Reklama

Reklama

Xiao gong zhen wu lin

  • Hongkong 笑功震武林 (více)

V malém čínském městečku Fu Xiang se usadilo sedm mistrů kung-fu. Stáhli se sem do ústraní, protože už nechtěli nadále bojovat. Jenže válka je dostihla i zde. Bandité ovládající nedalekou oblast spolupracovali s Japonci, kteří se snažili dobýt území ovládané generálem Dongem. Dongova nenávist k Japoncům však narušovala plány invaze, a tak byli vysláni speciální špióni, aby jím ovládanou zemi získali jiným způsobem. Sedm mistrů je tak nuceno znovu se vrátit do boje a bojovat za svou svobodu. (zipacna)

(více)

Recenze (8)

Grran 

všechny recenze uživatele

Příjemná odreagovačka, trošku ve stylu Kung-fu Mela, takže za tím nikdo nesmí hledat nějakou plnohodnotnou zábavu. Je to opravdu jen na zasmátí a odreagování a relativně pro milovníky kung-fu s mašlemi a krejčovskými nůžkami... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Do urcitej miery mam rad Wong Jingove komedie. Niektore mi sadli dokonale, pri inych som si cely cas hovoril WTF. Tato podla traileru vyzerala na klasicky WTF. Nastastie vysledok stoji za to. Ma to zmysluplny pribeh, ktory niekam graduje. Na ten je nabalenych mnozstvo komedialnych vystupov a bitiek. Mne sa pacila viac komedialna stranka. Su tu stari pardali ako Sammo Hung Kam-Bo, Eric Tsang, Wah Yuen, Sandra Ng ale aj nove tvare, ktore nepoznam. K uplnej dokonalosti mi tu chybal uz len Richard Ng a v akcnych scenach sa mohol mihnut Jackie alebo aspon Yuen Biao. A tym padom by sa tento film mohol zaradit po bok klasik ake tocil Sammo Hung Kam-Bo v 80tych rokoch ako je napriklad seria Lucky Stars alebo Millionaire's Express. Bohuzial z mladsich hercom mi sadol len predstavitel divneho krajcira. Ostatni boli dost nevyrazni. Jednoznacne najvtipnejsiu scenu tu ma Sammo Hung v jeho etude, ked pred dcerou predstiera, ze spi. Bitky su podla mna len tak priemerny standard. Choreografia nie je prilis zlozita. Väcsinou je dost predratovana a je zbytocne bleskovo zostrihana. Bolo mile vidiet Samma a Yuen Waha v bitkach, ale bud do toho prilis vela nedali, alebo su uz proste stari. V bitkach ich jednoznacne zatienila mlada krv. Ale ako som spominal ani oni nepredviedli nic vynimocne. Takze kvôli bitkam sa tento film neoplati vidiet. Pokial vam ale sedi klasicky cinsky humor, tak to stoji za jedno pozretie. 6/10. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá akčná historická komédia. Má dosť dobrý príbeh odohrávajúci sa v časoch, keď Čína musela čeliť mnohým problémom, či už japonskej invázii, ale aj vnútorným rozporom. V jednom mestečku si obyvatelia žijú svojim príjemným mierumilovným životom a aj napriek svojim prvotriednym bojovým schopnostiam sa starajú len o seba, no keď sa konflikt medzi čínskym generálom a kolaborantami s Japoncami aj kvôli milej generálovej dcére prenesie až k nim, predsa len sa rozhodnú pomôcť. Spracovanie je celkom slušné, táto zápletka by s ľahkosťou fungovala aj v serióznom prevedení, takže to kľudne mohol byť aj plnohodnotný historický film, no tvorcovia si vybrali tú odľahčenejšiu cestu, čo ale tiež nemôžem kritizovať, keďže to vyšlo. Celý čas sa to nesie vo veľmi príjemnej atmosfére, vďaka ktorej si ma to získalo, celé je to tak správne uletené, ale aj dej je minimálne v rámci žánri zvládnutý viac než dobre. Bavila ma situácia v mestečku, kde prakticky každý bez ohľadu na vek, povolanie, či pohlavie ovláda bojové umenia na najvyššej úrovni, pričom aj vzťahy medzi tými najvýraznejšími z nich sú dostatočne zaujímavé, k tomu samotné historické pozadie, takže rôzni banditi, kolaboranti, špióni a samozrejme Japonci, pričom mi sadlo aj prepojenie prostredníctvom princeznej a agentky a tak si ani nemôžem moc sťažovať, v rámci žánru som sa bavil rozhodne nadpriemerne. Akcie je tu dosť a v rámci svojej kategórie je aj celkom vydarená. Jedná sa o komédiu, takže sa samozrejme väčšina nedá brať ani trochu vážne a očakávane nechýba množstvo nereálnych prvkov od nadľudských skokov až po neviditeľných ninjov, ale sadlo mi to. Akčným scénam nechýba slušná choreografia, dostatočne kvalitná vizuálna stránka, sadol mi aj výber prostredí a tak som sa aj behom akcie bavil nadpriemerne. Ale predsa len tu platí, že čím je akcia uveriteľnejšia, tak tým je aj lepšia. Čo sa týka humoru, tak je opäť taký extrémny a dá sa povedať, že aj celkom infantilný, kvôli čomu tu tých výrazne vtipných situácií až tak moc nie je, ale dokázal som sa naladiť na tú správnu vlnu a tak som sa bavil a pár krát aj dobre zasmial. S hereckým obsadením som dosť spokojný, nájde sa tu množstvo známych tvárí, ktoré vždy rád vidím, či už kung-fu legendy Sammo Hung v úlohe generála a Wah Yuen, Eric Tsang, ktorý nemôže chýbať pomaly v každom podobnom filme a mnoho iných, celé obsadenie kladných, ale aj záporných strán mi plne vyhovuje. Réžia a technická stránka sú výborné, veľmi dobrá vizuálna stránka, príjemná atmosféra, tu nemám väčší problém. Takže pri kvalitnejšom humore by to dopadlo ešte lepšie, ale aj tak si nemôžem moc sťažovať, Princess and seven kung-fu masters mi minimálne v rámci žánru príde ako výrazne nadštandardne odvedená práca, či už herecky, vizuálne, ale aj celkovou zábavnosťou a preto aj dobre hodnotím. 72% ()

Liverka 

všechny recenze uživatele

Díky Bohu, že letos alespoň Wong Jing a Vincent Kok udělali pořádný komedie, jinak by se člověk u těch komedií/nekomedií vůbec nezasmál. Wong Jingův jemný/úsměvný humor zaměřený na detaily miluju. Princezna a 7 kung fu mistrů má podobný rukopis jako Dai noi muk taam 009, nicméně v P&7KFM je dáno daleko víc prostoru kung fu scénám, takže palec nahoru. Celý film je rozdělený do třech částí. Město Fu Xing a kung fu mistři jsou opravdu jako z pohádky, pak přicházejí na scénu kung fu bitky a odhalování japonské špionážní základny. No a ve třetí části se snoubí první a druhá. Vznikne z toho cca 23 minutovka plná bojových scén s krásným humorem :D V celém filmu hraje příjemná hudba, jsou zde i dokonalé herecké výkony a hodně reálné, vypiplané, avšak někdy hodně rychlé kung fu scény. Všechny palce zvedám u banditů ze začátku (ti byli kouzelní) a Wong Cho-Lama:-) U mě to jinak nejde, než za 5 hvězdiček. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Šílená zápletka a ztřeštěný čínský humor, to je hlavní znak filmu o sedmi mistrech kung-fu, žijících si poklidně v malé veničce. Akční scény si na realističnost moc nehrají, křičí se, gestikuluje, hrozí, ženy pláčou a vrhají se mužům k nohám...a dobro poráží zlo a obyčejný člověk dojde štěstí. Ale je to taková zábavná slátanina, že když si na asijský styl humoru přivyknete, zjistíte, že se vlastně bavíte. ()

Galerie (49)

Reklama

Reklama