Reklama

Reklama

Armády lovců čarodějnic, bojovníci „Sekery a kříže", vedou svou válku proti hrozivému nepříteli po celá staletí a bojují s čarodějnicemi na všech místech Země. Jeden z nich, Kaulder, zničí samotnou čarodějnickou Královnu a ta ho s posledním dechem prokleje k věčnému životu. Navždy odtržen od své rodiny pak Kaulder tráví stovky let tím, co umí nejlépe – loví a zabíjí čarodějnice. Dnes je posledním svého druhu a prořídly i řady nadpřirozených nepřátel. Jeho příběh ani boj ale nemají konec, zlé čarodějnické síly tu stále jsou, ukryty našim zrakům. Navíc se jim konečně povedlo přivést zpět k životu svou Královnu a ta žije jedinou myšlenkou. Rozpoutat na Zemi peklo, ukončit Kaulderovu nesmrtelnost a postavit lidstvo tváří tvář zkáze. Posledního lovce čarodějnic čeká v knize jeho života epická a bojem naplněná kapitola. Bude poslední? (Bontonfilm)

(více)

Recenze (507)

POMO 

všechny recenze uživatele

Mám laciný scenár absolútne nulovej hodnoty a chcem z neho veľký biják. Aby ma brali aspoň trochu vážne, zaplatím Michaela Caina, hoci mi pred ním na place bude trápne. Nebudem sa ho pýtať, či to dočítal do konca. V snahe o darknajtovskú atmosféru poverím ešte Jablonskeho napodobením mohutnej batmanovskej zimmerovštiny. Do hlavnej role strčím herecky najtopornejšiu, ale globálne populárnu akčnú hviezdu, ktorá moju cieľovku rozumne vyselektuje na nenáročných konzumentov non-brain zábavy. A zaplavím to secondhandovým digitálnym sajrajtom, ktorý dôveryhodne nezvláda ani rýchlu jazdu auta po newyorskej ulici z vysokého nadhľadu. Ten pocit, keď ste po filme frustrovaní z tak bolestivo nulového diváckeho uspokojenia, že si potrebujete rýchlo pozrieť akýkoľvek iný film, aby ste rýchlo zabudli a aby vo vás z toho večera zostal ASPOŇ NEJAKÝ divácky dojem, poznatok, zadostučinenie. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Sedmý syn ryloudyt aneb rychle a zběsile vyždímejme z těch náctiletých mongoloidů co se dá, dokud jsou ještě nakaženi zhoubnou nemocí jménem zápal plovacích blán z poslintání Herym Potratem. Ach jo! V seriálech už sice trošku ten přiteplený homovítr foukat přestává, ale za trochu temné krvavé áčkové fantasykinovky šel bych světa kraj. Šel s pérem vztyčeným a šel bych bosý. Však stále obut jsem a povislý a v jednom kuse hážu kosy. Ano, deset minut je to fuckt temné, protože se to odehrává v noci, ani v nejzmasakrovanější oběti těch „strašlivých“ čarodějnických rejdů by se jeden krve nedořezal, protože by z toho mohl mít nějaký desetiletý pičus trauma, největší obludou je tu Švankmajerův strom s turbomotorem a pan Nafta s povislým podbradkem, pokrčeným zátylkem a blahoslaveně oduševnělým výrazem Medvídka Pů při sraní vypadá spíše jako lovec downů než ježibab. Scénář by mohla z fleku paní Rohlíková literárně vykrást, jak je jejím dobrým zvykem, a vydat jej třeba pod názvem Vindýzl a kámen úrazu jako novou škvárovou ságu pro diváky Teletabís. A já bych celosvětově tak na 30 let zakázal rozmnožování a nařídil plošné práškování ginkobilobou a homocidy, aby tu alespoň na chvíli převládli jako cílová skupina Holého údu mentálně vyvážení heterodospělí. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Jupitech vychází: Witch Edition. Digitálně nevzrušivý bordel, který by hrozně moc chtěl vybudovat novou ságu, ale chybí mu zajímavější hlavní hrdina, lepší práce s vlastním světem i logičtější vývoj. Na konci už to nedává smysl skoro vůbec, některé střihy naznačují, že dobrá polovina filmu chybí a triky jsou sice technicky naprosto ok, ale není v nich nic, co by člověka zvedlo ze židle. Celé je to navíc takové podivuhodně bezzubé a bez tempa, podobně jako byla mrtvolná Sahara (Breck Eisner by měl očividně točit jen nízkorozpočtové horory alá Podivní). Kdyby Diesela nahradil Nicolas Cage, z fleku by to mohli být třeba Lovci pokladů 3 a to rozhodně nemyslím v dobrém. Takhle moc jsem se u drahého filmu naposledy nudil díky Wachowským. 30% s tím, že jsem se několikrát HODNĚ přemáhal, abych to během filmu nezalomil. Škoda. Mohla z toho být pohodová "non-brain" zábava ve stylu Jeníčka a Mařenky, ale tenhle film mozek nemá vůbec, o krvi a odvaze nemluvě. P.S. Protože se zatím - zcela dobrovolně - vyhýbám Hře o trůny, byla pro mě Rose Leslie novou tváří. A teda, nejenže mi nepřijde ničím zajímavá (to by na mě musel někdo použít hodně silné zaklínadlo), ale snažit se jí párovat s Dieselem, to už film tlačí rovnou i do kolonky sci-fi. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

V skutočnosti to nie je až taká blbosť. Samozrejme, pohybujeme sa v kategórii "prefabrikovaný fantasy bulšit", ale inak má ten príbeh hlavu a pätu a je to celkom rozumne zrežírované, dokonca aj nejaké pokusy o atmosféru sa nájdu. Má to však obrovský problém - Diesel sa do tej úlohy šialene nehodí. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $90miliónov║Tržby USA $27,367,660║Tržby Celosvetovo $146,936,910▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $7,964,979 ║ Tržby za predaj DVD v USA  $10,965,916║ toto má skôr bližšie k tuctovej video produkcii než k filmu čo má strhnúť v kine, jednoduchý scenár z jednoduchou zápletkou si veru nevystačí, Vin Diesel na oko snaživý ale dohromady tu nemá čo hrať, ani jeho odfrky tu nemajú váhu, akcia jak by dal a ešte keď sa pridá rýchli strih škoda hovoriť neviete kto s kým sa cápe, oproti tomuto je Van Helsing alebo aj taký Kazateľ skvost /videl v kine: 40%/ ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Jako… netrpěl jsem. Poslední lovec čarodějnic dopadl zhruba podle očekávání, tedy jako béčkový fantasy výplach s překvapivě dobrými triky, který by chtěl být dalším Bladem nebo Hellboyem, ale je spíš bratránkem Underworldů a Já, Frankenstein. Neskonalou tupost ani nemá cenu řešit, u Lovce vás bude trápit spíš vágní výstavba světa, příliš „zamračený“ tón a často odfláknutá akce, které je mimochodem docela málo. Breck Eisner sice zvládl vyrobit pár cool záběrů a sem tam se trefí nějaká Dieselova hláška. Jinak ale nejvíc zaujme Rose Leslie (protože je super od přírody) a chvílemi Elijah Wood, jehož kněz ale nemá zase tolik prostoru. Do kina se každopádně hnát nemusíte. Na to je tahle čarodějnická báchorka až příliš úzkoprsá a vlastně jí chybí i nějaká pořádně epická scéna. Za devadesát mega by to kdekdo roztočil daleko víc! (5/10) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„PROKLÍNÁM TĚ ŽIVOTEM. NIKDY NEPOZNÁŠ KLID. NAVĚKY BUDEŠ PO SVĚTĚ KRÁČET SÁM. NIKDY NEZEMŘEŠ…“ /// Těží ze znalosti přírodovědy a z toho, že v životě poznal hodně lidí. Slouží Sekyře a kříži. Jmenuje se… Vin Diesel. A čarodějnice mu právě vyhlásily válku! Zas tak dokurvený to není. Diesel dělá to, co umí, samá magie a hodně fantasy CGI, tajemství, navíc se snažej vo vtip. K tomu všemu pouštěj jednoduchej příběh, kterej je spíš takovou nenáračnou fantasy pohádkou, připomínající Lovce pokladů. Nebo Sedmýho syna. Vůbec mě nesere, že si nechali votevřený vrátka, páč v temnotě furt číhá nějaký nebezpečí… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chci se přesvědčit, je li přítomna magie. 2.) Potřebuju vysvětlit parchantovi, že nesmí brát sladkosti ze stromu. 3.) Thx za titule „Petr Zenkl“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Lionsgate/Summit // Počet premietajúcich kín v USA: 3,082 // Otvárací Víkend v USA: $10,812,861 // ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Slow and not-so-furious. Samotná myšlenka filmu sice není vůbec špatná, ale příběhově je film chudý na to jak vážně se tváří, hlášky nevycházejí ( snad na dvě), akce je až překvapivě málo a bohužel ani příliš neoslní ( 90. miliónový rozpočet se dal využit mnohem lépe). Ubrečené tři hvězdy, za to, že jsem při sledování netrpěl. Film je vhodný pro deštivé nedělní odpoledne pro celou rodinu. Do kina se chodit nevyplatí. Seventh Son byl o dvě třídy výše. 55% ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Mám ráda filmy, které jsou na čsfd podhodnocené. Na první pohled od nich nic nečekám a pak jsem díky tomu mile překvapená :) Když pominu, že posledního lovce hraje Vin se stejným výrazem jako Dominic Toretto a že tak nějak miluji čarodějnickou tématiku (stále věřím, že se ve mě jednou nějaká magie probudí), jen doufám, že to nebude jen z úst mého milovaného, který vypráví kamarádům, že se z jeho přítelkyně doma stává čarodějnice :D, tak mě tenhle snímek celkem bavil. Sice je tam plno klišé a klišé a klišé, ale děj ubýhal a i když jsem trochu nechápala, proč je ta královna jediná odporná :D ale největší plus má prostě Ygritte, tedy Chloe, no prostě ta sexy zrzka.. Nevím proč, ale hrozně se mi líbí její hlas, mimo jiné :) Takže pro mě milé překvapení, nic náročného a palec hore za song (Ciara - Paint it black) ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Neviem, čo bude ďalej." - "Smrteľníci tomu hovoria život." Strašne blbé, ale napriek tomu, alebo možno aj práve vďaka tomu, chytľavé a svojím spôsobom zábavné. Hlúpe od strechy až po pivnicu, ale má to štýl. Strašná hovadina, kde nemá logiku snáď NIČ (vrátane "šokujúceho" a pritom od začiatku totálne predvídateľného finálneho zvratu), ale Vin Diesel je v úlohe lovca čarodejníc menej smiešny, než som sa obával. Jasné, stále by som mu viac než 800-ročného bojovníka proti mystickým záležitostiam veril dobráckeho strejdu z poľnohospodárskeho družstva Horné Orešany, ktorý vie fakt fest rýchlo opraviť pokazený traktor, ale inak celkom ujde (hoc mi v posledných rokoch a filmoch naozaj už začína pripomínať paródiu na samého seba, ale zas fanúšikovia ho asi aj kvôli tomu majú radi, ťažko povedať). Vyvražďovač čarodejníc a čarodejnica nie je spojenectvo, ktorému by ste verili. Spojenie s Elijahom Woodom prekvapivo funguje už o čosi lepšie. Potešia tiež "ksichty" vo vedľajších úlohách. A je absurdným spôsobom zábavné sledovať, ako Diesel poučuje Michaela Cainea, ktorý je od neho ako herec o desaťročia mladší, ale v tomto filme je od Diesela o niekoľko storočí mladší a Diesel ho oslovuje "chlapče". Scenár akoby písal tiež nejaký 16-ročný "chlapče" s tomu odpovedajúcimi silácko-smiešnymi hláškami typu "Tento meč som nikdy nepomenoval." Chvíľa hrobového ticha. "Ale moji nepriatelia mu hovoria Zabijak čarodejníc". ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ja bych to zas tak tragicky nevidel, proste lehce hororovy fantasy becko, ktery se snazi o mix Solomona Kanea s Carodejovym ucnem. Velika skoda je, ze se to vse neodehrava v minulosti, to bylo aspon atmosfericky, bohuzel po presunu deje do soucasnosti zustane jen extra topornej Vin a trochu zmateny pobihani po ulicich s obcasnou potyckou s nejakou carodejnici. Dejove to je proste fakt slaby, ale zase na druhou stranu, na becko dostatecny, i kdyz se film desne snazi tvarit jako neco vic, tak fakt ne. Akce nicmene vypada docela cool, vizualne to taky nedela zadnou ostudu a Wood i Caine jsou fajn, takze jsem se nakonec docela dobre pobavil a neni duvod nedat prumer. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Poslední lovec talentu se po zprznění třetího Riddicka rozhodl produkovat a zabrousit do středověkých vod, kde se svými černošskými kořeny zahrál rytíře potlačujícího konkurenci katolické církve. Ano, ten kdo si svým osobitým výkladem bible a neexistujícího dědka na obloze dovolil přetlačovat ovečky Vatikánu, ten byl nemilosrdně zmasakrován jako uctívač ďábla nějakou tou fajnovou papežovou křížovou výpravou, případně inkvizicí. Chraňme křesťanské hodnoty Evropy, chraňme křes... Film bohužel tak zajímavý jako historie není, takže místo aby afroamerický rytíř prostě chcípl spolu se zlem, které přišel vymýtit v úvodu filmu a najely závěrečné titulky, ta zlá CGI čarodějnice těsně před smrtí proklela diváka tím, že Vinovi darovala nesmrtelnost a já kvůli tomu musel další hodinu a půl napjatě čekat jak to celé asi dopadne. Střih nás tedy pohodlně přemístil do dnešní fantasy verze New Yorku, kde už Vin zapadl i bez maskovacího plnovousu, no a přesně tady to začalo být nudné jako prase (cca 15. minuta filmu). Ačkoliv se Natural 95 snažil být charismatický, cool a pravděpodobně sexy, byl pouze jen trapně starý a ještě k tomu nebyl schopen uvěřitelně zahrát ani vážně myšlený smích, takže sledovat ten hodinový romantický a konverzační taneček s o dvacet let mladší zrzavou skotskou Růží bylo přímo ubíjející. No a vzhledem k tomu, že Wood byl snad ještě trapnější, bonmoty Caina nadzvedávaly pouze obočí, nikoliv bránici a celý ten čarodějnický svět mi byl úplně u prdele, bylo jasné, že celý ten film je perfektním suchým hajzlem, do kterého se naházelo 90 mega a nemohlo se to zamaskovat ani pořádným spláchnutím. 40% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Další výhoda věčnýho života. Můžu tě zabít dvakrát." Já jsem ještě zelenáč, který proti čarodějnicím bojuje sotva třista let, takže se pokorně nechám poučit od komanda složeného z nesmrtelného taťky, potomka dvou much a té, co má moc nad sny. V realitě mě to dokonce celkem dost bavilo, ale ve snech jsem se trošku nudil. Taky jsem poněkud znepokojen tím, že bezpečnostní prověrky na nové Dolany prováděla Sekera a kříž ještě ledabyleji než BIS a tak tímto vystupuju z jejich řad a zakládám si vlastní firmu Likvidace čarodějnic s. r. o. Máte-li doma zbytečně moc živou čarodějnici, tak brnkněte a na ceně za recyklaci se jistě dohodneme. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Nečekala jsem od toho příliš, a tak když mě to ze začátku docela bavilo, byla jsem velmi překvapená a říkala si, proč to má tak nízké hodnocení. A pak se to během filmu vysvětlilo. Kaulder není vůbec kchůl, souboje už vůbec ne, na to, že to má jen 107 minut jsem si po 70. minutě říkala, že už by to mohlo skončit, že je to nějaké zdlouhavé. Bavilo mě to zhruba do té doby, kdy Kaulderovi nasadí halušky, ale pak už tam nic zajímavějšího nebylo. Dost průměrně podprůměrné akční fantasy. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ha! Eisner! Přišel nečekán, nezván, dolary otočil a nezájem probudil! Marně pátrám v paměti, kdy jsem naposledy viděl film, který se mě celou dobu snažil tak ostentativně přesvědčit, že je o naprostém hovně. Mytologie pod úrovní dění u Rákosníčkova rybníku, uzívaná změť digitálních triků, scénář během natáčení zřejmě zcizený dlouhou rukou Saxany a v hlavní roli pryžový panák, který stále nemůže pochopit, že mimo točení volantem a deratizace vesmíru pro něj není ve filmovém průmyslu místo. Chudák Michael Caine, ve 23. roli mentora za poslední dekádu působil poněkud vyděšeně. Jako by tušil, co přitahuje mouchy.. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Neurazí (nebo ne moc), nepřekvapí. Všechno něco připomíná (namátkou Constantine, čarodějův učeň s Cagem, Vikingy...) a není to ztvárněno objevněji nebo lépe. Taková výplň na jedno použití, rutinka pro zúčastněné... ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Film se stromem, na kterém rostou gumoví medvídci přece nemůže být tak špatný. Diesel se snaží fungovat mimo své tři zavedené persóny (Riddick, Toreto, Cage), ale stále s nevalným úspěchem. Moc tu nefunguje. Tahle fantasy ale podezřele připomíná něco co jsem chtěl vidět, když jsem jako kluk hltal Conanovky. Nakonec je to poměrně koukatelné, dává to hlavu a patu. Zamakat na scénáři by sice neuškodilo, ale dá se to. Rose Leslie to nehorázně zvedá. Hláška Michaela Cainea v závěru luxusní. Kino ne, doma jo. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Ono to není úplně špatné. Je to takové komornější fantasy se sympaťákem Dieselem a dalšími, které odněkaď určitě znáte. Celkově je to téma ovšem stokrát provařené, sterilní, nenápadité. Breck Eisner lovci čarodějnic zkrátka nedodal onu pověstnou jiskru, která by jeho dítko oddělovala od řádky jiných. Sice jsem ještě neviděl nejnovějšího Frankensteina, ale troufám si tvrdit, že tam se pojede na totéž a bude to taky jen průměr. Zkrátka a dobře jsem z trailerů nic moc nečekal, nic extra nedostal, snad jen kupu cgi efektů naplácaných tak nějak aby se neřeklo a vedle Vina jsem si vduchu víc představoval Paula Walkera, než Michaela Cainea. Nic proti němu, chraň pánbůh nebo radši chraň bojovník Sekery a kříže, ovšem ten má své místo u Nolana a nerad bych, aby zastával podobnou mentorskou funkci jako už pěknou řádku let Morgan Freeman v každém druhém filmu...50% ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Vizuálne príťažlivé poctivé béčko, aké podľa mňa Dieselovi idú. Áno, mám preňho slabosť už od Pitch blacku a nehanbím sa za to :-) Posledný lovec čarodejníc mi pripomenul dva filmy s Nicholasom Cageom - jednak Čarodejovho učňa, ktorý bol oveľa slabší (u mňa len za 2*) a druhak Hon na čarodejnice, ktorý je pre mňa dôstojným príbuzným tejto čarodejníckej dieselovky a tiež ma bavil svojou temnotou i témou. ()

Související novinky

Kolikrát bude Vin Diesel lovit čarodějnice?

Kolikrát bude Vin Diesel lovit čarodějnice?

19.06.2015

Chystat pokračování nového filmu ještě před jeho premiérou už je dnes běžná věc. Některá studia dokonce plánují své ságy na mnoho let dopředu, většinou se to ale dělá u prověřených značek. Slyšeli… (více)

Underworld míří do Prahy

Underworld míří do Prahy

16.05.2015

S filmovou sérií Underworld to po třetím díle vypadalo bledě, ve čtyřce se ale vrátila Selene s tváří Kate Beckinsale (Letec) a zase bylo dobře. Není tedy divu, že se věčný boj upírů a lycanů chystá… (více)

Vin Diesel: Lovec čarodějnic

Vin Diesel: Lovec čarodějnic

06.08.2014

Nedávno skončilo natáčení Rychle a zběsile 7 a Vin Diesel se tak mohl přesunout ke svému dalšímu projektu. Tím bude nadpřirozený akční thriller The Last Witch Hunter, ve kterém si plešatý bijec… (více)

Dwayne Johnson: Lovec démonů

Dwayne Johnson: Lovec démonů

02.09.2013

Hon na všelijaké ošklivé potvory a ježibaby je pořád v kurzu. Jeníčkovi a Mařence to šlo pěkně od ruky, Vin Diesel se čarodějnicím podívá na zoubek v akčním hororu The Last Witch Hunter a teď touží… (více)

Reklama

Reklama