Reklama

Reklama

Fenomenální herci Tom Hardy (Temný rytíř povstal) a James Gandolfini (Rodina Sopránů) září v hlavních rolích drsného kriminálního thrilleru od scenáristy Dennise Lehaneho (Tajemná řeka) a Michaëla R. Roskama, autora a režiséra na Oscara® nominovaného filmu Býčí šíje*. Osamělý barman Bob Saginowski (Hardy) společně se svým ostříleným bratrancem Marvem (Gandolfi ni) provozují bar, který místní gangsteři využívají k tajným předávkám peněz. Když se ale oba zapletou do nepovedené loupeže a nemají čím splatit dluhy, budou se muset rozhodnout mezi loajalitou a přežitím. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (396)

POMO 

všechny recenze uživatele

Komorní gangsterky ze zašlých barů newyorského podsvětí jsou divácky atraktivní, obzvláště s hereckým obsazením jaké má The Drop. Film baví, vzbuzuje zvědavost jak se vyvinou vztahy mezi postavami a co bude tím dramatickým vyvrcholením, které tušíme. Ale zas takového překvapení či dramatu se nedočkáme. Režie tlumí potenciál překvapení, postrádá klíčové kontury dramatického oblouku, který má ve finále dostat smysl. Dejte přednost vybroušenějším žánrovým bratříčkům Noc patří nám či Skrytá identita. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Pokud se chcete v totálně úmorných dvou hodinách plných naprosto dementních dialogů, kokotsky jednajících, nesympatických postav a ultimativně idiotského „děje“, co se táhne víc než léčba herpesu, vyčerpávajícím způsobem dozvědět úplně vše o tom, jak pečovat o štěně pitbula, nebo pokud se prostě jen tak z dlouhé chvíle rádi pálíte cigaretami na genitáliích a nemůžete se toho nabažit, neváhejte. Pokud ne, raději si ze špajzu vytáhněte nějaký škaredý brambor a upřeně pozorujte, jak mu strhujícím tempem rostou hlízy. Garantuju vám, že proti téhle uspávačce hadů s ohyzdnou Rampičou a gumovým Hárdym to bude naprosto adrenalinová jízda. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Celkem mě baví, že se všeobecně mezi filmovými fanoušky posmívá herectví Bena Afflecka (podle vzoru „stádo nadává, tak já budu taky“), ale ten je proti Tomu Hardymu přímo shakespearovská elita, s bohatým mimickým výrazovým arzenálem. Jako fakt sorry, ale Tom Hardy je se svým stále jedním podmračeným výrazem takový Chuck Norris áčkového filmu a jeho herectví mě teda vůbec neimponuje. Při pohledu na jeho standartně nasazené vrásky na čele mě napadá vzdálená citace jednoho ze zdejších komentářů ´kleopatry´ - „Kdyby mu do čela píchli botox, byl by s herectvím v koncích.“ ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Amstel, Stella, Budweiser a Stella. Tak do takové hospody bych teda nevlez. Kór v Americe, kde je minipivovarů až běda. Také se tam ale dějí různý praktiky, u kterých nestojí být součástí. Vypráví o tom tenhle film - Špinavý prachy. Ten mě nalákal hlavně herci, ale i příběhem, kterej se jevil, jako poctivá kriminálka. Výsledek je ale takovej, že celou hodinu a půl, jak kdyby film byl v nějakém zasněně mlžném oparu. Probíhají tam různé situace a různé momenty, ale jako kdyby divák vůbec nebyl jejich součástí. Pak ale přituhne a závěrečná scéna zvláštně průměrnou kriminálku vyšvihne do červených čísel. Nebýt závěru, asi si zanadávám, do čeho se to Tom Hardy ušil. Takhle je to zvláštní kriminálka, co rozhodně svojí atmosférou nesedne každému, ale závěrem musí potěšit každého, kdo má rád minimálně napětí v dialozích a psy. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $12,6miliónaTržby USA $10,724,389Tržby Celosvetovo $18,658,381▐ dosť dobré herecké obsadenie a dá sa povedať že vo svojich úlohách aj snaživé ale komorne poňatí príbeh nedovolí väčší rozmach, takto len šedí priemer, ktorý v konečnom výsledku nie je ničím zvláštni /50%/ ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Víc Toma Hardyho, prosím, víc! Uhrančivý herecký výkon, kdy celá jeho role je odehrána jakoby v transu. Ten ještě zdůrazňuje magicky pomalé plynutí děje a neodvratnost přicházející katastrofy, čirá artová oldschoolově laděná gangsterka, která mi atmosférou připomněla předloňský hit Drive, stejně atmosférická rezonance původního žánru nezkalená nánosy akčních scén... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„KDYŽ TĚMHLE LIDEM DOVOLÍŠ, ABY SI OD TEBE NĚCO VZALI, BUDOU SE POŘÁD VRACET. FURT JIM NĚCO BUDEŠ DLUŽIT. NIKDY, NIKDY SE NEZMĚNĚJ. NIKDY JE NEPŘEDĚLÁŠ…" /// Všichni, co ujížděj na komorních filmech o čemkoliv, budou mít žně. Seznáměj se s Bobem a nebude je štvát, že to bude seznamování dlouhý. Během toho se vodehraje třeba loupež, na kus řeči zajde nasranej čečenskej frajer Čovka, ale vyhraje ten, kdo to neuvěřitelně nudně pojatý vyprávění o změně názvu jednoho baru, vydrží s otevřeným vokem až do konce. Já měl kurevský problémy. Zlatá Býčí šíje! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Historku, kterou v rychlosti spíchnul Dennis Lehane, neznám. 2.) Jedu jen filmy, ve kterejch se zachraňuje pes. A na čase mně nezáleží. 3.) Thx za titule ,,ondrejlo86“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ak máte radi depresiu amerických nebezpečných ulíc, kde každý pozná každého a sem-tam niekto záhadne zmizne a nikto o tom nič nevie, hoci o tom v skutočnosti každý vie všetko, budete prvými minútami nadšení. Každý pozná každého, každý má prezývku, ktorá ho vystihuje resp. poukazuje na jeden z jeho najdôležitejších životných okamihov, všetci sú naoko priatelia, ale občas policajti niekoho ráno nájdu podrezaného v smetiaku s polámanými nohami, aby sa doňho zmestil. A nad všetkým sa týči „mesto“: špinavé a pochmúrne, ale pritom paradoxne plné života a príbehov. Mesto, nie človek, vyhrá. Opusteným a zničeným ľuďom zostane len zmar, dezilúzia, skepsa, únava a beznádej. Švédka Noomi Rapace sa predstavuje v rovnakej úlohe, akú hrala v Mužoch, ktorí nenávidia ženy a Pomste mŕtveho muža. To mi neprekáža, keďže sa obávam (po tom, čo som ju videl v Prometheovi a Babycall), že je to jediný typ, ktorý zvláda. V niektorých scénach vyzerá a správa sa ako staršia Lisbeth Salander. Ak sa budete nudiť, čo budete, zo srandy si predstavujte, že pozeráte jej spin-off. Hardy pripomína mierne retardovaného chlapíka, takže romanca s Rapace pôsobí ako vzťah zdravotnej sestry a chovanca ústavu. Vôbec sa k sebe nehodia, Noomi občas dokonca pôsobí dojmom, že si v spoločných scénach s Hardym grcla do pusy, ale prehltla to, aby nepokazila záber. Gandolfini je OK. Žoviálny, drsnejší, veci hovorí na rovinu. Postupne sa ale jeho postava premení na klišé. James sa snaží, aby nešlo o jednorozmernú figúrku, ale nemá šancu. Pomerne smutná rozlúčka. Zostala len snaživá Rapace, cool šteňa, svojím spôsobom zábavní Čečenci a zopár pôsobivých atmosférických minút „štvrti, ktorá stratila samú seba“. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Parádní "chlapácký film", kde nečekejte vystřílení tuny nábojnic a sadu kopanců do držky. Děj plyne pomalu, trpělivý fajnšmejkr si přijde na své, zhruba od 2/3 filmu už jsem to hltal jak tequila shots když přijde čas na to se bavit. Po letošním LOCKE mám Hardyho oficiálně za mistra minimalismu, Gandolfini ve své poslední roli také neměl chybičku, a vůbec, herecky top a nenapadá mě jeden jediný neduh. Závěr filmu? Bombový, včetně té message, jo... někdo má hold koule být lepší než ti ostatní. Hřeje mě to teď podobně jako třeba BRONX STORY. "At least I had something once. I was respected. I was feared. When I walked into a place, people sat up. They sat up straight. They noticed. What'd you ever have?" ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla darda do zad. Co s tím? Vážně jsem se těšila na Toma, Noomi, ale jak hodnotit něco v podstatě nehodnotitelného, protože ani jeden z nich na mě neudělal takový dojem, nad kterým bych mohla alespoň chvíli plesat radostí. Tom hrál Boba jak v transu, Noomi předvedla, jaký má vřelý vztah k Roccovi, potažmo, že Bob koneckonců taky není k zahození, ale lidi, kde byla ta chemie, lupou bych jí marně hledala. Na celém příběhu bylo pozitivní, že nebyl příliš masakrální, ale jinak jsem čekala trochu větší náboj a o scénáři raději pomlčím. Jediný James, sympatický herec si tady zahrál přesně podle mých představ nevděčnou roli Marva výborně, ale myslím, že premiéry se už nedočkal. Nejlepší byl tentokrát Rocco, nedá se nic dělat. Možná si dám jednou repete, třeba mi něco uniklo, všechno je možné. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Fakt vynikající záležitost ... Těžce komorní gangsterské drama v "oldschoolově" zpracovaném stylu (barvičky, vizual nádhera ...). Perfektní herecký výkony, zejména Tom Hardy to jako hlavní hrdina táhne fakt excelentně a jeho postava je zase úplně jiná, než býváme zvykem. Rozhodně nečekejte žádnou akci, tady je akcí tlak na hlavní postavy a oddalované vyostření jejich vzájemných vztahů. Celou dobu si člověk láme hlavu tím, co je to sakra za chlapa, kterýho tam Hardy hraje ... no výsledek je excelentní ... I když pomalé a bez akce, stejně ale vynikající a povedené. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Začátek byl dost nudný a nezajímavý, bylo mi divné, že tak obyčejní lidé si v klidu nechají předávat mafiánské peníze ve svém baru, až se pomalu začalo objasňovat, že všechno je trochu jinak a že pozadí toho všeho je dost komplikované. Hardyho postava byla rozhodně nejzajímavější, protože byla nejvíc neočekávaná. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Miluji filmy plné akce, napětí a hlášek, což mi tento snímek patrně nenabídl. Nejsem si tím zcela jistý, ale šest dní po zhlédnutí tohoto snímku mám jen mlhavé tušení, o čem to bylo a absolutně netuším, jestli to nějak dopadlo. A to je špatná vizitka pro film, který jsem sledoval poměrně soustředěně a i když se mne několikrát zákeřně pokusil uspat pečlivě vystavěnou nudou, tak jsem ho dokoukal až do konce. To vím naprosto jistě, i když o tom zároveň pochybuji. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Atmosférická, hodně pomalá kriminálka, která se soustředí na postavy. Je poznat, že je to spíš roztažená povídka než zkrácený román (Dennis Lehane - Gone Baby Gone, Prokletý ostrov - sám napsal scénář), ale vlastně mi to nevadilo. Malý sympatický old school film. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Spojit film z podsvětí Nového Yorku s těžkými začátky chovatele domácích zvířat, to tu ještě nebylo. Neoznačil bych tempo The Drop, z kterého jde podobně jako z Dead Man Down cítit Evropa, za pomalé. Spíše bych volil přívlastky jako přirozené či autentické a ta všednost ticha před bouří může být u neobvyklého Roskamova krimidramatu silou i slabinou (záleží na úhlu pohledu). Tímto stylem si chystá půdu pro (řekněme si na rovinu očekávaný) závěr, kdy se ukáže, že loajalita, pokud nesklouzne k servilnosti, je docela užitečná vlastnost a že ten Forrest Gump za barem (co však potkává spíše Čečence, než americké prezidenty) v sobě skrývá i něco z Charlieho Bronsona.. Malého Joea Gandolfiniho je převeliká škoda. No jo, tomu nahoře ani nemusíte vybílit úschovnu a on se o vás stejně „postará..“ ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Už dál nestojíte o psa, ale nechcete ho nechat na ulici ani dávat do útulku? The Drop, film plný magorů z nich nejpošahanější se pořád tváří tak, že byste mu dali peníze na oběd, vám možná napoví další variantu. Už v úvodu jsem s tím měl problém. Bob, takovej dobrák, chce se říct až svatoušek, pracuje v baru, kde si přehazují peníze ti největší zmetci v okolí a on to přechází bez mrknutí oka? Kvůli bratranci, který mu svoji příbuzenskou lásku dává najevo každým gestem? Pak se přidá kostel, štěně (vykalkulovanější a opakovanější citové vydírání se jen tak nevidí), ženská, co se před časem zevrubněji seznámila se škrabkou…po celou dobu jsem se spíš nudil, z nepříliš sympatických postav byl čím dál víc otrávenější, a netrpělivě čekal na moment, kdy hlavní hrdina konečně ukáže víc ze své minulosti, a přestane jen venčit psa se svou novou kamarádkou a na všechny kolem házet ještě politováníhodnější kukuč než jeho nový čtyřnohý miláček. A když to přišlo, zazdil to svým afektem. A rozhodně se o hlavní postavě nevyjadřuju nelichotivě proto, že bych měl něco proti Hardymu, stačí si jen vybavit nedávnou velmi příjemnou vzpomínku na Locke, kde vlastně nezmizel ze záběru. Celkově zklamání, ale soudě dle zdejšího nepříliš vyrovnaného hodnocení je to také možná o tom, jestli se potencionální divák dokáže na film správně naladit. Mně se to nepodařilo a hodnotím pouhými 2*. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Dennis Lehane | Hudba: Marco Beltrami | Distribúcia: Fox Searchlight Pictures | Štúdio: Chernin Entertainment | Rozpočet: 12,6 milióna $ | Tržby: 18,7 milióna $ | Ocenenia: San Sebastian IFF - Prize of Jury (najlepší scenár), Sant Jordi Awards - Najlepší zahraničný herec (Tom Hardy), Zurich FF - Special Mention (Medzinárodný celovečerný film). Spolu: 3 výhry a 3 nominácie || Tradičný príbeh s netradičným spracovaním a dokonalým minimalistickým herectvom Toma Hardyho. Pomalé tempo je súčasťou výstavby celku, ktorá nastavuje citlivú atmosféru. Nakoľko príbej nie je úplne predvídateľný, jedná sa o ľahko nadpriemerný počin. Beltramiho podkres nevýrazný, ale dokonale pasujúci. 74% | HD, PortaPro, EN DTS | ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých filmov, pri ktorom vám tuhne krv v žilách a mrazí vás už len z jeho atmosféry. A pritom sa ani nemusí toho veľa diať. Stačí jednoduchý námet, ktorý toho ale ukrýva omnoho viac, než sa na prvý pohľad zdá, k tomu oldschoolové filtre a pomalé tempo temnej kriminálky vás dostane. Nekompromisne trefné a ulicou nasiaknuté charaktery, ktoré perfektne zahrali všetci - na čele s Hardym, ktorý rozhodí váš odhad, či mu prilepiť nálepku nekompromisný zabiják, alebo dobrosrdečný barman. Treba sa teda zamerať na osobu bratranca-barmana Boba, pretože toto je príbeh o ňom, nie o bare, ktorý perie špinavé peniaze celého Brooklynu. Celá táto skladačka by šla v inom prípade ku dnu už behom 30minút, tu vás naopak po polhodine vtiahne do deja a budete si krochkať blahom nad precízne vykonštruovanom príbehom až tak, že vám ku koncu nebude vadiť ani ten plytký záver. Ak si viete ale ešte stále predstaviť poriadne temnú a poctivú gangsterku aj bez automobilových naháňačiek, nanúteného humoru, či bezdôvodných posteľných scén, tak mám pre vás tip. 80%. ()

Související novinky

Hardy vs. DiCaprio

Hardy vs. DiCaprio

01.07.2014

Sehnat si do filmu Toma Hardyho není zrovna jednoduché. Statný londýnský rodák má dotočená dramata The Drop a Child 44, muzikál London Road a akčňák Mad Max: Fury Road. Momentálně hraje nebezpečná… (více)

Reklama

Reklama