Reklama

Reklama

La Chair de l'orchidée

  • Itálie Un'orchidea rosso sangue (více)
Trailer

Obsahy(1)

Debutující Patrice Chéreau úspěšně zfilmoval (film byl nominován na dva Césary) i u nás vydanou předlohu J. H. Chase Tělo orchideje. Klára (Charlotte Rampling) je bohatá dědička miliardového majetku, kterou ale její vlastní teta (Edwige Feuillère) nechala zavřít do blázince, aby mohla sama tyto peníze užívat. Kláře se ale podaří uprchnout a na útěku se při nehodě na silnici srazí s chovatelem koní Louisem Delage (Bruno Cremer) a zlodějíčkem Marcuccim (Hugues Quester), kteří jí pomohou. Jenže po této dvojici jdou dva nájemní vrazi Berekianové (Hans Christian BlechFrançois Simon), kteří záhy Marcucciho dostanou. Psychicky rozhozená Klára se snaží přijít na to, co se vlastně kolem ní děje, a její nový milenec Louis jí pomáhá ve složité spleti intrik kolem ní a majetku. Stále po něm ale jdou dva vrazi a po Kláře lidé její tety, která ji chce rychle znovu zavřít do blázince. Stará cirkusačka (Simone Signoret), která v jednu chvíli o Kláru pečuje, jí navíc prozradí temné tajemství jejího otce, o kterém dívka nic netušila.

Film je natočen ve stylu noir, s deštěm, ve tmě a bahně, je plný podivných figurek, náhod a smrtí. Zaujme také špičkovým obsazením i ve vedlejších rolích (Simone Signoret, Alida Valli). Scénář napsal Jean Claude Carrière. (Peabody)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

PAGE 

všechny recenze uživatele

Velice dobrý thriller s temnou, výbornou kamerou. Film, který se zřejmě většině lidí líbit nebude, pro mě film dle mého gusta se skvělou Ramplingovou a Cremerem. ()

Reklama

rivah 

všechny recenze uživatele

Temný příběh s výpustkami, v němž se divák obtížně orientuje, ale o to víc vtáhne. Výborná filmařina, skvělé obsazení. Carrière v nejlepší formě a Chéreau dal do svého debutu všechnu energii. Krásně restaurovaná kopie (90%) ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Další lahůdka se svůdnou Charlotte Rampling v thrilleru s mnoha noirovými prvky, hutnou stísněnou atmosférou, permanentním deštěm, špínou, blátem, šerem, stíny a nepřehlednou zlověstnou situací. Když po dvou hodinách film gradoval, byl jsem do něj ponořený až po uši. Fantazie. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Chcel som dat povodne maximum, no potom som si vsimol, ze je to prvy rezisersky pocin Patrice Chereau -a. A tým nikdy nedám absolutorium. Reziser sa len hlada rezisersky, je rad, ked mu par znamych hercov kyvne na spolupracu - tu mu kyvli Bruno Cremer a Simone Signoret, zvysok som uz nepoznal. Chce to strasne vypadat ako noir - tma, bahno, dazd ... no lenze pravy noir je u mna typicky cynickymi dialogmi, a filmy noir mam rad preto, ze v noci postava stoji pod blikajucou lamou, za zavesom nejaka ta femme fatale ho uprene pozoruje. Hned jak to postava pod lampou zisti, zavesy sa zatiahnu, z rohu naraz vyrazi auto, plne oslepi postavu a zacne sa zbesila nahanacka. Tu nic z toho nie je, len kecy okolo akehosi cvokhousu, zrazenie majitela konia este cosi riesia dvaja vrahovia. Spociatku ma to vtiahlo - mam rad filmy, kde sa noc snubi s bahnom, dazdom a nevypocitatelnymi postavami. Len rezisersky je to cira rutina, nie je tu vidno extra reziserskytalent, dialogy casto nic moc - a na konci mi uz bolo ukradnute aj to tajomstvo otca dievcata : 60 % ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama