Reklama

Reklama

Jonathan (Garrett Hedlund), který se své rodině už dávno odcizil, jednoho dne zjistí, že se jeho smrtelně nemocný otec rozhodl nechat v průběhu nadcházejících osmačtyřiceti hodin odpojit od přístrojů. Během této krátké doby se odehraje životní drama. Robert (Richard Jenkins) rozpoutá hru kdo s koho, aby získal zpět vše, o co jeho nemoc celou rodinu připravila. Rozvíří se debata kolem práv pacientů a také otázky, co to vlastně doopravdy znamená být svobodný. Jonathan se usmíří se svým otcem, znovu naváže kontakt se svou matkou (Anne Archer), sestrou (Jessica Brown Findlay) i láskou (Amy Adams) a opět dokáže nalézt slova prostřednictvím dvou zcela nepravděpodobných katalyzátorů - mladé pacientky (Jessica Barden), která je na svůj věk neobyčejně moudrá, a racionálně smýšlející zdravotní sestry (Jennifer Hudson). Příběh nahlížený prizmatem neochvějné radosti ze života odhalí nečekané a silné tajemství lásky, smíchu a odpuštění. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý film a mohol byť oveľa silnejší, keby nedával hlúpe vsuvky týkajúce sa židovstva či trpiacich plešatých detí vo veku cca 8 rokov rozprávajúce o sexe. A to nielen raz, režisér sa v tom asi vyžíval. Inak opäť doják hrajúci na city za podpory eutanázie, hoci tu mi nejak nedošlo, ako môžu v štáte, kde je zakázaná eutanázia odpojiť od prístrojov žijúceho človeka. Inak názor, že Amy Adams strhla celú snímku pre seba je blbosť, je tam dokopy 5 minút a jej postava je nepodstatná. Spoiler: Záver filmu bol totálne prehnaný a neviem, kto považuje za dobrú smrť udusenie, ale dobre no. Kultúra smrti musí vždy zvíťaziť, tak to nalajnovali neomarxisti. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé herecké obsadenie, silná téma, ale výsledok sotva priemerný. Film nedokáže strhnúť, dojať ani vyvolať žiadne iné emócie. Postavy si vás nezískajú, je to celé také chladné, odtažité. Jenkins je výborný, Hedlund mi nesedel, Jessica Brown Findlay peknučká, Amy Adams sa tu len párkrát mihne. S podobnou témou som videl množstvo oveľa lepších filmov. 50% ()

Reklama

Bruce0659 

všechny recenze uživatele

Andrew Levitas sa za svoj režijný debut síce nemusí hanbiť, no fakt je, že táto snímka má veľa chýb, ktoré sa ignorovať nedajú. Dej v prvých 90 minutách by na diváka zapôsobil viac, keby sa vystrihli alebo skrátili niektoré doslova zbytočné scény. Posledná 30 minútovka už prináša to "pravé orechové" a príbeh o synovi a jeho umierajúcom ocovi možno prinúti diváka zobrať si vreckovky. S hereckým obsadením som max. spokojný, Garrett Hedlund prekvapil a Amy Adams tradične úžasná (aj keď bola na scéne asi 15 minút). Žiaľ, nemôžem povedať, že by ma film chytil za srdce, aj keď záverečná pieseň sa podarila. Umierajúci človek, ktorého majú odpojiť od prístrojov a okolo neho manželka, dcéra, syn... takýto príbeh musí byť natočený tak, aby diváci ešte na druhý deň plakali, toto nestačí na 4* ()

peproch 

všechny recenze uživatele

Silné téma? Já vlastně nevím jaké. Návrat ztraceného syna domů? Umírání otce? Dětská Leukemie? Nesnášení se se sestrou? Právo na asistovanou sebevraždu? K lepšímu porozumění filmu postrádám pochopení, proč vlastně byl Jonathan pryč. Zní otázka takto? Jak je možné mít nárok na chování rodiny když mám právo na sebeurčení a nemilosrdná rakovina kosí bez ohledu na věk. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý a povedený film, který není příliš známý, ale je zvláštně a zajímavě natočen. Setkáváme se zde se starým otcem, umírajícím na rakovinu, a jeho rodinou, která truchlí. No přišlo mi, že udělali ze smrti starce něco příliš bolestného, přitom bolestnější je život beze smyslu... Jinak mi to přišlo spíš jako černá komedie, než drama, ale dobrý...60% ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama