Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Německá veřejnoprávní stanice ZDF nechala ve spolupráci s francouzským kanálem TF1 vyrobit 78 a následně dalších 52 dvanáctiminutových epizod, které vyprávějí další dobrodružství malé zvědavé včelky. Opět se setkáme s Májou, s tetou Kasandrou, lehce natvrdlým Vilíkem a lučním koníkem Hopem. Vedle hrdinů důvěrně známých i Čechům z původního seriálu ze 70. let se v novém ztvárnění příběhů spisovatele Waldemara Bonselse objeví také dosud neznámé postav, například mrzutý šnek Šimon, chrobák Ben, nervní moucha nebo krásná beruščí slečna... Původní kreslený seriál na motivy oblíbených dětských knížek německého autora z počátku 20. století Waldemara Bonselse vznikl v koprodukci ZDF, rakouského kanálu ORF a dalších společností v Japonsku. V letech 1975 a 1979 tam bylo natočeno více než sto dílů, které se následně s úspěchem vysílaly po celém světě a získaly si milióny fanoušků. (Česká televize)

(více)

Recenze (17)

Kenji 

všechny recenze uživatele

Moja štvorročná dcéra sa nevie vynadívať, a popravde nerozumie tomu negativizmu. Všetci akoby boli nakazení dákou v tomto prípade zbytočnou nostalgiou. Tie príbehy sú vtipné, kratšie, čo ocení každý rodič ktorý nechce aby jeho dieťa presedelo hodiny pri bedni a graficky veľmi pekné. Na rozdiel od väčšiny hodnotiteľov máme skoro každý deň miesto večerníčka starú, alebo novú Máju, takže môžem porovnávať. Nová Mája si zaslúži lepšie hodnotenie. ()

Ivuska91 

všechny recenze uživatele

Tiež, keď som sa na to prvýkrát pozrela, sa mi zdala rozprávka umelá a gýčová, no po prezretí viacerých dielov sa mi zapáčila a už ma vôbec nevyrušuje. Moja 2,5 ročná dcérka túto rozprávku miluje. A to mi hovorí za veľa, však cieľové publikum sú malé deti. A to je výberavá, máločo ju dokáže zaujať. Rozprávka je milá a nie sú tam akčné scény, ani scény so strašidelnou hudbou. Nič, čoho by sa mohla báť, ani čo by ju negatívne ovplyvňovalo. Napríklad "stará" Včielka Maja má dosť strašidelné scény (takže by som to s tou starou neporovnávala, tá je pre väčšie deti). Takto si predstavujem rozprávku pre tie najmenšie detičky. Moja dcéra má aj plyšáky Maja, Vilko, Flip, a užíva si hru s nimi. ()

Reklama

blondboss 

všechny recenze uživatele

Animovaná klasika v modernom šate. Včielka Maja a jej príbehy sú ako stvorené pre malé deti v rámci série večerníčkov a som veľmi rád, že tvorcovia oprášili starú verziu a vytvorili z brusu nové príbehy s krásnymi animáciami, ktoré určite pobavia dnešné deti a ktoré sú len príjemný dôkazom zrodenia starej dobrej animovanej postavičky. Videl som len pár častí a už to síce nie je tá stará dobrá Včielka Maja s klasickou znelkou od Gotta, ale svoje čaro to určite má. Takže vzhľadom na hodnotenia je to pre mňa milé prekvapenie. 60 % ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Kašlu na to, že se to možná někde nějakému malému dítku líbí, protože když jsem byl malej, líbilo se mi kde co, včetně věcí, kterým bych dneska narval odpad do nosní dírky a držák na deštníky do ucha (třeba takový Digimon), tahle inkarnace té, co každé ráno vylétá, je totiž nebetyčně hloupá, ze všech postav totiž dělá totální tupce, neschopné logického myšlení, ničí jakýkoliv náznak fungujícího společenství jedné louky (což je v původním seriálu funkční a zábavné) a navíc je to celé naanimováno dosti nechutně (říkám to posté, proč do prdele používat počítačovou animaci 3D modelů, když nemáte prachy na to, aby to vypadalo dobře?), takže pů.vodní Mája má MNOHEM lepší vizuál. A to říkám člověk, který dal prvotnímu seriálu tři hvězdičky, takže o nějaké nostalgii nemůže být řeč. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Kulturní fenomén, kterému jsem nikdy nepodlehl, se dočkal "zatraktivnění pro novou generaci diváků"... čili "z dálky" identifikovatelnou ruční animaci nahradilo naprosto tuctové CGI, v rámci kteréhož Mája "nezbytně" zeštíhlela, aby byla pro dnešní publikum "více sexy" nebo co:) A geniální znělku Karla Svobody/Karla Gotta nahradilo nezapamatovatelné povrchní trylkování o tom, jak k nám "včelka Mája letí, bezva kamarádka spousty dětí":)) Zkusil jsem pár dílů, ale že to bude tak dokonale o ničem, to jsem nečekal ani ve svém včelstvu nepříliš nakloněném rozpoložení. Na závěr jen dodám, že v současné době Déčko vysílá jen dva pořady, u kterých obvykle vidíme jen prvních pár sekund, protože dcera začne vykřikovat "Ne, ne," a sice Hrdiny Velkoměsta, a právě novou Včelku Máju. 40%, protože oproti druhému zmíněnému souputníkovi z této "třídy" úspěšnosti je vizuálně o několik tříd výš. ()

Galerie (76)

Reklama

Reklama