Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režisér Patrice Chéreau, který je u nás znám především díky historickému velkofilmu Královna Margot, natočil ve příběh z dnešního Londýna, který vypráví o vztahu muže a ženy založeném na sexualitě a který, jak oba doufají, zůstane jen takto vymezen. Zprvu oběma vyhovuje vztah bez otázek a odpovědí, kdy nevědí nic o minulosti ani přítomnosti toho druhého. Erotické scény jsou sice plné neovladatelné vášně, ale zároveň smutku, chladu a odcizení. Nepsaná a nikdy nevyslovená pravidla tohoto vztahu poruší muž. Chce se dozvědět víc o ženě, která ho téměř mlčky navštěvuje každou středu a jednoho dne se rozhodne ji sledovat. (Česká televize)

(více)

Recenze (115)

Philippa 

všechny recenze uživatele

Intimita byla prvním snímkem, jímž mě letošní festival v KV přivítal. A nebylo to věru přivítání vůbec špatné. Poctivě jsem přečetla zdejší komentáře a někomu se nelíbí naturalistické sexuální scény. Já myslím , že naopak tvůrci tímto dosáhli co chtěli. Dotkli se vaší INTIMITY? Podívali jste se někdy při sexu do zrdcadla? Vaše tělo nemá nedostatky? Váš sex vypadá jako z romantických filmů? Pokud ano, gratuluji. Asi je třeba zamyslet se vůbec nad slovem Intimita. Co si pod ním představujete. Když jsem hledala vysvětlení co vůbec je intimita, našla jsem následijící větu: Sebelepší sex neudrží dlouhodobě vztah, v němž chybí intimita. A o tom to nejspíš právě je. Poslední dobou se stále více setkávám u lidí právě s touhou po takovém "vztahu". Po vztahu pouze sexuálním, bez zbytečných řečí, bez lásky... No a v Intimitě je krásně nastavené zrdcadlo, jak to dopadá, když se podaří takový "vztah" navázat. Je to všechno snad moc jednoduché? Jsme prostě mi lidé jinak naprogramovaní? ()

Bafo 

všechny recenze uživatele

Intimita je film trosku jiny - zvlastni... Neni v nem vubec dulezite kolik nahych tel je pred kamerou... Naha tela totiz pouze dotvareji obraz syrovosti a realisticnosti tohoto filmu... Predevsim je to ale film o zivotech dvou lidi kterym se to nekde posralo... A oni z toho ted hledaji cestu ven a jestli ne uplne cestu ven tak aspon nejakou utechu... Film je vazne naturalisticky se vsim vsudy a pusobi v cele sve mire velmi autenticky... Vztah dvou hlavnich predstavitelu je mozna po zrale uvaze trosku prehnany a ne prilis realny (resp. pravdebodobny - normalni) presto vsak filmu verite kazde kazdicke slovo daleko vic nez americkym filmum podle skutecne udalosti... Tento film neni zabava... Tento film je zivot... ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Prvú polhodinu máme pocit, že sledujeme nejaký zvláštny ekvivalent umeleckého porna. Vidíme penis. Vidíme vagínu. Vidíme prsia a vidíme poriadnu živelnú jebačku. Potom nejaké tie epizódky, zo života hlavného hrdinu, ktoré smerujú k ďalšej jebačke. A potom zvrat. Vo filme sa začne niečo diať. To čo nás spája zo všetkými živými ľuďmi na svete je pocit samoty, nutnosť samoty a rovnako nutnosť vzťahu, čím sa samote vyhýbame. Je jedno či toho človeka milujeme, alebo nie, ale občas potrebujeme dotyk, pohladenie, istú dávku intimity aby sme dokázali prežiť, čo i len o týždeň viac. Hlavne, keď naše sny dávno vyprchali. O tom je tento film. Sonda do vzťahu dvoch ľudí, ktorý sa spojili, pretože mali veľa spoločného, ale ich životy išli diametrálne odlišnou cestou. Jeden z mála filmových príbehov, kde platí málo je niekedy viac. Miera reality, skvelé a uveriteľné herecké výkony a bubnujúci the Clash v pozadí tvoria z tohto drsného príbehu zvláštnu poéziu obrazov a emócií, ktorá človeku, ktorý v značnej miere vie vo co go, dokáže prihrať niekoľko zaujímavých otázok na zamyslenie. Určite nie dokonalé, ale v istom smere sa jedná o film, ktorý hovorí o veciach o ktorých nehovorí až tak veľa príbehov a práve preto má pre mňa isté čaro a práve preto sa mi páči. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

No, moc originální to není... V komentářích tu několikrát zazněl název "Poslední tango v Paříži" a přesně na tento svůj oblíbený film jsem si vzpomněl při sledování "Intimity". Odcizení v mezilidských vztazích a neosobní sex jako jeho projev - v kolika filmech už jsem to viděl? Neříkám že tenhle je z nich nejhorší, ale nejlepší taky není... ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem viděl 2x s odstupem 6 let. Není to vůbec špatné. Jestli si nějakej dement myslí, že je to o sexu, tak je mi ho blba líto. Je to snad podobenství, snad zamyšlení. Dialogy mají svoji velkou váhu ale divák si musí najít klid je slyšet. Velmi zajímavý snímek a i to kouření péra realisticky zobrazené tam má svoje místo. Je to film pro dospělé a každý z nás snad vykouřen byl, takže proč z toho dělat hlavní záměr producenta. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu se hned několikrát, konkrétně v časech 20:13, 30:35 a 31:38, objevuje české lahvové pivo Budějovický Budvar. (alambert)

Související novinky

Tvůrci Tirzy a Venuše zavítají v dubnu do Prahy

Tvůrci Tirzy a Venuše zavítají v dubnu do Prahy

07.04.2012

Filmoví fajnšmekři mají jedinečnou příležitost shlédnout dva úspěšné snímky současné světové kinematografie a navíc se vůbec poprvé osobně setkat s jejich tvůrci. V rámci 22. ročníku mezinárodního… (více)

Reklama

Reklama