Reklama

Reklama

VOD (1)

Film natočený podle skutečné události sleduje někdejšího úspěšného sportovního agenta J. B. Bernsteina, který se, ve snaze získat pro hlavní tým americké basebalové ligy talentované hráče z Indie, pustí do netradiční náborové soutěže.
Film MILLION DOLLAR ARM natočený podle skutečné události sleduje někdejšího úspěšného sportovního agenta J. B. Bernsteina a jeho partnera Ashe, kteří byli vytlačeni z branže silnějšími a prohnanějšími konkurenty. Pokud rychle nepřijdou se zaručeným receptem na úspěch, budou muset definitivně ukončit svoji činnost. Jednou pozdě v noci dostane J. B. při sledování televizního přenosu indického kriketového zápasu nápad, který je tak radikální, že by mohl fungovat. Co takhle přivézt talentované kriketové hráče z Indie a naučit je baseballu? J. B., který do Mumbaie odcestuje pouze s nadaným, ale nevrlým hledačem talentů Rayem, uspořádá celostátní soutěž s názvem "Million Dollar Arm", v níž ze 40 tisíc soutěžících vzejdou dva osmnáctiletí vítězové, Rinku a Dinesh. J. B. je přiveze do Spojených států, kde mají začít trénovat u legendárního nadhazovacího kouče Toma House. Cílem je, aby s chlapci podepsal smlouvu hlavní ligový tým. (HBO Europe)

(více)

Recenze (107)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Je třeba to zdejší nízké hodnocení trochu vyvážit. Jistě, je to předvídatelné a jsou tu všechna myslitelná klišé sportovních filmů podle skutečných událostí, ale když právě pro takové snímky máte slabost, není co řešit. A navíc je tu jako vždy skvělý Jon Hamm, což u mě přidává Million Dollar Arm hodně bodů navíc. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Klasický rodinný příběh ze světa Walta Disneye. Pamatuju si, že dokonce před lety vznikaly u Disneye tyhle rodinný filmy jak na běžícím páse. Dobře někdy to nebylo bůhví jak kvalitní, ale často jsem z těch filmů odcházel s hrozně hezkým pocitem, díky kterému to stálo za to jej shlédnout. No a Milionový nadhazovač je přesně ten typ filmu, co jsem od Disneye potřeboval a dlouho se mi nedostalo. Pravdivý příběh, příjemné postavy, klasický průběh. Ten film nemá absolutně čím urazit, na druhou stranu povzbudí a zvedne náladu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $36,457,627Tržby Celosvetovo $38,478,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $868,649 //počet predaných kusov 42,577Tržby za predaj DVD v USA $3,537,798 //počet predaných kusov 103,765║ až príliš okukaná príbehová šablóna, ktorá nedá nič na vrch a chýba jej aspoň ta primeraná ľahkosť o ktorú sa tu tvorcovia citeľne snažia ale keď to nejde tak to nejde, baseball aj po tomto filme je pre mňa stále najpodivnejšia hra, ktorá mi nič nehovorí /40%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,AMERICKÁ SPOLEČNOST DOUFÁ, ŽE NAJDE KRIKETÁŘE, KTERÝ UMÍ VELMI RYCHLE HÁZET. HLAVNÍ CENA JE..." /// Celkem dost indický muziky. Taky nějaká ta kultůra… pak 2 kluci vytržení z chatrče a vrhnutí do L.A. Nenáročná pohádka o tom, jak se JB sblížil s třema indama, Brendou a ještě vydělal na bejsbolu prachy. Ale to jen tak na vokraj, páč baseball není jen byznys, ale je třeba si ho užít. A tak se všichni sejdou u dojemnýho konce (chybí jen Mickey Mouse) a kluci v Indii seděj s otevřenou hubou, šťouraj se v ďouře po zubu a přemejšlej, jak to udělat, aby byly jako voni. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy podle skutečnosti. 2.) Vždycky jsem chtěl prožít to, co Dinesh Patel a Rinku Singh. 3.) Thx za titule ,,Prdlousek“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

V Indii žije spousta lidí, každý z nich neustále troubí, obchází zdlouhavé procesy a hraje kriket. Myšlenka najít mezi kriketisty baseballového nadhazovače v první chvíli nevypadala špatně, konkurs se spícím agentem mě vyloženě bavil a tím to skončilo. Nejlepšími nalezenými "kriketisty" jsou totiž oštěpař a pozemní hokejista, kteří nesnáší kriket a pohádka o hodném agentovi, který svým "lidským" vedením chlapce ze slumu k podpisu profesionální smlouvy přivedl, mne vyloženě nudila. Ono totiž o prachy jde v profesionálním sportu až na prvním, druhém i třetím místě a netvařme se pokrytecky, že tady šlo o něco víc. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Sem tam se zde najde něco k zasmání, avšak tyhle momenty se postupně zcela vytratí. Fakt, že má tohle být natočeno podle skutečných událostí (což tvůrci divákovi na konci omlacují o hlavu až to hezké není), mně bylo srdečně jedno, když se film postupně zvrhnul v docela obyčejnou moralitku. Alespoň je fajn, že se na ni vcelku dobře dívá bez toho, abyste měli bezpodmínečnou potřebu jít okamžitě zvracet. Jinak jde ale o veskrze průměrnou podívanou (s poněkud recyklovaným soundtrackem, který mi až příliš připomínal Milionáře z chatrče). „Co musíme udělat, abychom získali naše věci?“ – „Musíme zaplatit peníze.“ – „Zaplatit peníze? Jako úplatek?“ – „Ne, ne, ne. Rozhodně ne úplatek. Tedy, proč tomu tak říkat. My tomu říkáme obejití systému.“ ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Velmi fajn, hodně silné tři. Po Moneyballu asi nejlepší film o baseballu co jsem viděl (není jich moc pravda). Disneyovské rodinné hodnoty jsou samozřejmě hlavní, ale výborní herci v čele s Jonem Hammem působí příjemně a je fajn se s nimi dvě hodinky poflakovat po Indii a L.A.. Hodně dělá i výborná hudba made by A.R. Rahman. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Ruku plnou milionů má určitě producent, protože produkovat v Americe film o baseballu musí být stejně snadné, jako krájet mrkev nožem od Horsta. Upřímně - kdo už se taky bojí večer chodit spát, protože by mohl přijít nějaký další americký sen? Stačí si uvázat kravatu, zaletět do tramtárie, Vycvičit draka, pak se trochu zastydět, že to vlastně všechno děláte jenom pro prachy, sbalit buchtu od vedle a hle - jste Božan. Já vám nevím... Dívám se na americkou vlajku a říkám si "čím víc proužků, tím víc Adidas." (Dunedin, NZ) ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Průměrný film sráží to, že mě kriket vůbec nezajímá. Ženy zde hrají druhořadou roli, občas se objeví nápadnice hlavního hrdiny. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Parádní sportovní film podle skutečné události. Hlavně chválím konec, žádné zbytečné protahování a vymýšlení nesmyslů. Škoda jen, že to nemělo o 10 až 15 minut kratší stopáž. Přesto doporučuju a jasných 80% ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Film mě překvapil pouze tím, že se v něm po delší odmlce přihlásil americký sen. Už jsem o něm nějaký ten čas neslyšel, takže mě dost překvapilo, že se vrátil i se všemi svými klišoidy. Jinak jsou ovšem Amíci nepoučitelní; dovoz z Afriky by jim už neprošel, takže se vydali lovit lidi do Asie:-) Aby z toho nakonec nebylo nějaké to YLM nebo BrLM... Snímek mě příliš nenadchl, protože nepřišel se zrovna originálním námětem (ač inspirovaným skutečnými událostmi), scénář byl značně předvídatelný, ještě víc mi ale vadilo, že klišé střídal patos a vice versa. Chvílemi jsem se tak u sledování cítil trapně, přestože jsem se na natáčení nikterak nepodílel. Hvězdičky tak můžu přidělit snad jen za pozitivní náladu, která se důvěřivým divákům musela líbit, a za to, že jsem nedostal otravu z jídla. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Klasická limonáda namíchaná z amerického snu, rodinných hodnot, lásky a mixnutá opicemi v civilizaci a snad všemi klišé, které sportovní žánr nabízí. Rozumím tomu, že tyhle filmy jsou svázány určitými postupy, ale tady jsem nezaznamenal ani minimální snahu o nějakou odchylku, pro kterou by stálo za to si Nadhazovače pamatovat. Nijak zvlášť mě nepřesvědčili ani herci ´v čele s Hammem, u kterého mi přišlo, že si až příliš snaží hrát na Downeyho, což mu vůbec nešlo. Kdyby to bylo o sportu, který mám rád, nejspíš bych šel s hodnocením nahoru, ale baseball rád nemám a o kriketu toho vím tak málo, že ho ani nenávidět nedokážu, takže 35% je maximum. Víc nevypotím. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Jasné ja viem. Ďalší kvázi moralizujúci príbeh o splnení veľkého amerického sna. Je to Disney. Očakávajte klišé a sentiment. Múdrosti a vtip. Lenže a to je veľmi dôležité lenže, je ten film bezchybný. Nehovorím teraz len o herectve. Všetci zúčastnení hrajú pekne, dobre sa na nich pozerá a každá jedna z postáv má svoje silné miesto. Tiež nebudem spomínať Rahmanovú hudbu. Ten človek vie a tváriť sa, že tentokrát to nezvládol by bolo veľmi debilné. Síce to nie je žiadný Slumdog, ale atmosféru to navodí parádne. Nebudem sa rozpisovať ani o krásnom kontraste - beloch v Indií - vo všetkom som sa krásne videl, keď som Indiu prvýkrát navštívil, ale zároveň aj Inda v Amerike - kde sa naskýta mnoho komických situácií a je len dobre, že väčšinou Gillespie aj využil. To čo tento film robí skvelým a zaujímavým je ale spôsob akým je vyrozprávaný. Ak totiž existuje premisa, podľa ktorej by sme definovali umenie a hlavne prečo sú niektoré filmy hodnotnejšie ako ostatné tak Million Dollar Arm je v prvých priečkach. Ktokoľvek si ho pozrie sa naučí o hodnotách to svoje. Všetky línie fungujú - pre tých čo sú kritickejší. Takže jediné čo zostáva je potvrdiť si, či ste naozaj tak veľký cynik, alebo či vás splnenie snov na veľkom plátne dojíma. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Taky klasicky Disneyovsky naivny film s pohodovou atmosferou, kde sa vsetko dobre skonci. Kedze je to o basebale, tak mi bolo divne, ze hlavnu ulohu nehral Kevin Costner, ale asi nemôze hrat vo vsetkych filmoch s touto tematikou. :). Bolo tam par hluchych miest, ktore som mal chut pretocit a skoda, ze skvela postava Alana Arkina nemala väcsi priestor. Preto davam len 3*, ale su to spokojne 3*. ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Objektivne asi 4*, protoze je to predvidatelne, protoze je vam jasne, jak to skonci, ale proto to prece natocili, protoze dobrych pribehu s dobrym koncem neni nikdy dost. Ale za me 5, protoze mam rada Indii, protoze mam rada filmy, kdy se na konci usmivam... :) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Klasický film, který se dá od Disneyho čekat. Je to zajímavý příběh o tom, jak udělat hvězdy ze skutečně neznámých lidí. A ono se to nakonec samozřejmě povede. Asi mám ale pro Indy slabost, což je vlastně pravda, protože se mi jejich cesta za slávou zamlouvala, stejně jako snaha jednoho člověka to nevzdat, i když původně šlo jen o peníze. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Velmi povedená story o téměř zbankrotovaném sportovním agentovi, který uspořádal Indickou náborovou tour, ve snaze najít budoucí basebalovou star. Jakkoliv vám tenhle scénář příjde ujetý, tak o to víc budete mrkat na to, jak se to celé semlelo, protože ono se tohle opravdu stalo. Jet objevit nadaného kriketového hráče s úmyslem z něj udělat hráče ligového basebalového týmu, to chtělo opravdu kuráž, navíc když až v Americe zjistíte, že ani jeden ze dvou kandidátů kriket nikdy nehrálo a jeden dokonce házel oštěpem :-) Přesto se oba, za pouhých 10 měsíců od prvního nadhozu, dostali na soupisku profesionálního týmu národní basebalové ligy, se kterým podepsali smlouvy. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Bod za závěrečnou větu se skutečnými hráči a druhý za skauta Alana Arkina, který jediný zaujal v té šedi. Scénář jako přes kopírák většiny sportovních filmů, předvídatelné, silně nezajímavé, prostě nudááááá !!! ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Can I be your assistant, J.B., sir? 1) Přemíra klišé mi u tohoto líbivého snímku ani nevadila. Hlavní je, že hladí po duši. 2) Film je až na drobné detaily natočen podle skutečné události. Za podpis smlouvy chlapci získali po 8 000 USD. Na chvíli se vrátili do Indie navštívit rodiny a pak se připojili k tréninkovému kempu v Brandentonu na Floridě. Oba sportovci hráli svůj první profesionální zápas za Pittsburgs Pirates 4. července 2009. 3) Vítěz Million Dollar Arm, Singh, má od roku 2012 zdravotní problémy s ramenem, později i zlomený loket. Snad se vrátí ke hře letos, v roce 2015. 4) Patel byl pro nevýrazné výsledky propuštěn v prosinci 2010. Vrátil se do Indie, kde učil v Dillí baseball a následujícího roku asi dva měsíce pomáhal chlapcům ze své vesnice připravit se na druhé kolo Million Dollar Arm. Vrátil se k oštěpu a zúčastnil se národního atletického mistrovství v Kalkatě 2011. Další jeho osud je mi neznámý. ()

Reklama

Reklama