Reklama

Reklama

Žlutá ponorka

  • Velká Británie Yellow Submarine (více)
Trailer

VOD (1)

Modří mizerové vyhlásili městu Pepřenii válku a poslali hrozivou modrou rukavici, aby zničila vše dobré. Kapitán Fred požádá o pomoc členy skupiny Beatles - Johna, Paula, Ringa a George. Ti s ním proplouvají se s svou žlutou ponorkou oceánem plným nástrah a nebezpečí. Mají jediný cíl - svrhnout modré ničemy a nastolit mír. Jedná se o barevný animovaný snímek, ve kterém nakonec hudba porazí zlo. (Adam_Musil)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Krásný a velmi nápaditý příběh který musí oslovit jak děti, tak i většinu dospělého publika. Tým výtvarníků pod vedený německým výtvarníkem Heinzem Edelmannem vytváří barevný, hravý svět pro tento ,,květinový" film s četnými písničkami této legendární kapely. Ve žluté ponorce pod záštitou psychedelických obrázků, vizí, různých proláklin, barev všeho druhu cestují a prožívají nejedno surrealistické dobrodružství. Cestují do ráje hippies Peperlandu, aby jej osvobodili od nepřátel hudby a lásky ,,modrých mravenců". V závěru filmu je všem příznivcům této kapely, přeci jenom dopřána jedna věc? A to sice ta že můžou konečně vidět své miláčky a jejich skutečnou podobu i když jenom na mžik. Jejich čtvrtý film pro mně přeci jenom dopadl o něco lépe než jejich předchozí Magical Mystery Tour. Nejlepší písně ze soundtracku k filmu krom první strany kde byla v režii jejich producenta a manažera George Martina, speciálně zkomponována orchestrální hudba jen pro tento film tak jednoznačně tenkrát ve své době, vlastně i dnes velice poplatné píseň All You Need Is Love, a ještě se mi líbila třeba Hey Bulldog. Pro Eddarda? Ano já to slyšel, jako fanoušek Beatles a vůbec celých šedesátých let jsem o této písničce dávno věděl. Píseň ale ve filmu nezazněla, byla z roku 1967 a Beatles ji tenkrát tuším vydali současně s albem nebo přímo na albu Sergant Pepper's.Za 4* prostě skvělá LSD atmosféra. ()

#47 

všechny recenze uživatele

Vyjadřovat se k ději nemá absolutně žádný smysl (stejně jako u většiny filmů s Beatles), nosným pilířem této animované pohádky je samozřejmě skvělá hudba, většina písní ale pocházela ze starších alb, takže film jako takový nepřinesl moc nových hitů (snad kromě Only a northern song, It's all too much a Hey Bulldog), za zmínku ale také stojí výborné instrumentální melodie George Martina. Žlutá ponorka v každém případě stojí za shlédnutí, především ale pro fanoušky Brouků. ()

Reklama

Anchi 

všechny recenze uživatele

It's Beatle-proof! Přesně takovýmhle nonsensem jsem potřebovala završit poslední den v roce. Jen tak pro představu: "Maybe time is going on strike.." "What for?" "Shorter hours." "I don't blame it. It must be very tiring being time, mustn't it?" "Why?" "It's a twenty-four hour a day, isn't it?" Ale ta intonace! To se musí vidět a slyšet. Prvních deset minut jsem si říkala, že scénárista rád hulil, ale po přehoupnutí deseti minut mi došlo, že tohle musel bejt uživatel něčeho silnějšího. Beatlesácká hudba samozřejmě top a i když samotní Beatles nejsou ze snímku nadšení, mě to fakt bavilo. /// Křižník - loď potopena. / I've got a hole in my pocket. / Nothing ever happens to me... / But I don't have an imagination... ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film Beatles. Ještě ujetější, než Help, ještě vtipnější, než A hard days night. Sice jenom animovaný, praví Beatles se objeví až na konci, ale to nevadí. Jsou tu jejich nejlepší songy z let 1965 - 1968 (Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band, Lucy In The Sky With Diamonds, Nowhere Man, Eleanor Rigby, All you need is love, When I'm Sixty-Four, Hey Bulldog, samozřejmě titulní Yellow Submarine). Děj je sice pitomej, spíš jsou to epizodky (Moře příšer a Moře děr vedou), ale vůbec to nevadí. Stejně si člověk pana Nikoho a Modrý Hnusáky oblíbí. Jak je u filmů Beatles zvykem, nejvýraznější roli tu má Ringo a nejvíc vzadu je George. A kreslenej Paul je větší sympaťák, než ten pravej. ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Ústřednímu songu se současný divák pravděpodobně již vysměje. Bo, "All you need is WiFi!", LOL:-). Poprvé jsem tenhle animák o záchraně Pepřové země viděl jako malé dítě. Tehdy to na mě udělo mocný dojem. Byl jsem zvědav, jestli se i po těch letech kouzlo nevytratí. Nevytratilo. Pořád to působí stejně svěže a dokáže uchvátit fantazii dospělého i dětského diváka. Nápaditostí, imaginací, výtvarným zpracováním. A krásnou ručně zpracovanou animací. A samozřejmě hudbou. Nádavkem je to kus historie. Současný divák si tam najde i další vrstvy, kterými potěší oko i intelekt. Určitě to jde dopoporučit i neboomerským divákům, kteří nejsou přímo fanoušky The Beatles. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (19)

  • Stejnojmenný soundtrack je trochu záhadou v diskografii Beatles, někteří ho dokonce považují za oficiální součást seznamu řadových desek. Na desce samotné jsou čtyři nové písně (It's All Too Much, Only a Northern Song, All Together Now a Hey Bulldog) a celá druhá strana Martinových instrumentálek, které zazněly ve filmu. (Robbi)
  • Popěvek "All Together Now" je ve filmu slyšet sedmadvecetkrát v šesti jazykových formách. Dokonce i v sanskrtu. (Terva)
  • Modří mizerové, hlavní záporné postavy filmu, mají na každé ruce šest prstů. (ČSFD)

Související novinky

Za zvuků hudby... předěláváme

Za zvuků hudby... předěláváme

21.08.2009

Dost bylo válek na vzdálených planetách (doufám, že vás teaser na Avatara příliš nezklamal), pojďme si trochu zatančit a zazpívat ;-). Tento týden se vynořily tři hudební projekty, které stojí za… (více)

Reklama

Reklama