Reklama

Reklama

Rose Hathawayová je dhampýrka, napůl člověk a napůl vampýr. Dhampýři jsou zároveň strážci Morojů, což jsou klidní a smrtelní vampýři, kteří žijí diskrétně v našem světě. Posláním dhampýrů je chránit Moroje před krvežíznivými vampýry - Strigoji. Dhampýrka Rose se svojí kamarádkou, morojskou princeznou Lissou, prožívají různá dobrodružství. Zkoušejí sílu jejich přátelství, trpí a ztrácí milované lidi. Tenhle film vypráví jejich příběh... Morojská princezna Lissa a její nejlepší kamarádka Rose uprchly ve smrtelném strachu z vampýrské akademie, ale po dvou letech byly vypátrány tajemnými strážci a odvlečeny zpět. Znovu se tak ocitají v obrovském nebezpečí, protože na akademii se mohou pohybovat nebezpeční Strigojové. Ti chtějí Lissu zničit, protože jako jediná dcera urozeného morojského rodu je překážkou jejich plánu na ovládnutí světa vampýrů. Naštěstí je tady ale dhampýrka Rose, v jejichž žilách se smísila krev vampýrů a lidí, takže dokáže zlým Strigojům lépe čelit. V tajemném a ponurém světě akademie ale nebude snadné odolat všem nástrahám a zradám: Lissa bude muset opatrněji využívat svých nadpřirozených schopností, aby nepadla do strigojské pasti, a Rose se musí vzdát velké lásky, aby mohla kamarádku ochránit a za žádných okolností ji nezklamat. Jediné, nač se totiž mohou obě spolehnout, je jejich vzájemné pouto, jejich přátelství... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (256)

Marqta 

všechny recenze uživatele

Na knížku film nemá, ale nemůžu si tolik stěžovat. Tvůrci se snažili splnit všechny dějové zápletky co jsou v předloze, to se jim taky povedlo, ale samozřejmě pak nemohli jít víc do hloubky detailů i postav. To způsobilo že film působí celkem ploše, bez emocí, detailů co by vše nějak ozvláštnily a přiblížily divákovi. Škoda že se nepovedlo lépe zapracovat na celkové atmosféře, ale prostředí bylo super. Obsazení by mohlo být lepší ale Zoe Deutch v hlavní roli "zachraňovala" (doslova) ostatní a místy i celý film. Hudba je taky celkem slušná. Celkově s hodnocením váhám. Knížka je podle mě ve svém žánru na naprosté špičce, film nedělá ostudu, ale rozhodně to mohlo být i lepší. Jsem vážně zvědavá jestli a jak se natočí druhý díl. ()

javak810i 

všechny recenze uživatele

Další z řady "me too" počinů na upíří teenage téma, které se vyrojily po kasovních úspěších Twilight. Proti tomu bych ještě nic neměl, ovšem když ve filmu několikrát zazní posměvačná narážka právě na tolik milovanou a zároveň nesnášenou ságu, tak bych očekával, že mi pak dokáže nabídnout něco víc. Opak je ale pravdou a já si jsem celkem jistý, že tohle je ještě horší, než Stmívání. Dost dlouho už se mi nestalo, že bych se díval na film a po celou jeho dobu se snažil přijít na to, co se tam ksakru vlastně děje. Scénář skutečně vypadá, jako by ho sepsala nějaká vlhká teenagerka při polední pauze ve Starbucksu. Dialogy jsou někdy úplně náhodné a ve spojení s podprůměrnými výkony herců a hereček, o kterých jsem snad nikdy neslyšel (až na představitelku královny Jane v Tudorovcích), to všechno působí trochu jako nějaká parodie. Bohužel, film se skutečně bere vážně, a to je na tom to nejhorší. No... alespoň bylo na co (nebo spíš na koho) koukat. Za mě lepší 1* ()

Reklama

Emerelle 

všechny recenze uživatele

Četla jsem všechny knihy, musím se přiznat, teď se za to stydím, je to už sice nějakej pátek asi 5 let ale to mě asi neomlouvá. :D No film stojí za starou bačkoru. Absolutní ztráta času, líbí se to jen puberťačkám. Ale zas znám horší upírské filmy .. vede to stmívání. :D Nejhorší je že vím jak to skončí.... ()

Laerry 

všechny recenze uživatele

Vampire Academy se nesmí brát vážně - a naštěsí se vážně nebere ani on sám (a to díky režisérovi)... knižní předloha je ještě víc YA, ale má potencionál ve svém story backgroundu (zajímavě vymyšlená historie upírských ras a jejich legendy zakořeněné ve slovanské mytologii), který se snad více ukáže v dalším díle. Nejvíc mi na filmu ale vadil hektický střih, jako by ani jedna scéna nemohla trvat déle než jednu minutu - asi proto, aby teenageři dokázali udržet pozornost, či co.. takže žádná scéna není dostatečně vygradovaná a pozbývá jakoukoliv hloubku - nemluvě o "vývoji" vztahu mezi Rose a Dimitrijem... ale mohlo to dopadnout hůře, aspoň ten humor vyčnívá nad absurditou celého toho popkulturního upírského fenoménu, který se vyhrotil s příchodem Twilightu... ()

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Nikdy, ani v těch nejstrašnějších nočních můrách, jsem si nedokázal představit, že jednou uzřím něco, co může posunout už tak zrůdné hranice Tvajlajtu ještě hlouběji do páchnoucích kliček tlustého střeva. Mezi nekulturními, slaboduchými hovady už tolik populární žánr „Jang end restles koksakrs“ získal zcela novou dimenzi, dimenzi, která smrdí gangrénou, vzniklou šťouráním se špinavými nehty ve zhnisaných ranách po kousnutí homopýra. Dimenzi, co se nachází až daleko za už tak vzdálenými krajními mezemi naprosto bezduché debility. Nevěřím, že k tomuto svinstvu existuje jakákoliv knižní předloha. Pokud ano, měli by nechat autorku včetně nakladatele okamžitě bolestivě vykrvácet, protože si teď paní Majerová musí připadat jako Hemingvej. Tak si to opět trochu shrňme. Hlavní hrdinka, mimochodem ultranesympatická, přehrávající, zpruzená piča, které jsem měl celou dobu chuť šlápnout na xicht okovanou podrážkou, je Tapír. Tedy vlastně Thapýr, abych přesně dodržel terminus technicus pseudomykologické plísně, vykultivované pouze za účelem rádobymysteriózního čvachtání náctiletých emokrav. A náš milý Thapýr studuje kakademii plnou tak skvostných homopýrů, že proti nim i Patyzón vypadá jako prudký heterák, ve které zrovna houstne stolice, protože se zlí Oioiové rozhodli prudit mírumilovné Morgoie. Neštěstí je tu také sličný a charakterní rumunský gymnasta Popescu, který všechny chrání a jemuž může Thapýr romanticky usilovat o věneček, a to i navzdory nepřízni upjaté ředitelky Komanečiové. Oioiové však příliš neotravují, asi zrovna někomu pijí krev v jiné pičovině, a tak má holka spoustu času pořádně to na něj rozbalit, přičemž může své kroky dokonale rozebrat se svou nejlepší kámoškou, morgoiskou princeznou Takyvulvou. Celou dobu tedy bloumají po chodbách a trousí dialogy, které by duševně zdravá, sedmnáctiletá dívka nevzala do huby ani po koňské dávce THC a sem tam předvedou karate, za nějž by se nemusel stydět ani Hrošík liberijský. Nic víc, nic míň. Prostě dokonalý zástupce komerčně vyhajpovaného homožánru, po jehož shlédnutí/přečtení musí každý soudný divák/čtenář několikrát bolestivě praštit hlavou do zdi, aby se ujistil, že se mu to zvěrstvo opravdu jen nezdá. Takže, je-li vám více než dvanáct inteligentních let, lajkli jste onu údajnou „knihu“ nebo ohodnotili toto bezprecedentní svinstvo více než jednou hvězdou, je u vás téměř devadesátiprocentní předpoklad dalšího patologického vývinu a následné společenské neprospěšnosti, tudíž byste měli být ohleduplní a okamžitě se zabít. Nejlépe stylově tak, že si nahryznete zápěstí a vysajete se dosucha. A nebojte se, u samosajů nehrozí, že by se posléze proměnili v ještě většího debila! ()

Galerie (140)

Zajímavosti (17)

  • Rozpočet snímku činil 30 miliónů dolarů, přičemž celosvětové výdělky dosáhly částky zhruba 15 miliónů dolarů - což pohřbilo natočení možného pokračování z (celkem) šestidílné knižní série. (fiLLthe3DD)
  • S přízviskem "Blood Sisters" přišli filmaři kvůli poutu mezi hlavními hrdinkami Rose (Zoey Deutch) a Lissou (Lucy Fry). Hlavním důvodem však bylo to, aby si fanoušci nepletli film se známou upírskou ságou Twilight. (kklepkaa)
  • Práva k filmu byla zakoupena společností Preger Entertainment již v roce 2010, k rezalizaci došlo ale až v roce 2013. (kklepkaa)

Související novinky

Po Divergent přijde Insurgent

Po Divergent přijde Insurgent

13.02.2014

Stmívání odstartovalo fenomén knižních adaptací pro mladistvé, které se pokouší nasbírat divačky přes odvážnou hlavní hrdinku a nadpřirozený koncept. Ve šlépějích Twilight ságy se snažily kráčet… (více)

Reklama

Reklama