralyzovaná a ponížená, podstupuje Wenxin v protějším bytě přítelkyně fyzická a psychická trýznění, o nichž se ji nezdálo dokonce ani v těch nejhorších snech. Pomstou šílená Anni se ji pokouší zabít těmi nejnepříjemnějšími způsoby, díky nimž by Wenxin pocítila na vlastní kůži, jakou bolest a potupu musí nyní ona snášet. Navzdory všem jejím pokusům, daří se Wenxin jejím obskurním praktikám odolávat. Když je ale během svého útěku přítelkyní tvrdou ránou omráčena, upadá do hlubokého bezvědomí. Z něj se probouzí po třech měsících vprostřed deštěm zkrápěné silnice. Nevědoma si ničeho, co se za danou dobu odehrálo, či odehrát jakýmkoliv způsobem mělo, dezorientovaná a zmatená, vyhledává svého přítele. V jeho doprovodu navštěvuji přítelčin byt, který je ale k jejímu vlastnímu překvapení opuštěný, vyklizený a zející chladnou prázdnotou. Po Anni jakoby se slehla zem. Neví o ní nic dokonce ani její otec, renomovaný psycholog (Jie Cui). Wenxen se začíná rozpomínat na události, jejího bolestného únosu a následného trýznění, když v tom si s jejím vlastním vědomím začínají pohrávat nebezpečné myšlenky, díky nimž se začíná chovat zvláštně. Její vědomí ji zrazuje v okamžicích, kdy to potřebuje ze všeho nejméně. (Conspi)

(více)

Recenze (2)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Soudruzi, takhle ne. Absolutně nefunkční žánrový mix s typicky čínsky přepálenými emocemi a všeobjímající a všude-se-projevující hysterií. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ak si tvorcovia náhodou nevšimli, koľko bordelu je v ich filme, rád im to zdelím. Prepych je mať v hororovom žánri fajnovú a hlavne originálnu pointu. Tu to ide tak na pol cesty. A vlastne, aby som bol presnejší...nečakajte horor ako taký...ale prezrádzať nebudem. ()

Reklama

Galerie (52)

Reklama

Reklama