Reklama

Reklama

Fenomenální herci Tom Hardy (Temný rytíř povstal) a James Gandolfini (Rodina Sopránů) září v hlavních rolích drsného kriminálního thrilleru od scenáristy Dennise Lehaneho (Tajemná řeka) a Michaëla R. Roskama, autora a režiséra na Oscara® nominovaného filmu Býčí šíje*. Osamělý barman Bob Saginowski (Hardy) společně se svým ostříleným bratrancem Marvem (Gandolfi ni) provozují bar, který místní gangsteři využívají k tajným předávkám peněz. Když se ale oba zapletou do nepovedené loupeže a nemají čím splatit dluhy, budou se muset rozhodnout mezi loajalitou a přežitím. (Bontonfilm)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (396)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Spoiler "Tom Hardy najde v popelnici psa, pracuje v baru a seznámí se s Noomi Rapace a v závěru zastřelí jejího expřítele, který chce psa, Noomi i vybrat barovou pokladnu." O moc víc toho ve filmu není. Mě to tedy ke štěstí nestačilo. Hardy předvádí nejslabší výkon své kariéry a to jsem vlastně celý film čekal kdy se to konečně rozjede. Nerozjelo. 50% ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

"Poklidná gangsterka" s minimem násilí - přesně typ role, díky které James Gandolfini proslavil ikonu žánru (a mou srdcovou záležitost) jménem Tony Soprano. V mých očích tentokrát trochu nezvykle na druhé koleji až za skvělým Hardym, ale když jsem to překousl já, vy můžete taky ;). Poklidné tempo v podobných dílech není pro každého a film sám o sobě vyloženě nevyčnívá z řad nadprůměrných, po všech směrech kvalitativně zvládnutých žánrovek, nicméně pocitově prostě musím jít do plných - 90%. R.I.P. Jamesi ! ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Amstel, Stella, Budweiser a Stella. Tak do takové hospody bych teda nevlez. Kór v Americe, kde je minipivovarů až běda. Také se tam ale dějí různý praktiky, u kterých nestojí být součástí. Vypráví o tom tenhle film - Špinavý prachy. Ten mě nalákal hlavně herci, ale i příběhem, kterej se jevil, jako poctivá kriminálka. Výsledek je ale takovej, že celou hodinu a půl, jak kdyby film byl v nějakém zasněně mlžném oparu. Probíhají tam různé situace a různé momenty, ale jako kdyby divák vůbec nebyl jejich součástí. Pak ale přituhne a závěrečná scéna zvláštně průměrnou kriminálku vyšvihne do červených čísel. Nebýt závěru, asi si zanadávám, do čeho se to Tom Hardy ušil. Takhle je to zvláštní kriminálka, co rozhodně svojí atmosférou nesedne každému, ale závěrem musí potěšit každého, kdo má rád minimálně napětí v dialozích a psy. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Přesně takovýto typ kriminálek mám nejradši. Ten typ kde nehraje prim kolik kdo vystřílí nábojnic a kolik litrů krve vyteče. Ten typ kriminálky, která je primárně jen o postupném budování atmosféry, o lidských vztazích a kde Vás ve finále i jediný výstřel postaví na nohy a zcela zvrátí děj. The Drop využívá potenciál hereckého jakoby "nezúčastněného" projevu Toma Hardyho, který jsme mohli také vidět v jeho předchozím filmu Locke na maximum, což posouvá uvěřitelnost snímku ještě o kousek dále a činí z filmu The Drop jednu z nejcharismatičtějších kriminálek, kterou jsem v roce 2014 viděl. „I had something once. I was respected. I was FEARED.“ ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"YOU TOSSING THE MISSING PIECE OF THE ONE-ARMED MAN AROUND LIKE A FUCKING HAM WHILE THE FRONT DOORS ARE OPEN!" ------------- Rozhodne Hardy podal už aj lepšie výkony, kriminálky tiež boli lepšie a takisto aj filmový pes-spoločník. Z nejakého dôvodu mi to ale vôbec neprekáža. Bude to jeden z filmov, na ktorý si ráno a eventuálne potom nespomeniem. Viac nič. Nič viac. A čo sa ocenenia za scenár týka, rád by som videl tú porotu.. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (11)

  • Původně zněl titul filmu Animal Rescue, v lednu 2014 však došlo ke změně na konečný The Drop. (rafix)
  • Natáčení filmu probíhalo v New Yorku. (willy1)

Související novinky

Hardy vs. DiCaprio

Hardy vs. DiCaprio

01.07.2014

Sehnat si do filmu Toma Hardyho není zrovna jednoduché. Statný londýnský rodák má dotočená dramata The Drop a Child 44, muzikál London Road a akčňák Mad Max: Fury Road. Momentálně hraje nebezpečná… (více)

Reklama

Reklama