Reklama

Reklama

Robert Downey Jr. hraje ve filmu právníka Hanka Palmera, který se z velkoměsta vrací domů, kde prožil dětství a kde je jeho odcizený otec, maloměstský soudce (Duvall), podezřelý ze spáchání vraždy. Palmer se rozhodne zjistit pravdu a v průběhu pátrání obnovuje spojení s rodinou, od které před lety odešel. (Warner Bros. CZ)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (577)

Fr 

všechny recenze uživatele

„SEDĚL JSEM NA SOUDNÍ LAVICI 42 LET. LIDÉ MI TADY VĚŘÍ. VĚŘÍ PRÁVU. ALE TAHLE... NEHODA JE SOUDNÍ DEMOLIČNÍ KOULE, HENRY. NESMÍŠ TO POKAZIT. TAK TO NEPOKAŽ…" /// Chlapská vztahová romantika a hereckej koncert dvou Robertů. Příběh mě zajímá a baví. Sice nejsem soudce (ani právník), ale jako chlap cejtím, že dát naplno průchod citům, není pro všechny (muže) zas tak jednoduchý. Vedlejší postavy nedostávaj moc prostoru, což mi vyhovuje, protože odpadaj povrchní nebo zbytečný vztahy a můžu si plně užít napětí a dialogy dvou osobností, který si k sobě složitě hledaj cestu. Duvallova nominace bez debat. Navíc Downey Jr. předvedl, že svý typický postavě plný pohotovosti, přehledu a vtipu, dokáže přidat velkou míru dramatičnosti. Ty 4* snad nebudou jen proto, že patřím ke stárnoucí generaci. (a kdo tady patří k tý mládnoucí?) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Vztah mezi mnou a otcem je pro rodinu citlivé téma. 2.) Mám rád rodinný dramata, ve kterejch se chodí k soudu. (Nebo někdo umře.) 3.) Thx za titule ,,tejna7“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrá oscilace mezi soudním procesem a rodinnym dramatem o navazování vztahu mezi maloměšťáky a velkoměšťákem - dobře uchopitelné/viditelné/narýsované i pro řadového diváka. Tedy u soudu se člověk nenudí a rodinné etudy si užívá, protože timing scén je skvělý a těch pár syrovějších hrotů příběhu si budete užívat plnými doušky. Škoda pro příběh nijak důležitých scénáristických odboček (vedlejší postavy), trochy moc sentimentu na konci a nevyužitého BIllyho Boba, protože jeho první scéna ve filmu je na husí kůži (ano ta scéna se skládací skleničkou). Ale to hlavní, co to mělo splnit, to splnilo. Je to uvěřitelné, civilní, ze života. Herecky bravurní. ()

Reklama

Javert 

všechny recenze uživatele

Opravdu moc rád bych Soudci udělil víc, než tři hvězdy, a to hlavně kvůli senzačním hereckým výkonům Downeyho a Duvalla (!!!). Ale prostě nemůžu, protože tvůrcům nejsem schopen za žádnou cenu odpustit tu do očí bijící a pro rodinná dramata dosti běžnou konvenčnost, s jakou je příběh vyprávěn a neustálou přítomnost nějakých zbytečných klišé, které celkový dojem ještě o to víc srážejí. Chtě nechtě, Soudce je přese všechno snažení režisérovo i herců jen lehce nadprůměrným výtvorem, který může být rád za vynikající výběr obsazení hlavních představitelů, protože jinak by asi ani neměl šanci dosáhnout do společnosti áčkových filmů. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

V právo nevěřím, v nezávislost soudce už vůbec ne, ale rozhodně věřím, že když se sejdou ve filmu pánové Downey s Duvallem, a dají vyniknout svým arogancím, tak se u toho budu bavit. To se i stalo, bylo to vynikající, ale s přibývajícím účinkem nádorů se z toho stala nepříliš zajímavá rodinná taškařice, kterou změnilo v komedii rozhodnutí soudu založené na domněnce obviněného. To je celkem nářez i ve státě, kde spravedlnost zajišťuje justiční mafie a při nezajímavých fair play soubojích má pravdu ten, který si zaplatí dražšího právníka. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Nevím, co to se mnou je.“ – „Osobní zaujetí klienty, kteří ti vkládají životy do tvých rukou. To přejde, věř mi.“ Soudce je docela dost nevyrovnaný film. V humorných scénách mile překvapí nadhledem, odlehčením a hláškami, stejně tak je vcelku silný v pasážích ze soudní síně, tedy až na konec (nejvíc se mi líbilo vybírání poroty) Avšak ve všech těch vážných rodinných scénách (stejně tak i romantických) je dost mdlý, předvídatelný, plný klišé. A tak se střídají povedené a slabé momenty, až přijde výše zmíněný závěr (myslím ten skutečný, ne tu nastavovanou a mazlavou kaši, která následovala po skončení procesu), jenž by mohl být i emočně docela silný, nebýt té do očí bijící snahy diváka maximálně dojmout, to už bylo opravdu přes čáru (a samozřejmě žalobce, soudce i celý sál poslouchá bez přerušení, ehm). Ve výsledku je to tak pouze na lepší 3*. „Lauren, myslím, že bych tě měl trochu připravit na setkání s dědou Palmerem. Protože on není jako děda Schnider, děda Schnider je hodný, možná tě bere na zmrzlinu, možná ti čte. Děda Palmer nic takového nedělá. Když ho poprosíš, aby ti četl, nejspíš po tobě hodí knížku.“ ()

Galerie (54)

Zajímavosti (21)

  • Když si Hank Palmer (Robert Downey Jr.) vyjede okolo 70. minuty na kole, má na sobě tričko skupiny Metallica z jejich studiového alba ".....And Justice For All" (Spravedlnost pro všechny) z roku 1988. (Terva)
  • Ve scéně u jezera, kdy si Hank Palmer (Robert Downey Jr.) povídá se Samanthou Powell (Vera Farmiga), je vidět, jak je film sestříhám, jelikož se během krátkého rozhovoru nejméně 6x změní směr větru, jak se dá pozorovat na vlasem Very. (dandislav1991)
  • Natáčení probíhalo převážně ve státech Massachusetts a Indiana. Interiéry byly nafilmovány ve studiích Warner Brothers v Kalifornii. (ČSFD)

Související novinky

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

31.10.2015

Billy Bob Thornton se momentálně vůbec nefláká. Loni se objevil v Downeyho Soudci nebo v seriálovém Fargu a letos se po Vincentově světě zastaví ještě v kriminálce London Fields a politickém dramatu… (více)

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

24.03.2013

„Komediální drama" The Judge, kterým se vrací na scénu režisér Nesvatbových a Rytířů ze Šanghaje David Dobkin, už loni v dubnu získalo do hlavní role Roberta Downeye Jr. Téměř po roce začíná projekt… (více)

Reklama

Reklama