Reklama

Reklama

Jak vycvičit draka 3

  • USA How to Train Your Dragon: The Hidden World (více)
Trailer 6

Obsahy(1)

Ostrov Blp je dračí ráj obývaný Vikingy, nebo vikinský ráj obývaný draky, jak se to vezme. Bývalí odvěcí nepřátelé tu žijí v záviděníhodné harmonii. Vládne jim mladý náčelník Škyťák, který miluje létání s okřídleným parťákem Bezzubkou. A miluje i svoji kamarádku Astrid, jen jí to ještě nestačil naplno říct. Paradoxně právě láska se stane předzvěstí mračen, která se nad Blpem začnou stahovat. Škyťák je v tom nevinně, může za to rozkošná bílá dračice Bleskoběska, jež doslova omráčí Bezzubku, který se pod jejím vlivem promění z obávaného Nočního běsu na nejistého puberťáka. Možná i proto včas ve vzduchu neucítí nebezpečí pro všechny draky, které se ke břehům ostrova blíží. Ve snaze najít pro ně nové útočiště se Škyťák a Astrid vydají pátrat po mýty opředeném Skrytém světu, v němž by se všichni draci mohli před touto hrozbou ukrýt. Najdou ho? A najdou ho včas? (CinemArt)

(více)

Videa (9)

Trailer 6

Recenze (338)

lamps 

všechny recenze uživatele

Potvrzení sestupné tendence série, které ale doplácí nejvíce ze všeho na to, že oba předchůdci jsou takřka luxusní (přičemž dvojka jen o něco méně než jednička). Jinak jde o suverénně zvládnutou rozlučku, která sice ztrácí na humoru, ale zase nádherně vypadá, hezky rozvíjí celý koncept přírodní solidarity, sounáležitosti a přátelství a do všeho duní boží soundtrack Johna Powella. V Blpu je pořád dobře. 75% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

na jednu stranu jasně nejslabší díl série,na stranu druhou pořád nadstandardní animák a jakožto fungující uzavření trilogie naprosto v pořádku.Animace je tradičně výborná,ale tentokrát nedokáže úplně zachránit,že děj je nejpředvídatelnější ze všech tří dílů a i humoru je tu tentokrát překvapivě málo.Vlastně nebýt Bezzubky a jeho snahy okouzlit potenciální partnerku,nebyl by tu humor vůbec.Oproti dvojce pak tvůrci vsadili na jistotu a nečeká tu tak nikde žádný překvapivý zvrat...což sem ale ve finále tak nějak uvítal...70% ()

Reklama

Hild 

všechny recenze uživatele

Předchozím dílům jsem dala 5*, závěr trilogie ale na plný počet bohužel není. Měla jsem pocit, že tvůrci vůbec nemysleli na to, že by filmy mohly růst s jeho publikem. Jak vycvičit draka 3 je totiž velice jednoduchý film a tento pocit jsem u předchozích dílů vůbec neměla, ty měly navíc větší náboj a mnohem větší osudovost. Zde se vytratilo jakékoliv překvapení, od první minuty budete přesně vědět, jak to celé bude pokračovat a vlastně pořád jen doufáte, že přijde něco více, ale ono nepřijde. Navíc mě místy dost tahal za uši až příliš dětinský humor, a znovu, tento pocit jsem u předchozích dílů nikdy neměla. Samozřejmě, stále je to nadstandard v rámci animovaných pohádek, já si to jako celek vlastně hodně užila, závěrečná část filmu také emocionálně funguje, ale škoda, že tvůrci přece jen netlačili více na pilu. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Vizuálně úžasné (a nakolik to dokážu odhadnout, věřím, že i 3D verze stojí za to), s "tradičně" skvělou hudbou Johna Powella, v rovině emocionální i komediální funguje výborně, jen ten příběh je poznamenaný tím, že už je to zkrátka třetí díl, a další největší padouch na světě (u kterého se už navíc některé záležitosti řeší hooodně velkými zkratkami) prostě tolik netáhne. Že je to slabší kus, je ale zřetelné v podstatě jen ve srovnání se skvělými dvěma předcházejícími díly - samostatně v rámci žánru posuzováno je to solidní počin. 80% mu přece jen dám;) PS: A málem bych zapomněl - Rafana je prostě přírodní úkaz:)) ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Zaciatok bol z pohladu dospelaka pomalsi, ale s pribudanim mnozstva roznorodych drakov a akcie som bola zase vo svojom zivle. Biela kamoska ma uplne nenadchla, jej perletova farba je krasna, no ako je oproti Toothlessovi uhladena a bez supin a ostnov, pripadala mi az trochu malo detailna. Zaver nepotesil, ale ok. Ako celok proste mily farebny animak s drakmi, nie je to top nic, ale uzit som si to uzila. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (10)

  • Původní scénář se studiu nelíbil, proto ho Dean DeBlois poupravil. Po úprávě film okamžitě dostal zelenou. Tato úprava také zapříčinila odklad premiéry. (Spinelion)

Související novinky

První významná filmová ocenění vyhlášena

První významná filmová ocenění vyhlášena

05.12.2019

První prosincové dny došlo k vyhlášení dvou ocenění a jelikož oba vyhrál stejný snímek, začíná tak velká spekulace o možném vítězi na Oscara. Před pár dny představil režisér Martin Scorsese na… (více)

Třetí drak letí k rekordním ziskům

Třetí drak letí k rekordním ziskům

25.02.2019

Třetí a závěrečný snímek trilogie Jak vycvičit draka o minulém víkendu konečně přistál v kinech a jak už je nyní jasné, bude z toho rekordní rozlučka. Jak vycvičit draka 3 totiž za víkend v Americe… (více)

Reklama

Reklama