Reklama

Reklama

Už je to pár let, co Veronica Marsová hodila svou mladickou kariéru soukromého očka za hlavu. Teď se po čase vrací do rodného města, kde ji kromě třídního srazu čeká i bývalá láska Logan. Ten je zapleten do záhadné vraždy a potřebuje pomoc... V předvečer promoce na právnické fakultě se Veronica Marsová (Kristen Bellová) rozhodla pověsit svůj život amatérského detektiva na hřebík. Zatímco hledá práci u prestižních právnických společností, obrátí se na ni její bývalý přítel Logan (Jason Dohring) s žádostí o pomoc – je totiž obviněn z vraždy. Veronica odjíždí do rodného města, aby Loganovi zajistila pořádného obhájce. Kolem jeho případu se však děje něco, co jí nedá spát. V příběhu natočeném na motivy slavného amerického seriálu z roku 2004 se Veronica rozhodne vypátrat pravdu. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (169)

maddy 

všechny recenze uživatele

I have never been a fan of Veronica Mars series. A preto rovnaké hodnotenie udeľujem aj tejto jej „filmovej“ verzii. Tie úvodzovky pri slove „filmovej“ sú schválne, pretože toto má od filmu ďaleko. Je to len XY-tá epizóda seriálu a tak tu aj ostalo všetko na presne rovnakej úrovni ako v seriály, akurát tento krát sa jednoduchý krimi prípad s mnoho klišé naťahuje do úmornej sto minútovej dĺžky, kde je väčšina minút vyplnená nepodstatným kecaním hlavnej hrdinky, ktorá sa snaží síce pôsobiť neuveriteľne „nahláškovane“ a „cool“, ale mne opäť neprišla ani jedna hláška skutočne vtipná. Navyše aj samotná Kristen Bell mi príde značne otravná, nesympatická a afektovaná. Na celovečernej Veronice Mars tak ostáva zaujímavý akurát jej vznik, kde si ho fanúšikovia zaplitli na Kickstarteri, ale to nemá so samotnou kvalitou výsledného produktu nič spoločné. Pre fanúšikov určite fajn, ale u mňa tým pádom ostáva hodnotenie bez zmeny oproti seriálu. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Sympatický návrat do Neptunu, pro něhož je věrnost k seriálu jeho největší kladem a paradoxně i největším záporem. Na jednu stranu srdce fanoušků musí plesat radostí, protože vymodlené pokračování naváže do starých kolejí s tak sebevědomým stylem, že to skoro vypadá jakoby Veronica Mars nikdy z obrazovek nezmizela. Na stranu druhou, nebývale chytlavý scénář, dialogy a atmosféra, tedy to co Veronicu odlišovalo od průměrných teenagerských seriálů, narozdíl od všech protagonistů příliš nedospělo. Ok. Proč by ale také mělo? Vždyť jde vzhledem k okolnostem doslova o produkt fanoušků fanouškům a konzistence bývá u takto s odstupem našroubovaných pokračováních nevídanou vlastností. Nicméně kvalita zápletky a dialogů tohoto snímku se spíš řadí k úrovni těch průměrnějších dílů původního seriálu. Vše je ale i tak podle očekávání provedeno s pořádnou porcí vášně a spokojenost příznivců je garantována. Příliš nových fanoušků tento film asi Veronice nepřinese, ale to cílem stejně nebylo. Důležité je, že tento odvážný projekt, který snadno mohl skončit katastrofálně se nemusí před svým cílovým publikem vůbec stydět. ()

Reklama

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Čistě fanouškovská záležitost. Nezasvěcený divák si totiž nemá šanci užít smršť odkazů, hlášek a nekonečných Veroničiných voiceoverů. Velký respekt patří i hercům, kteří se sešli v kompletní formaci a ve formě, se kterou se loučili ve třetí sérii před sedmi lety. Veronica Mars si rozhodně zasloužila filmové rozloučení a i díky velké fandovské základně se to povedlo. Se ctí, s patřičnou dávkou nostalgie a s pocitem řádného ukončení jedné nezapomenutelné seriálové cesty. ()

Morholt odpad!

všechny recenze uživatele

Ze seriálu jsem neviděl jedinou minutu a po tomhle veledílu už o to ani nestojím. Jako bych byl v sále plném tupých lidí, kteří se baví o hovadinách, které by mě nezajímaly ani kdybych byl batole, školák, student, dospělý pod třicet, dospělý nad třicet, senior či Metuzalém. Taková to byla zábava. Po hodině mě přestalo zajímat, jak to dopadne. Odpad! ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

**OBSAHUJE SPOILERY** Ach ta nostalgie. Mohla bych klidně sledovat od začátku do konce znova a znova všechny díly Veronicy Mars. Pamatuji si minuty, které jsem na tento seriál čekala, jakoby to bylo přesně včera a obávala jsem se konce seriálu. Jednou přišel, stejně jako přijde konec všeho, co máme rádi a na co jsme zvyklí. Veronica mi chyběla. Několikrát jsem si ji z nostalgie chtěla připomenout - kvalita neklesla a ani nemohla - ale už to nebylo ono. Nemělo to tu atmošku. Podobně jako tento film. Duch té známé rošťandy tam stále byl. Postavy jako by ani nezestárly a stále se realizují a vytváří nové a zajímavé zápletky. Jak moc jsem si přála, aby Veronica byla s Loganem a taky se mi to splnilo. Jenže konec filmu jako takový a jakoby začátek nového příběhu byl naprosto nečekaný a hlavně trochu podivný. Nostalgie a radost z filmového pokračování na které jsem se opravdu načekala, mi nedovolila s hvězdičkami polevit. Každý, kdo má něco rád to zná. Zajímalo by mě, jaké asi je změnit několikrát od základu svůj život a zachovat si naprosto klidnou hlavu a brát život takový, jaký je. Určité okamžiky mě doháněly k slzám a já se ptám - opravdu jsme potřebovali (jako příznivci toho známého detektiva Veronicy Mars) filmové pokračování? Toto pokračování spojilo dohromady nespojitelné a objasnilo neobjasnitelné - tak, jak to většinou u tohoto seriálu bývá zvykem. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (14)

  • Na začátku filmu hraje muž na ulici v New Yorku píseň "We Used To Be Friends" od Dandy Warhols. Tato skladba sloužila jako opening k původnímu seriálu. (BlackJoanna)
  • Rozpočet filmu byl dva miliony amerických dolarů, které se vrátili hned během prvního víkendu. První víkendové den film hrálo jen 95 kin a výdělek činil 230 tisíc dolarů. Druhý den film hrálo celkem 291 kin a výtěžek přesáhl 2 miliony. (Patw)

Související novinky

Veronica Mars se vrací

Veronica Mars se vrací

22.08.2018

Kultovní noirový seriál Veronica Mars s Kristen Bell (Šéfka, Matky na tahu) v hlavní roli se s největší pravděpodobností dočká další řady. Showrunner Rob Thomas momentálně dojednává poslední detaily… (více)

Reklama

Reklama