Reklama

Reklama

Jak vycvičit draka 3

  • USA How to Train Your Dragon: The Hidden World (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Ostrov Blp je dračí ráj obývaný Vikingy, nebo vikinský ráj obývaný draky, jak se to vezme. Bývalí odvěcí nepřátelé tu žijí v záviděníhodné harmonii. Vládne jim mladý náčelník Škyťák, který miluje létání s okřídleným parťákem Bezzubkou. A miluje i svoji kamarádku Astrid, jen jí to ještě nestačil naplno říct. Paradoxně právě láska se stane předzvěstí mračen, která se nad Blpem začnou stahovat. Škyťák je v tom nevinně, může za to rozkošná bílá dračice Bleskoběska, jež doslova omráčí Bezzubku, který se pod jejím vlivem promění z obávaného Nočního běsu na nejistého puberťáka. Možná i proto včas ve vzduchu neucítí nebezpečí pro všechny draky, které se ke břehům ostrova blíží. Ve snaze najít pro ně nové útočiště se Škyťák a Astrid vydají pátrat po mýty opředeném Skrytém světu, v němž by se všichni draci mohli před touto hrozbou ukrýt. Najdou ho? A najdou ho včas? (CinemArt)

(více)

Videa (9)

Trailer 5

Recenze (338)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že se předchozí dva filmy nebály vcelku drsných a nečekaných věcí, čekal jsem zakončení trilogie o něco působivější. Zapracovat se mohlo hlavně na záporákovi, který mě takřka nezajímal a byl tuctový. Ano, místy atmosféra potemněla tak, až jsem si říkal, jestli je to vůbec animák pro děti, jenomže vzápětí se dostavil ten klasický střelený humor, aby to dětem vynahradil... Měl jsem z toho smíšené pocity. Po technické stránce jsou třetí Draci nicméně vynikající (například John Powell má teď na kontě jednu z nejlepších soundtrackových trilogií vůbec), Bezzubkova romance je stoprocentně roztomilá a Škyťákův příběh se také podařilo uzavřít - jen zkrátka ne nijak nezapomenutelně, což je škoda.___P.S. Můj dojem možná zlepší verze s původním zněním, ačkoliv dabing nebyl špatný - Simona Postlerová má skoro stejný hlas jako Cate Blanchett, nicméně raději uslyším ji stejně jako Kristen Wiig v roli Rafany (rozhodně nejlepší postava celého filmu). ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Důstojné ukončení trilogie, které naznačuje, že klidně mohlo ještě chvilku pokračovat. Ve třetím Jak vycvičit draka se děje až příliš mnoho věcí a tvůrci nemají dostatek času se všem věnovat pořádně a rozdělení do dvou filmů by tady určitě přišlo vhod. Zároveň je to ale pořád to správné animované dobrodružství se skvělou akcí, fajn hrdiny, vynikající hudbou a několika scénami, u nichž se člověku tají dech. ()

Reklama

sidzej 

všechny recenze uživatele

Žiaľ citeľne najslabší diel série ktorý hlavne v úvode postráda tempo aj príbeh, miesto osudovosti prináša detinskosť a celé to vlastne zachraňuje až samotný záver kedy sa lúčime so sériou za zvuku krásne burácajúcej hudby Johna Powella. Škoda toho lebo tejto časti chýba ľahkosť, jednoduchosť a úprimnosť originálu ako aj veľkoleposť a emocionálnosť svojho predchodcu. Napriek zjavnej kritike však nedokážem dať len 3* takže tentokrát prižmúrim obe oči. Štikút a Bezzubý mi budú chýbať. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Podobný romantický upgrade jako u třetí Doby ledové, bohužel mnohem méně vtipný. Završení celé dračí trilogie je jen trochu lepším průměrem na poli animovaného filmu. Navíc z pohledu emocí trojka hodně pokulhává za předchozími díly. Děti z toho ale budou bezpochyby nadšené, protože je tam pořád nejroztomilejší drak ever a sympaticky držkatá Rafana jako symbol vzdoru a rebelie snad proti úplně všemu. Přesto jsem si na začátku říkal, že tvůrci budou mít snad o něco více odvahy a přidají ve finálovém díle na větší osudovosti, případně podrobí hlavní postavy nějaké opravdu zásadní životní zkoušce či rozhodnutí. Přece jen jednička je už z roku 2010 a trochu jsem čekal, že tahle série bude chtít růst s divákem. Z téhle perspektivy se bohužel jedná o poměrně vlažné zakončení jinak bombastické série. První díl mám stále mezi deseti top animáky, dvojka mě pořád hodně baví, ale bez trojky v této podobě bych se v rámci série nejspíš obešel. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Vydařené zakončení trilogie, které se vyjma brilantní animace může rovněž pochlubit i povedeným soundtrackem fungující jak v rovině akční, tak i té emoční. How to Train Your Dragon: The Hidden World sice opět trpí neduhy předchozího dílu, jako jsou například oslí můstky či zkratkovité motivace hlavní záporné postavy, nicméně i tak se jedná po pohodovou animovanou podívanou, která Vás v rámci svých možností bude bavit. „It's you and me bud. Always.“ ()

Galerie (118)

Zajímavosti (10)

  • Každý film série bol distribuovaný iným filmovým štúdiom. Prvého sa chopil Paramount, druhého 20th Century Fox a tretieho Universal. (WalterIK7)

Související novinky

První významná filmová ocenění vyhlášena

První významná filmová ocenění vyhlášena

05.12.2019

První prosincové dny došlo k vyhlášení dvou ocenění a jelikož oba vyhrál stejný snímek, začíná tak velká spekulace o možném vítězi na Oscara. Před pár dny představil režisér Martin Scorsese na… (více)

Třetí drak letí k rekordním ziskům

Třetí drak letí k rekordním ziskům

25.02.2019

Třetí a závěrečný snímek trilogie Jak vycvičit draka o minulém víkendu konečně přistál v kinech a jak už je nyní jasné, bude z toho rekordní rozlučka. Jak vycvičit draka 3 totiž za víkend v Americe… (více)

Reklama

Reklama