Reklama

Reklama

MacGyver

(seriál)
  • USA MacGyver
Trailer 2
USA, (2016–2021), 69 h 21 min (Minutáž: 40–60 min)

Tvůrci:

Peter M. Lenkov

Hudba:

Keith Power

Hrají:

Lucas Till, Addison Timlin, George Eads, Joshua Boone, Sandrine Holt, Ruman Kazi, Tristin Mays, Bianca Malinowski, Amy Acker, Billy Blair, Carlos Guerrero (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(94)

Obsahy(1)

Angus ‚Mac‘ MacGyver (Lucas Till) využíva svoje neobyčajné schopnosti pri plnení úloh pre americkú vládu a zachraňuje životy ľudí, ktorí sa ocitnú v nebezpečných situáciách. Ako špecialista pre extrémne náročné úlohy marí zločinné plány zloduchov, zachraňuje životy, zabraňuje globálnym pohromám či ekologickým katastrofám. Ako to dokáže? Stačia mu na to fenomenálne znalosti zákonov fyziky a chémie, ktoré dokáže jednoducho, efektívne a prakticky využiť v reálnom živote. Spolu so svojim tímom - bývalým agentom CIA Jackom Daltonom (George Eads), detektívkou Patriciou Thortonovou (Sandrine Holtová) a počítačovou špecialistkou, hackerkou Riley Davisovou (Tristin Maysová), pracuje pre agentúru Phoenix Foundation a plní riskantné misie po celom svete. Vo svojom rodnom meste je však Mac iba obyčajným chalanom, ktorý sa priatelí so svojím ambicióznym spolubývajúcim, Wiltom Bozerom (Justin Hires). (TV JOJ)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (30)

Rapaport 

všechny recenze uživatele

Jsem velkým fanouškem původního a jediného! Macgyvera. Když jsem slyšel, že se má točit remake, zděsil jsem se. Některé postavy nejdou zremakovat. Přesto jsem byl přinucen se podívat aspoň na první díl, abych ho tady mohl ohodnotit. Přesně jak jsem čekal. Od prvních minut jsem byl v přesvědčení,že jsem spíš o mix Jamese Bonda a Mission Impossible. Macgyver hned prozradil své křestní jméno a jaký je to vlastěn borec. Pak přišel Jack Dalton, akční sekáč co trefí mouchu v letu a z Petera Thortona udělali ženskou. Všudypřítomná hudba jen utvrzuje v přesvědčení,že zremakovali seriál pod špatným názvem. Popisky u jednotlivých "macgyverismů" působí dost rušivě. Speciální efekty pravděpodobně tvořil stejný tým co Sharknado. Zkrátka a dobře. Pokud by se seriál jmenoval jinak, byl by to ucházejicí akční seroš, co jich televize plive dvacet do tuctu každý rok. Ale takhle je to zbytečný pokus jak zničit jednu televizní ikonu. Jedna hvězda za to že tento nový nesympatický "mac" dokázal doběhnout po vlastních startující letadlo. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Eh, já původního MacGyvera taky nemám dvakrát rád, ale scenáristé a režiséři téhle hrůzy k němu nejspíš cítí trýznivou nenávist. Jenom tak si vysvětluju, proč z konceptu vyškrtali všechno dobré a pak do světě vypustili tuhle pokřivenou parodii. Že chybí ikonická znělka, to jsem jim s těžkým srdcem odpustil, že je úvodní postava arogantní hejsek přitahující pěsti opilců, s tím už jsem se smiřoval hůř. Ale že zmizely scény ryzí improvizace a byly nahrazeny jakýmisi instruktážními videi - dokonce s doprovodným komentářem, a stejně toho trotla musí zachraňovat deus ex machina, tak přes to vlak nejede. Postavy jsou vesměs nesympatické, absolutně ploché a namistrované. Děj epizod tomu odpovídá. Je hloupý až za roh a naivní i na osmdesátá léta. Viděno sedm dílů, pak jsem ztratil nervy a víru v lidstvo. ()

Reklama

jasiska 

všechny recenze uživatele

Veľmi som sa tešila na to, že zo skvelého potenciálu originál MacGyvera urobia parádneho nového. Bohužiaľ, zázrak sa nekoná. Hrozne napísaný scenár nezachráni ani fešák hlavný hrdina a parádičkové špiónštiny. Seriál je plný trápnych ničím nezmiernenych klišé a celé to má nádych trikrát prevarených Charlie's Angels (seriálu). Aj ja, čo obyčajne až tak neriešim, ako mal byť konkrétny príbeh napísaný, som si v hlave prepisovala dej tak, aby to bolo stráviteľné. Celá atraktivita MacGyvera ako postavy vďaka jeho zostrojovania urýchľovačov častíc z hovna a gumičky preto absolútne zapadla za závoj podpriemernosti. ()

Teron 

všechny recenze uživatele

Původního Maca jsem nikdy nesledoval systematicky a pamatuju si jen celovečeráky. S touhle verzí naprosto nemám problém - tým funguje, zápletky a řešení neurazí, trochu lepší pohled do macgyverování díky popiskům a rozdělení obrazu...takže jako špionážní high i low tech oddechovka to naprosto plní svůj účel a víc od toho nepožaduju. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nový Macgyver na mě působí úplně stejně jako remake Knight Ridera. S původním seriálem to nemá nic společného, ale rozhodně to není špatný počin. Je to vlastně úplně oddychový levný akční seriál, spíše epizodicky laděný, který klade důraz na buddy chemii mezi členy týmu (zatímco původní Mac operoval spíše sám na vlastní pěst). Rozhodně nesouhlasím s tím, že by to byla nekoukatelná sračka. To vskutku není. Jen má tu smůlu, že se nazývá MacGyver. Je to sice naivní, občas nereálné, často dost studiové (třeba ta tragická papundeklová kulisa Amsterdamu v první sérii) ale taky příjemně dobromyslné, chytlavé a co se týče vynálezů, tak i docela nápadité. V dalších sériích se ustálila i zprvu dost pochybná vizuální stránka a i když nikdy nevybočí ze škatulky levného oddychového seriálu, díky v podstatě nulové provázanosti napříč epizodami a sympatickému týmu je to oddychovka jako stvořená na průběžné sledování - třeba jako výplňovka volného času mezi jinými seriály. V páté sérii to malinko ztrácelo dech - jednak mě štval naprosto zbytečný romanticky trojúhelník a jednak to tvůrci dost přeháněli se samoúčelně zakomponovanou liberální propagandou, která občas do děje vůbec nezapadala a působila nepříjemně nuceně - ale samotné lehce dojemné finále to hezky vynahradilo. ()

Galerie (767)

Zajímavosti (1)

Související novinky

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

24.09.2019

Po rebootech Čarodějek, MacGyvera a Magnuma došla konečně řada i na legendárního Walkera, Texas Rangera. Hrdina, jenž pro kop z otočky nikdy nešel příliš daleko a z Chucka Norrise učinil kultovní… (více)

Reklama

Reklama