Reklama

Reklama

Čarodějnice ze Zugarramurdi

  • Česko Čarodějnice (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jedna z nejbláznivějších komedií, jaké si dokážete představit. Spojuje v sobě typický španělský humor, morbiditu, satiru na klišé o španělském machismu i ironický náhled na separatistické tendence některých oblastí. Děj se točí kolem peripetií skupiny přátel, kteří se rozhodnou pro poněkud neobvyklé přepadení. José je rozvedený a stará se ve střídavé péči o syna Sergia. Den loupeže připadá právě na jejich společný den. Tony pracoval jako PR pro diskotéku s poněkud podezřelým názvem Sperma, ale nyní je už nezaměstnaný. Taxikář Manuel trpí řadou neuróz a obdivuje slavného novináře Ikera Jiméneze. Po loupeži se rozhodnou utéct do Francie, aby Sergio mohl navštívit Disneyland. Nicméně jeho matka tento výlet považuje za únos a ani policie nezůstane nečinná. Zloději se ale shodou okolností musí zastavit v navarrské vesnici Zugarramurdi, kde byla v 16. století odhalena údajná komunita 40 čarodějnic. A řada z nich v očekávání příchodu matky všech čarodějnic provozuje černou magii až do současnosti... (La Película)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (95)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Pokud by se u nás narodili podobní magoři, jako jsou Álex de la Iglesia a Jorge Guerricaechevarría, nejspíš by se jejich dílo jmenovalo Čarodějnice z Pičína a měly by podobnou audiovizuální kvalitu jako kterákoliv novodobá česká pohádka. TV výprava a herecké výkony jen o chlup lepší, než předvádí komparzisté...jen tu hudbu, tu bychom měli zcela jistě lepší. Tenhle film je strašná sračka, která první hodinu baví tím jak je autenticky blbá a tu druhou, jak je neuvěřitelně bizarní. U některých scén jsem byl na vážkách, jestli byl zhulený scénárista, nebo herci. A v případě davových scén jsem si jistý, že se museli nadýchat nějakého plynu všichni. Místní hodnocení napovídá, že cílovka takových filmů existuje, takže se nebudu pouštět do hlubších rozborů. Ostatně...i přes nesmyslně přepálenou stopáž a výše uvedené výhrady...jsem to dokoukal, takže se sluší přiznat, že tam několik dobrých a WTF momentů bylo. Pokud by jste chtěli hledat nějakou pointu...sdělení tvůrců divakovi, tak bych to shrnul asi takto: Muži jsou idioti a ženy mrchy. O nich ale tento příběh není. José je totiž idiotský zmetek a Ema je idiotská mrcha. Ostatní jsou idioti, nebo mrchy bez ohledu na pohlaví. S výjimkou nebožáka z taxiku...ten byl k sežrání. PS: jsem abstinent a za střízliva se mi jen těžko hledal potřebný nadhled. Pokud máte v plánu sledovat to pod vlivem, ideálně s partou rozjívenců, klidně si hvězdu přihoďte. V závěru při příchodu megawitch, se potrháte smíchy. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Svižná první hodinka bavila a to především díky pekelně rychlému střihu a notné dávky humoru dávkovaného neuvěřitelnou kadencí skvělých dialogů a hereckých výkonů se sympatickým obsazením.Po hodince a něco se děj přesune kamsi pod zem, humor se vytratí kamsi do prdele a Iglesia až moc věří své režisérské dokonalosti a vsadí spíš na vážnější a hlavně nudnější notu a film ztratí svoje předchozí kouzlo a hlavně tempo a finále vyznělo tak nějak do ztracena.Po dlouhé době se sice Španělský film vytasil s něčím lepším, ale 110 minut je moc a film ke konci už jen nudí.Z pozdní letargie vás dostane snad už jen neskutečně šukézní Carolina Bang, neplést s Carmellou Bing ;) Jinak ale určitě příjemná jednohubka, které její potenciál zabrzdilo velké ego pana žežiséra.65%. ()

Reklama

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Crazy motherfuckeřina, která nevím, jestli mě víc bavila, nebo mi spíš protočila panenky, podobně jako některé filmy Roba Zombieho, s nimiž zde vidím jistou paralelu. Jinak spousta nápadů, nejen úletovejch, ale i výtečnejch (viz úvodní přepadení), především však nespoutanost, hodně satiry a "šílenství". Iglesia je démon a celé Zugarramurdi školení v rychlomluvě. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Už keď Espanol natočí film, tak to stojí za to. Tí sa s tým neserú. Uletené? No a čo. A čím viac, tým lepšie! Morbídne? No a čo. Čím viac tým lepšie! Že to vlastne tak trochu ani nedáva zmysel a v závere si tvorcovia uleteli a umelo naťahovali čas? Nevadí, dáme tam sexi kozatú blondsku, tá to zachráni. A len ona si zaslúži jednu hviezdu, lebo bola vážne kus. 1 z 5 ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Álex de la Iglesia je po Balaguerovi druhý nejlepší současný Španělský režisér! Ten chlap je blázen! Kdo viděl Baladu o smutné trumpetě,tak Witching & Bitching se nese víceméně na stejné vlně,co se týče vizuálu a množství podivných a bizárních postav. Dokonce se mi i zdálo, že finále se zde odehrávalo ve stejném přostředí jako v Trumpetě. Kdo má rád anarchický,politicky nekorektní a černý humor, tak směle do toho,ale upozorňuji,že film nemá s hororem téměř nic společné, je to spíše ulítlá a bláznivá Fantasy Komedie se slušnou atmosférou. Za mě solidní zábava a čarodějnice byly perfektní ! ()

Galerie (49)

Zajímavosti (1)

  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)

Reklama

Reklama