Reklama

Reklama

Barbarské tažení Evropou

(seriál)
  • Česko Barbarská tažení Evropou (více)

Obsahy(1)

Vydejte se proti proudu času do dob, kdy se v Evropě dramaticky přesouvala mocenská centra a táhly jí „barbarské" kmeny. Období od vpádu Hunů ve 4. století až po dobytí severní Itálie Langobardy v roce 568 je bezpochyby jedním z nejdůležitějších a nejpozoruhodnějších v historii našeho kontinentu. Germánské kmeny ovšem hrály významnou úlohu už dříve. Římskou republiku například ohrožovaly kmeny Kimbrů a Teutonů již ve druhém století před naším letopočtem. Poznejte do hloubky dopad barbarských tažení na Evropu!

Barbaři, germánské kmeny, středověk, fascinující historie Evropy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

farmnf 

všechny recenze uživatele

Dokument akční, poplatný době na úkor dialogu s historiky a archeology. Pro mě plný nových informací. Zjednodušeně, evropa se narodila v Dánsku a vytlačila Římany. Pokud na Krymu potkáte Árijce, je to VisiGot. Řeč si ale pamatovat nebude. Atd. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

O těchto barbarských kmenech se stručně učí v dějepisu na základních školách, ale zde je věnování se jednotlivým kmenům velmi podrobné a poutavě vyprávěné. Římské občanství s právem na lázně, chléb, cirkus a místo na pohřbení by chtěl dnes asi každý Afričan, jejichž kmeny dnes táhnou Evropou. Křesťanští Gótové na slunném Krymu s domy postavenými ve skalách na vyhlídkách a v údolí pěstujícími vinnou révu měli ještě lepší bydlení než Římané. Na to, že usazení se nepatří do základní genetické výbavy člověka, protože nemá jako rostliny a stromy kořeny, ale nohy něco bude. Moc pěkné jsou rekonstrukce hlav barbarů tou vědkyní. ()

Reklama

Galerie (36)

Reklama

Reklama