Reklama

Reklama

Šingeki no kjodžin

(seriál)
  • Japonsko 進撃の巨人 (více)
Trailer
Japonsko, (2013–2023), 36 h 45 min (Minutáž: 23–85 min)

Předloha:

Hadžime Isajama (komiks)

Hrají:

Romi Paku, Akeno Watanabe, Susumu Čiba, Unšó Išizuka, Hiroši Kamija, Júki Kadži, Juiči Karasuma, Tomokazu Sugita, Kódži Jusa, Minami Takajama, Hideaki Tezuka (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(89)

Lidé byli nuceni bojovat s obry o záchranu svého pokolení. Když se schylovalo k nejhoršímu, postavili několik měst pod ochranou mohutných zdí, které obři nedokázali překonat. Po jedno celé století si lidé za hradbami mohli oddechnout a žít v relativním míru, avšak odříznuti od okolního světa. Mír ale trval jen do dne, než jedno z těchto měst, obehnané zdí, Maria, bylo napadeno dosud nevídaným šedesátimetrovým obrem, kterému se ochranu města podařilo překonat. Ústřední postava příběhu Aren Jaegar se svou adoptivní sestrou Mikasou při útoku přicházejí o svoji matku a vydávají se vstříc nehostinému světu. (-Victor-)

(více)

Videa (34)

Trailer

Recenze (187)

geimz 

všechny recenze uživatele

Ja nepochopím popaluritu tohto anime. Jasné, námet je zaujímavý, animácia atraktívna a je to od tvorcu Death Note, ale to je tak všetko. Postavy vedia byť akurát otravné, ale čo mi hlavne vadí je fakt, že ten dej sa (na ploche 25 dielov!!) neposúva takmer nikam. Všetky diely sú tak neuveriteľne naťahované - či už pomocou nekonečných myšlienkových pochodov postáv, zbytočných dialógov alebo ničnehovoriacich flashbackov. Veď keď už sa aj konečne dostanú hrdinovia za hradby svojich miest, tak sa tak deje až v 17 dieli z 25, a to je už naozaj zlé, vzhľadom na to, že v predchádzajúcich 16 išlo len o bránenie mesta. Female Titan sa predstaví v 17. dieli ako antagonista (?) série a ťahá sa to s ním až do záveru, bez toho, aby sme sa dozvedeli, ako sa vôbec ľudia dokážu premienať na Titanov, čo sú vlastne Titani, odkiaľ sa vzali, o čo im ide, prečo Annie bojovala proti vlastným a milión ďalších, z ktorých 1. séria nezodpovie ani jednu. A ja nepotrebujem vedieť v seriáli hneď všetko od začiatku, ale keď celá séria neosvetlí ani jednu jedinú vec, niečo nie je v poriadku. Musel som sa nútiť, aby som seriál dopozeral, a druhú sériu, ktorá podľa všetkého uzrie svetlo sveta až v r. 2015, sa už trápiť nebudem a úprimne sa čudujem ľuďom, ktorí považujú tento naťahovaný paskvil za kvalitné anime. 50% ()

Luicy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já furt tak nějak přemýšlím, jak tu recenzi formulovat a napsat, ale stále nenacházím ta správná slova. Chtěla bych toho říct tolik, ať už klady či zápory, ale to bychom tu byli sakra dlouho a mě samotnou dlouhé recenze číst nebaví (nicméně mám na profilu i recenze k jednotlivým sériím, kdyby to někoho víc zajímalo). Takže to zkrátím – pokud vás baví Castlevania, Claymore, Berserk, Tokyo ghoul a podobné temněji laděné příběhy, běžte se na AoT podívat, protože je to prostě sakra dobré a řekla bych, že nebudete litovat. I když se to z počátku může zdát černobílé a jednoduché, ve finále se jedná o zajímavě promyšlený příběh plný akce a zvratů. Myslím, že hodnocení čtvrté série mluví za vše (čsfd 94 %, imdb 9.3/10)… mně osobně to velice bavilo a jsem ráda, že jsem se tento rok odhodlala celý seriál po dlouhé odmlce dokoukat... ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Na to jak slibný námět Attack On Titan má, jde o docela nudný seriál. Respektive zoufale nevyvážený. Většinu děje zabírají citové výlevy zpola hysterických postav, které jsou nejen otravné, ale pro zápletku téměř irelevantní. Následuje scéna útoku zabijáckých obrů a improvizovaná lidská obrana. A další epizodu se začíná nanovo. Plusem jsou dynamické a do určité míry pohlcující válečné scény a titulní píseň, mínusem odfláknutý scénář s dírami v logice, že by jimi prošla celá armáda titánů. A pochopitelně i to, že jsem si prakticky ke všem hrdinům rychle vypěstoval averzi. Mrtvými se tu naštěstí nešetří, takže každý žije v neustálém strachu z ušlapání, nebo sežrání. Nezbývá než doufat. ()

Prometheus69 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejhnusnější animace kterou jsem kdy viděl... tohle nemá ani na porno. Nechápu jak někdo kdo tohle spáchal vůbec pustily k animaci, ještě z toho udělají animák o 25 dílech.... PROSTĚ NESKUTEČNĚ. V případě anime.... jakožto mé srdcové záležitosti nikdy nedávám odpad. Ale tenhle počin si ho rozhodně zaslouží. Přesto: ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Tohle anime si mě ihned získalo. Hudba naprosto boží, všechny OST poslouchám dost často, jen mě mrzí, že nemůžu najít pár kousků, které byly v anime a na OST nevyšly. Animace velice krásná. Příběh zajímavý, napínavý a plný akce. Škoda, že těch 25 epizod uteklo tak rychle a to se ani nedostali do toho sklepa. Snad se dočkáme druhé série, ale ohlasy byly výborné. Samotné hodnocení je taky vše říkající. Na AP je to 6. nejlepší anime a na MAL je to 9. nejlepší anime. Takže s druhou sérií to vidim dobře. Pro mě nejlepší anime roku 2013 (2. Silver Spoon, 3. Kill la Kill). 90% ()

Galerie (3 257)

Zajímavosti (51)

  • Specifických druhů titána, na které jsou některé osoby schopny se vědomě přeměňovat, je pouze devět (například kolosální, obrněný nebo útočný, nicméně ne všechny druhy ještě byly přeloženy do češtiny). Na světě může být aktivní pouze jedna specifická titání moc, ale jedna osoba může být držitelem více druhů titánů. (vojtaruzek)
  • Brock Lesnar, známý profesionální wrestler, byl vzorem pro vytvoření Obrněného Titána (Armored Titan). (fallanga)
  • Autor předlohy, Hajime Isayama, dostal nápad na vytvoření Titánů v kavárně, kde dříve pracoval. Potkal tam opilého zákazníka, který nebyl schopen komunikace. Tehdy si uvědomil, že lidé jsou nejděsivějšími nepřáteli. (fallanga)

Reklama

Reklama