Reklama

Reklama

Jak vycvičit draka 3

  • USA How to Train Your Dragon: The Hidden World (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ostrov Blp je dračí ráj obývaný Vikingy, nebo vikinský ráj obývaný draky, jak se to vezme. Bývalí odvěcí nepřátelé tu žijí v záviděníhodné harmonii. Vládne jim mladý náčelník Škyťák, který miluje létání s okřídleným parťákem Bezzubkou. A miluje i svoji kamarádku Astrid, jen jí to ještě nestačil naplno říct. Paradoxně právě láska se stane předzvěstí mračen, která se nad Blpem začnou stahovat. Škyťák je v tom nevinně, může za to rozkošná bílá dračice Bleskoběska, jež doslova omráčí Bezzubku, který se pod jejím vlivem promění z obávaného Nočního běsu na nejistého puberťáka. Možná i proto včas ve vzduchu neucítí nebezpečí pro všechny draky, které se ke břehům ostrova blíží. Ve snaze najít pro ně nové útočiště se Škyťák a Astrid vydají pátrat po mýty opředeném Skrytém světu, v němž by se všichni draci mohli před touto hrozbou ukrýt. Najdou ho? A najdou ho včas? (CinemArt)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (338)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Příběh o chlapci co potká dívku a pak drakovi co potká dračici. Vcelku jednoduchý příběh pro děti, který nevyhnutelně končí dobře. I přes všechnu předvítalnost a klišé, ale hodnotím film spíše kladně. Jelikož je film hezky udělaný, drak je velice roztomilý a příběh dokáže v obecenstvu vzbudit emoce. Jen mi zde trochu chyběl nějaký ten vtip. Jsem ale toho názoru, že tvůrci měli zůstat u jedničky. 55-60% ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Miluji Škyťáka a Bezzubku, takže jsem si nemohla nechat ujít ani třetí díl. Bohužel jsem ale čekala, že mě trojka nepotěší. Ano, příběhově je to nejslabší díl. "Bitva" se záporákem nebyla nic moc, ale o tom ten díl vlastně nebyl. Hlavním příběhem byl vztah, potažmo vývoj mých dvou oblíbených postav. Aneb, nic netrvá věčně a i ochočený drak, prostě není domácí zvíře. Takže tento díl považuji za milé rozloučení a kouzelné zakončení. A pšt, ale zase jsem plakala :o) ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Nikdy som tuto seriu nepovazoval za nieco uzasne a keby bola od Pixaru, frflal by som, ze to je pod ich moznosti. V ramci zvysnej konkurencie vsak ide o spicku. Teda az na tento posledny diel. Je tu sice par uchvatnnych vizualov (a john powell si to k nim opat neuveritelne dava), no pribeh ma nedokazal vobec strhnut. Mnohe zachranuje aspon zaverecnych 10 minut, ktore trilogiu krasne uzatvaraju. Je to stale velmi slusny film a v zaplave odpadov od ilumination alebo foxu je to v podstate dokonale. Avsak mam pocit, ze to mohlo byt omnoho udernejsie, vtipnejsie aj dojimavejsie. Verim vsak, ze decka z toho budu uplne nadsene. A o ne ide predovsetkym. 7/10 ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Sice nakonec slabé 4*, ale se srovnáním s jedničkou a dvojkou poměrně dost velké zklamání. Pocitově by to bylo snad i spíš za 3*, ale když jsem se mrknul, kterým animákům jsem třeba dal ty 3*, tak by to nebylo až tak fér, protože řemeslně i trojka patří ke špičce a vyloženě katastrofa to není vlastně v žádném ohledu. Jenže kromě nádherné animace je finálový díl o třídu níž co se týče příběhové linky, scénáře i emočního dopadu. O nějakém nosném příběhu nemůže být vlastně ani řeč, protože to celé šlo odnikud nikam. Scénář se opravdu moc nepovedl, což bych ještě jakž takž odpustil, ale proboha... Kde bylo nějaké budování atmosféry? Kde bylo nějaké napětí? Kde byly všechny ty emoce, které oba předchozí díly měly snad od začátku do konce? "Dračí atmosféra" na mě alespoň trošku dýchla snad jen v samotném finále, kdy jsem si uvědomil, co přesně jsem miloval na těch předchozích dílech a v čem byly tolik výjimečné. A stačí k tomu jedno slovo. EMOCE. A právě emoce v sobě závěrečný díl bohužel fakt nemá. Jednička i dvojka ve mně rezonovala ještě hodně dlouho, ale trojka hraje prostě na jistotu a já zcela jistě za pár týdnů (možná i dní) už úplně zapomenu o čem byla. Možná si to snížení na tři hvězdy ještě rozmyslím, protože tohle celkem fakt zamrzelo. Přál jsem trilogii epické rozloučení (a možná i konečně toho Oscara, který jim vždycky tak pitomě utekl), ale k tomu má tenhle díl bohužel na míle daleko. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Stejně jako dvojka je toto pokračování fantastického prvního dílu poněkud zbytečné - ne že by nebylo co vyprávět, na fantasy z tak zajímavého prostředí se dá "nějak" navazovat snad donekonečna, ale už to není zdaleka tak silný zážitek. Originalitu prostředí už nahrazuje familiernost, audiovizuální orgie jsou jen "more of the same", a hlavně režijně už tu tak vymazlené scény jako první let z jedničky nejsou. Pro děti asi paráda, zbytek světa na třetího Draka ale rychle zapomene. 7/10 ()

Galerie (118)

Zajímavosti (10)

  • So stopážou 104 minút ide o doteraz najdlhší animovaný film štúdia DreamWorks. (Astonko)
  • Původní scénář se studiu nelíbil, proto ho Dean DeBlois poupravil. Po úprávě film okamžitě dostal zelenou. Tato úprava také zapříčinila odklad premiéry. (Spinelion)
  • Steven Spielberg měl možost si přečíst scénář v předstihu. To později komentoval s tím, že se u scénáře rozbrečel, a že je to jeden z nejlepších příběhů, které kdy viděl. Stejně oslavovala scénář i autorka předlohy, animační tým, scénář pochválil i hlavní přestavitel Škyťáka Jay Baruchel, i když měl možnost přečíst jen malou část. (Spinelion)

Související novinky

První významná filmová ocenění vyhlášena

První významná filmová ocenění vyhlášena

05.12.2019

První prosincové dny došlo k vyhlášení dvou ocenění a jelikož oba vyhrál stejný snímek, začíná tak velká spekulace o možném vítězi na Oscara. Před pár dny představil režisér Martin Scorsese na… (více)

Třetí drak letí k rekordním ziskům

Třetí drak letí k rekordním ziskům

25.02.2019

Třetí a závěrečný snímek trilogie Jak vycvičit draka o minulém víkendu konečně přistál v kinech a jak už je nyní jasné, bude z toho rekordní rozlučka. Jak vycvičit draka 3 totiž za víkend v Americe… (více)

Reklama

Reklama