Reklama

Reklama

Sofie První

(seriál)
  • USA Sofia the First (více)
Animovaný / Rodinný / Fantasy
USA, (2013–2018), 43 h 14 min (Minutáž: 22–67 min)

Tvůrci:

Craig Gerber

Hudba:

Kevin Kliesch

Hrají:

Ariel Winter, Laura Dickinson, Darcy Rose Byrnes, Travis Willingham, Sara Ramirez, Zach Callison, Wayne Brady, Tim Gunn, Jess Harnell, Coco Grayson (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(107)

Obsahy(1)

Malá Sofia žila ako iné obyčajné dievčatká, ale všetko sa zmenilo, keď sa jej mamička vydala za kráľa a ona sa ocitla v očarujúcom, okázalom, ale niekedy nepochopiteľnom kráľovskom svete, kde spozná svojich nových nevlastných súrodencov Amber a Jamesa. Sofia a ostatné princezné či princovia navštevujú Prípravku pre princezné, školu, v ktorej vyučujú aj Fauna, Flora a Merryweather, víly z rozprávky Šípková Ruženka. Neskôr sa Sofia zoznámi s Popoluškou a ďalšími známymi postavami alebo princeznami z Disneyho rozprávok. Sofia je princeznou, ktorá zažíva rovnaké problémy ako všetci tí malí diváci, ktorí jej príbehy sledujú. Učí sa, ako zapadnúť do kolektívu, získať si kamarátov, osvojiť si nové schopnosti a vychádzať so svojimi súrodencami. Aj napriek tomu, že Sofia má veľa šiat a krásnych črievičiek, život ju naučí, že naozajstnú princeznú zo nej robí len to, aká je vo vnútri. Sú to výlučne šľachetné povahové vlastnosti, ako láskavosť, štedrosť, lojalita, úprimnosť a slušnosť, ktoré z nej dokážu stvoriť naozajstnú princeznú. (TV JOJ)

(více)

Recenze (35)

avril4234 

všechny recenze uživatele

Nevidela som (len čítala), ako to celé začalo a tiež som videla len zopár častí. Úprimne, nieje to zlá rozprávka, má to istý druh hĺbky a oceňujem seriály pre predškolákov, ktorých postavy sa s nimi nezhovárajú, nekladú otázky a majú vlastný príbeh a dej. Čo na Sofii ďalej oceňujem, sú crossovery v niektorých dieloch. Avšak kde Sofia pre mňa upadá, je samotná zápletka a príbeh ako jedno veľké klišé o ďalšej Disney Princeznej. Princeznovské príbehy ma nikdy nebrali, takže nemôžem Sofiu ohodnotiť vyššie. A mínusom je aj to, že ju na Disney Junior strašne pchajú do tváre (ten kanál úprimne sledujem len kvôli Levej hliadke). Ale niečo to do seba má a úvodná pieseň (vrátane niektorých ďalších v jednotlivých častiach) je fakt strašne chytľavá. Dávam 2*. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Občas slušný mix písniček a příběhu, i když často opravdu hodně infantilního. Na druhou stranu malým dětem se to líbí (teda aspoň mým dětem). Animace je ovšem hrozná, počítačovější už to být nemohlo. Dnes je to ale asi moderní, tak raději zklapnu. PS: novější epizody, kde je Sofie starší, jsou už hodně zaměřené na magii a daleko více strašidelnější než ty první série, pro menší děti ty nové příběhy nejsou vhodné. ()

Reklama

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Rozprávka o princezničkách je určená menším deťom, ktoré sa práve učia rozpoznávať čo je dobré, správne a čo nie. Má to poučný príbeh, peknú pesničku a samozrejme milú a rozkošnú princezničku Sofiu. Samozrejme ak to bude pozerať niekto, kto už má tých rokov viac, tak asi sa nevyhne zívaniu. Ale čo tam po takých divákoch, je to pre deti...( a tak to aj beriem a hodnotím). ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Tak teda vám řeknu. Dneska jsem přišel domů z práce, mozek naprosto a totálně na sračky. Ty zasraný dveře na mě tak blbě čuměly, že jsem měl chuť je seřvat, že by se vo ně futra nevopřely. Zkrátka večer "nemluvte na mě a možná to přežijete". Pustim bednu a tam nějaký princezničky plněj nějaký úkoly a - a víte co? Ono mě to docela přešlo. Nevim jak, nevim proč, ale už jenom za záchranu života bližních si to nějaký ocenění zaslouží. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Na první podívání (začal jsem řádným druhým dílem, tzn. neviděl jsem pilot Once Upon A Princess a první epizodu Just One Of The Princes) mi přišlo fajn, že u Disneyho oživili takovou tu zdání kreslenosti budící CGI animaci (prostě tu jak obtáhnete objekt zřetelnější linkou...), a i když byly různé "kulisy" jasně placaté a v nižším rozlišení, a záběry z dálky plné statických figurek (čti: je to dost odfláknuté), nějak jsem měl za to, že jsem v titulcích viděl rok vzniku 1998, a proto jsem si říkal, že na tu dobu (pár let po první Toy Story) a na to, že je to TV/DVD produkce, je to celkem slušné. Jak jsem byl ale vůči Disneyho pohůnkům důvěřivý a naivní! Vždyť probůh TOHLETO SE DATUJE ROKEM 2013!!! Bohužel vidět to je až někdy od poloviny první řady, a ani pak se tvůrci nevyvarovali "drobných přehmatů", jako že jim "kompars" chodí uprostřed zimy po městě mezi hlavními postavami (ty jsou v zimních oděvech) podezřele nalehko:) A jak se dá dočíst na Disneywiki, je celý seriál Princezna Sofie jen další kousek recyklačního projektu Disney Princess, kde se tak "nevinně" - čti "naprosto bez souvislosti s čímkoliv, prostě se tam tak nějak objevují, protože jsou princezny" - využívají postavičky princezen z celovečerních filmů (Popelka, Ariel, Mulan, ...). A dokonce i Mary Poppins, které ale z nějakého důvodu říkají "tetička Tilly"... Nedosti na tom, dějově je to "typický Disney posledních let" v tom nejhorším slova smyslu, tj. naprostá náhoďárna ve stylu "však co, je to pro děti, tak ten medailon jednou bude kouzelný tak, pak zas jinak, pak pár dílů vůbec ne, hlavní je, aby to bylo tak roztomilé (mluvící zvířátka samozřejmě nemohou chybět;)), že se nikdo nebude zamýšlet nad tím, jestli to celé aspoň trochu dává smysl". Jistě je chvályhodné říkat dětem, že nemají zapomínat na staré kamarády, mají oceňovat "to, co je uvnitř", atd., ale proč je probůh problém, aby to dávalo smysl, a další "drobnosti", jako že celý ten svět je prostě splácanina, která dává ještě o řád míň smyslu než svět Harryho Pottera? A to jsem měl tak velké naděje, když na Déčku tímhle nahradili rozkouskované filmy se Zvonilkou:P Jenže filmům o Zvonilce jaksi šéfoval John Lasseter, že...:P Tohle je prostě další obchodní produkt značky Disney, a ne zábava pro děti, jak si ji já představuji. 50% za to, že od určitého bodu - přesněji od třetí řady - je to nadprůměrně vizuálně přitažlivé. Update duben 2020: Nakonec můžu jít s hodnocením výš, protože přece jen tvůrci trochu reflektovali, že jim publikum maličko roste, a některé díly jsou i po stránce vypravěčské slušná práce. Upřímně řečeno mě překvapilo, jak mě dokázalo epické finále seriálu a hlavně závěrečný souboj dobra se zlem chytnout. I tak ale, když to zprůměruju, 60%. ()

Galerie (54)

Reklama

Reklama