Reklama

Reklama

VOD (1)

Film natočený podle skutečné události sleduje někdejšího úspěšného sportovního agenta J. B. Bernsteina, který se, ve snaze získat pro hlavní tým americké basebalové ligy talentované hráče z Indie, pustí do netradiční náborové soutěže.
Film MILLION DOLLAR ARM natočený podle skutečné události sleduje někdejšího úspěšného sportovního agenta J. B. Bernsteina a jeho partnera Ashe, kteří byli vytlačeni z branže silnějšími a prohnanějšími konkurenty. Pokud rychle nepřijdou se zaručeným receptem na úspěch, budou muset definitivně ukončit svoji činnost. Jednou pozdě v noci dostane J. B. při sledování televizního přenosu indického kriketového zápasu nápad, který je tak radikální, že by mohl fungovat. Co takhle přivézt talentované kriketové hráče z Indie a naučit je baseballu? J. B., který do Mumbaie odcestuje pouze s nadaným, ale nevrlým hledačem talentů Rayem, uspořádá celostátní soutěž s názvem "Million Dollar Arm", v níž ze 40 tisíc soutěžících vzejdou dva osmnáctiletí vítězové, Rinku a Dinesh. J. B. je přiveze do Spojených států, kde mají začít trénovat u legendárního nadhazovacího kouče Toma House. Cílem je, aby s chlapci podepsal smlouvu hlavní ligový tým. (HBO Europe)

(více)

Videa (29)

Trailer 1

Recenze (107)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Další Disneyho sportovní pohádka na motivy skutečného příběhu. První, až komediální část v Indii, kde americký manažer skrz talentovou soutěž hledal dva hochy - nadhazovače, mne bavila velmi; samozřejmě, že z pro turisty naleštěného povrchu k poukazování na sociální mizérii tamních slumů příliš nesklouzávala. Po návratu do USA už ale nevybočovala z mnohokrát viděného standardu, včetně např. sebezpytujícího uvědomění si, že v profesionálním baseballu nejde jenom o prachy (cha!), ale i o radost ze hry, rodinu, lásku. ()

plechulka 

všechny recenze uživatele

Na tyhle sportovní filmy se hezky kouká, i když danému sportu rozumíte jako já basebalu (tj. vůbec). Víte, že tam vždycky bude někdo, komu se nedaří nebo je nováček, pak zamaká a stále se nedaří, pak se něco stane (deux ex machina v podobě náhody či "obrácení" původního téměř nepřítele či vyžírky) a dřina a talent přinesou slávu (a v ideálním případě i dolary). Zde jsou bonusem působivě natočené indické scény... ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Klasická limonáda namíchaná z amerického snu, rodinných hodnot, lásky a mixnutá opicemi v civilizaci a snad všemi klišé, které sportovní žánr nabízí. Rozumím tomu, že tyhle filmy jsou svázány určitými postupy, ale tady jsem nezaznamenal ani minimální snahu o nějakou odchylku, pro kterou by stálo za to si Nadhazovače pamatovat. Nijak zvlášť mě nepřesvědčili ani herci ´v čele s Hammem, u kterého mi přišlo, že si až příliš snaží hrát na Downeyho, což mu vůbec nešlo. Kdyby to bylo o sportu, který mám rád, nejspíš bych šel s hodnocením nahoru, ale baseball rád nemám a o kriketu toho vím tak málo, že ho ani nenávidět nedokážu, takže 35% je maximum. Víc nevypotím. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Európania baseballu nerozumejú, neidú si ho tak ako za mlákou. Keď si spomenieme a Moneyball ( slovíčko "keď" je veľmi dôležité ) tak tam sme dostali aspoň slušné výkony a nomináciu na Oskara. Tu aj keď t bolo na základe skutočnej udalosti, niečo tomu chýbalo. Film sám o sebe nehovorí len o tomto športe, hrá to na všetky strany. A je predvídateľný. Síce zaujímavá športová dráma, ale napätie v posledných minútach a modré Porsche to nezachráni. 3 z 5 ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

V Indii žije spousta lidí, každý z nich neustále troubí, obchází zdlouhavé procesy a hraje kriket. Myšlenka najít mezi kriketisty baseballového nadhazovače v první chvíli nevypadala špatně, konkurs se spícím agentem mě vyloženě bavil a tím to skončilo. Nejlepšími nalezenými "kriketisty" jsou totiž oštěpař a pozemní hokejista, kteří nesnáší kriket a pohádka o hodném agentovi, který svým "lidským" vedením chlapce ze slumu k podpisu profesionální smlouvy přivedl, mne vyloženě nudila. Ono totiž o prachy jde v profesionálním sportu až na prvním, druhém i třetím místě a netvařme se pokrytecky, že tady šlo o něco víc. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (3)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v amerických štátoch Georgia a Kalifornia a taktiež na viacerých miestach v Indii. (MikaelSVK)
  • Obaja indickí chlapci nakoniec podpísali zmluvy s Pittsburgom Pirates. Amit, ktorý dvojici robil prekladateľa, sa po návrate domov stal trénerom basseballu. Jeho mužstvo tri roky neprehralo. (vander19)
  • Hlavní postava JB (Jon Hamm) nosí hodinky Rolex Submariner. (Liqid)

Reklama

Reklama