Reklama

Reklama

Annie, kterou její rodiče jako malou opustili s příslibem, že se pro ni jednoho dne vrátí, ztrpčuje život její zlá pěstounka, slečna Hanniganová (Cameron Diaz). Když se ale za velmi průhledných okolností odhodlaný podnikatel a kandidát na pozici starosty New Yorku Will Stacks (Jamie Foxx) na doporučení své geniální viceprezidentky Grace (Rose Byrne) a rafinovaného a vychytralého poradce Guye (Bobby Cannavale) rozhodne Annie ujmout, jedná se o krok, který jí změní celý život. Stacks je přesvědčen o tom, že je pro Annie spásou, ale vzhledem k její sebejisté a vždy optimistické povaze je docela klidně možné, že tomu bude přesně naopak. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (74)

kocik1 

všechny recenze uživatele

A teď tu o Popelce, chtělo by se zvolat po shlédnutí filmu. Popelka v něm totiž není, ale jinak jsou postavy jak vykopírované z pohádek. Macecha jako z Perníkové chaloupky, opuštěný sirotek a přepracovaný bussinesman, v podstatě každá scéna připomíná vyprávěnky z dětství. A tak se není co divit, že všechno spěje k veskrze kladnému kýčoviténu konci. Někteří se jenom polepší, jiní úplně zblbnou a vzdají se svých snů. A výsledek? Veskrze žádný. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Děkuji Bohu, že roli Annie nakonec nedostala Willow Smith, což byl původní plán. Brrrrrrrrr, z toho mi naskakuje husí kůže, tyhle neherecké herce slavné maximálně díky jejich papá mě opravdu přivádí k šílenství. Jsou vyjímky jako Emma Roberts, ale toto ne. Zpátky k Annie. Quvenzhané je skvělá, roztomilá a postava, která si vás naprosto dostane. Moc se mi líbila modernizace písniček, ale jako dost velký mínus vidím Cameron Diaz, která byla vtipná, ale myslím, že při hraní mohla trochu ubrat na afektovanosti své postavy, protože působí nevěrohodně. I tak bych to neviděl dostatečně pro nominaci na Zlatou malinu, která se jí dostala. ()

Reklama

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Viděno 1.2.2015 v kině MOVIX, Ario Kameari, Tokio. Přiznám se, že původní muzikál Annie jsem vůbec neznala, ale u tohoto filmu mě zaujal trailer, který byl před premiérou tohoto filmu dost k vidění zde v Japonsku. Působilo to jako takový příjemný rodinný muzikál, nabitý pozitivní energií, a já mám pro takové filmy slabost. Takže jsem se rozhodla na to zajít do kina a naštěstí se ke mě přidala ještě jedna japonská kamarádka se zálibou v podobných filmech. Dostala jsem v podstatě, co jsem čekala - líbivý příběh s hezkou hudbou. Obzvláště písnička "Tomorrow" je hodně chytlavá a později jsem si na internetu musela přehrávat jak tuto novou verzi, tak i starší verze této písničky. Bohužel to ale místy bylo na můj vkus až moc přeslazené a kýčovité, takže nejsem schopná tomu dát vyšší hodnocení, i když určitá míra naivity k takovému filmu určitě patří. Jinak ale příjemný filmový zážitek, který nejvíce ocení asi děti. ~(3,3)~ ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Takový ukázkový, učebnicový příklad dnešního moderního muzikálu. Mnoho muziky se zdánlivě obyčejným, či ohraným dějem. Ovšem je pravda, že co se týče prakticky všech filmových muzikálů, bez rozdílu roku distribuce. Mezi zlatý hřeb muzikálů 21. století u mne vede (z pohledu kritiků) tolik kontroverzní Mamma Mia společně s Moulin Rouge. ________ Annie zpočátku působila jako žhavý adept pro obohacení mé pomyslné top-ky filmových muzikálů 21. století. Zdálo se, že to bude příběh jako z pohádky. Hudební choreografie a texty písní byli hodně poutavé. Po zhlédnutí filmu jsem si musel některé hudební pasáže pustit znovu, zvláště "It's The Hard Knock Life" nebo úžasné "Opportunity" od Sia, které bylo dokonce nominováno na Zlaté Glóby za nejlepší píseň. Bohužel ohraná hvězdička Cameron Diaz zde působila jako herečka, které jsem nevěřil ani slovo, ...jako herečka z nějakého hororového béčka. Vše klapalo tak, jak má a divák se nechával upoutávat dějem a perfektní hudební choreografií, ale poslední půlhodinka sklouzla bohužel do takového ryze amerického a ohraného stereotypu, kde se tvůrci snaží strhnout pozornost diváka natolik, až film působí nehorázně přeplácaně a kýčovitě. Je škoda, že zrovna tento americký filmový kýč dominoval i v závěru Annie. Přesto všechno jsem s Annie poměrně spokojený a nemohu jinak, než doporučit. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

I z takovýchto filmů musí být filmový svět živ. Vždyť být jen samá dramata, akce a bubákování, tak by jsme se z depresí zbláznili :-). Annie je taková veselá, pestrobarevná, kýčovitá podívaná, kde je od prvních minut vše pěkně nalinkované, usměvavé, pozitivní, pěkné písničky, v závěru samozřejmě neodvratný happy end, kde se nakonec všichni láskyplně obejmou a mi zjistíme, že ani ti zlí vlastně nejsou vůbec zlí, no prostě, bez přehánění, je nutné do této podívané jít s opravdu velkou dávku tolerantnosti a přijmout fakt, že realita je zde postavena zcela na hlavu, nicméně opakuji, bez těchto kýčů by ten filmový svět také nebyl takový. Každopádně, filmu hodně pomáhá fajn casting, ústřední malá hrdinka je příjemná holčina, Foxx je sympaťák, Diaz odporně přehrává, ale baví, ovšem mě osobně nejvíc zaujal Cannavale, který tu vážně perlí. A tak jedinou věc, kterou musím opravdu zkritizovat, je působivost emocí, neboť ty absolutně nefungují a bohužel, o nich je ten film poměrně dost, takže jde o výtku poměrně zásadní. Jinak ale zkrátka pohoda, ty necelé dvě hodinky utekly docela nečekaně svižně, a ačkoliv nejde ani trochu o typ filmu, který bych zrovna dvakrát vyhledával, tak jsem ho přežil překvapivě bez větších potíží. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (16)

  • V roku 2011 si Will Smith predstavoval v hlavnej roli svoju dcéru Willow Smith. Keď sa v roku 2013 začalo s produkciou filmu, Willow bola už na túto rolu príliš stará. (megajalec)
  • Cameron Diaz (Hannigan) se svěřila, že nerada natáčí s dětmi, protože se před nimi nesmí mluvit neslušně. Bývá také zvykem, že za každé sprosté slovo, které herci (či komukoliv ze štábu) před dítětem uklouzne, musí dát dolar do jeho kasičky. (Nikitera)

Reklama

Reklama