Reklama

Reklama

Už je to pár let, co Veronica Marsová hodila svou mladickou kariéru soukromého očka za hlavu. Teď se po čase vrací do rodného města, kde ji kromě třídního srazu čeká i bývalá láska Logan. Ten je zapleten do záhadné vraždy a potřebuje pomoc... V předvečer promoce na právnické fakultě se Veronica Marsová (Kristen Bellová) rozhodla pověsit svůj život amatérského detektiva na hřebík. Zatímco hledá práci u prestižních právnických společností, obrátí se na ni její bývalý přítel Logan (Jason Dohring) s žádostí o pomoc – je totiž obviněn z vraždy. Veronica odjíždí do rodného města, aby Loganovi zajistila pořádného obhájce. Kolem jeho případu se však děje něco, co jí nedá spát. V příběhu natočeném na motivy slavného amerického seriálu z roku 2004 se Veronica rozhodne vypátrat pravdu. (HBO Europe)

(více)

Zajímavosti (14)

  • Na policejní stanici zmiňuje Leo (Max Greenfeld), že slyšel, že Veronica (Kristen Bell) pracuje u FBI. Ta mu odpovídá: "Možná v příštím životě," čímž naráží na zrušenou 4. řadu, která se měla odehrávat právě u FBI. (BlackJoanna)
  • Leighton Meester se do filmu nemohla vrátit jako Carrie Bishop, kterou ztvárnila v původním seriálu Veronica Mars (od r. 2004) kvůli jiným plánům. Byla tak nahrazena Andreou Estellou, pro kterou to byla první filmová role. (BlackJoanna)
  • Na začátku filmu hraje muž na ulici v New Yorku píseň "We Used To Be Friends" od Dandy Warhols. Tato skladba sloužila jako opening k původnímu seriálu. (BlackJoanna)
  • Nejprestižnější vypsaná odměna pro přispěvatele z Kickstarteru, která byla dostupná pouze pro jednoho člověka a to za dar ve výši 10 000 amerických dolarů, měla být mluvená role ve filmu, a to věta: „Váš účet, pane.“ Scéna se měla odehrávat za účasti Veronicy (Kristen Bell) a nejmenovaného „muže jejího života“. Nakonec vše dopadlo trochu jinak. Finální verze scénáře scénu s číšníkem neobsahovala, a tak dárce Steven Dengler místo toho dostal svůj „štěk“ jako vlogger z YouTube. Uvádí virální video s Jamesem Francem větou „Let's get weird!“, v překladu „A teď něco ujetýho“. Ani původní věta nezůstala nevyužitá a vzniklo k ní toto parodické video, a to přímo z dílny Roba Thomase a za účasti hlavních hvězd i fanoušků projektu. (Yalka)
  • Rozpočet filmu byl dva miliony amerických dolarů, které se vrátili hned během prvního víkendu. První víkendové den film hrálo jen 95 kin a výdělek činil 230 tisíc dolarů. Druhý den film hrálo celkem 291 kin a výtěžek přesáhl 2 miliony. (Patw)
  • Také fanoušci, kteří stáli o realizaci filmu, finančně přispívali studiu Warner Bros. Těmto lidem bylo dovoleno stáhnout si film zadarmo. Ovšem někteří fanoušci začali tvrdit, že je ze zvuků z filmu bolí hlava a chtěli své peníze zpět. Warner Bros. proto poté vyplácelo deset amerických dolarů zpět. (Patw)
  • Začalo se natáčet v létě roku 2013, šest let po skončení původního seriálu a témeř deset let po premiéře prvního dílu. (Perverz)
  • Kristen Bell porodila přibližně 2-3 měsíce před natáčení holčičku. (rafix)
  • Natáčanie snímky prebiehalo v kalifornskom meste Los Angeles. (MikaelSVK)
  • Pracovným označením filmu boli aj názvy The Veronica Mars Movie Project či Veronica Mars: The Movie. (MikaelSVK)
  • Natáčanie trvalo 23 dní. Začalo sa 17. júna 2013 a skončilo 23. júla 2013 o 4:34 ráno. (fatalista)
  • Už dlhšie sa hovorilo o filmovom spracovaní seriálu, avšak neboli financie. Realizáciu projektu nakoniec umožnil internetový projekt Kickstarter, ktorý spočivá v tom, že ľudia z celého sveta môžu prispieť na tvorbu filmu alebo hry. Na Veronicu Marsovú sa vyzbieralo približne 5,7 milióna amerických dolárov, čím stanovil nový rekord. Tvorcovia pritom potrebovali asi iba tretinu sumy. Ľudia, ktorí darovali najviac peňazí, dostali menšie roly vo filme. Okrej platformy Kickstarter bol film financovaný aj značkami Samsung, Pepsi, Budweiser či BMW. (kacer4)

Související novinky

Veronica Mars se vrací

Veronica Mars se vrací

22.08.2018

Kultovní noirový seriál Veronica Mars s Kristen Bell (Šéfka, Matky na tahu) v hlavní roli se s největší pravděpodobností dočká další řady. Showrunner Rob Thomas momentálně dojednává poslední detaily… (více)

Reklama

Reklama