Reklama

Reklama

Sex a Lucía

  • Španělsko Lucía y el sexo (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladá servírka Lucía z restaurace v centru Madridu se po telefonu dozvídá, že její milenec, spisovatel Lorenzo Alvarez, zahynul při automobilové nehodě. I když jejich letitý vztah rozhodně nebyl ideální, hledá dívka okamžitou úlevu v útěku na osamělý středomořský ostrůvek. Ví, že právě zde Lorenzo před šesti lety prožil krátké a vášnivé milostné vzplanutí k neznámé dívce. Sex v moři pod úplňkovým měsícem vylíčil po návratu do Madridu ve svém románu - a právě tyto pasáže Lucíu přesvědčily, že Lorenzo je tím jediným správným mužem, kterého by mohla milovat. Na ostrůvku Lucía trpce prožívá svou samotu a vzpomíná na chvíle, které prožila po milencově boku. Zároveň však naráží na Lorenzovu minulost, ve které je teprve teď schopna rozluštit dříve netušená tajemství. Začíná vnímat složité vztahy mezi pravdou, lží a spisovatelskou imaginací. Některé romány totiž obsahují kapitoly, které byly dlouho skryty nejen čtenářům, ale i očím těch, kteří bezprostředně ovlivnili jejich vznik a podobu. A navíc ani samotný spisovatel nikdy nemůže tvrdit, že ví všechno... Dávná úplňková noc totiž nezůstala bez následků. Také prostřednictvím Eleny, která svou dcerku vzešlou z oné magické noci pojmenovala Luna, je teď Lucía milenci blíž než byla kdykoli předtím. Když se minulost dokáže tak nečekaně změnit, může být vůbec nějaká smrt definitivní? Temné vidiny, příběhy a touhy se slévají se skutečností podobně, jako se mořské vlny vpíjejí do bělostného písku na pláži. Každá přítomnost má budoucnost a Lucía je konečně připravena ji přijmout.

Španělský režisér Julio Medem nabízí příběh plný tělesné vášně, bolestně hluboké lásky a křehké mystiky. Stejně jako v jeho předchozích filmech i zde nacházíme jeho originální poetický pohled na svět, pro který je příznačná hra s představami a skutečností a s logikou časové posloupnosti. Důraz na osudovost mění soukromý příběh vášně, viny a odpuštění v podobenství o spletité provázanosti lidských osudů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (241)

golfista 

všechny recenze uživatele

Nerad používám slovo "úchvatné", ale tady mě jiné nenapadá. Taková byla režie, taková byla spousta nádherných záběrů, které samy o sobě by stály za samostatnou výstavu fotografií. Takové byly herecké výkony i spousta erotických scén, které vůbec nejsou samoúčelné, ale prostě do tohohle filmu patří. Propletení osudů je vděčný námět, který (alespoň na mě) spolehlivě funguje. Jenom jsem si ke konci říkal "hlavně ať zvládne ten konec" - zvládnul ! ... Není to čistá pětka, ale ten "umělecký dojem" ... ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv o sex jde vždy až v první řadě, tady je to spíš o milování. Láska různých lidí k jiným různým lidem se proplétá chronologicky spřeházenou mozaikou osudů, kterou si musíte sami poskládat. Postavy vyjímečné i obyčejné hrají výborní herci a ostrov, na kterém se část "lásky" odehrává, jim lze jen závidět. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

S tímhle filmem to bylo u mně jak na houpačce, od mé netečnosti k ději až po naprosté zaujetí. Mám rád, když to režisér divákovi neulehčuje, přesto mi chvilku trvalo, než jsem si zvykl na zvláštní vyprávěčský styl s prolínáním několika časových rovin, ale pak jsem se už "vezl" a kochal se nádhernou kamerou, pro mě neznámými, ale o to zamenitějšími charismatickými herci a samotným pozvolna gradujícím příběhem, který Medem v závěru obratně ukočíroval za absence násilného ždímání slz na divákovi. Pro někoho možná odvážné erotické scény jsou natočeny velmi vkusně, ale největší předností filmu je rozhodně jakási poetická síla, která jím prostupuje vždy, když se dostaneme na ostrov, kde Medem hýřil nádhernými obrazovými kompozicemi. Škoda jen, že z čistně subjektivního hlediska se u mně nedostavila katarze ve vztahu hlavního hrdiny vůči matce jeho dcery. Jinak ale znamenité a rozhodně jsem zvědav na další Medemova dílka. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Kdo mě zná, ví, že moc nemusím erotické filmy – jsou dějově plytké a erotiky v nich moc, paradoxně, také není ;-) Tohle však bylo vážně JINÉ. Tenhle snímek nabídl uvěřitelnou lásku plnou tělesnosti, potu, krve, štěstí, slz, tragédie, nešťastných rozhodnutí, paradoxů, i závěrečného, očistného smíření. Herci (krásní), podpořeni scénářem a dialogy (obojí životné), spolu s přírodou a imaginací všech dalších tvůrců dávají dohromady absolutní zážitek. Ach Bože… ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Když má film v názvu sex spolehlivě přitáhne mou pozornost. Ovšem během filmu jsem velmi rychle přestal na ten sex v názvu myslet a propadal jsem hluboko do krásného příběhu několika obyčejných lidí, které mezi sebou spojovalo jedno slovo -- láska. Moje oči dostali snad největší dávku krásy za dobu své existence, v podobě krásně fotogenických záběrů na ostrově, v podobě erotických scén, které byli natočeny takovým způsobem, že se musí líbit i papežovi Benediktovi XVI a když jsem spatřil herečku Paz Vega v mých očích se doslova zastavil život. Až si příště pustím film Sex a Lucía, tak ne proto, že má v názvu sex, ale proto že v sobě ukrývá krásu a život. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Sexualita z tohoto filmu cisi s z evsech stran - coz ovsem nebrani filmu v tom, aby neoslovil sirsi publikum. Jeden z tech hodne podarenych evropskych filmu. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Reklama na krásu, příroda, úplněk, erotika (někdy snad i provokativní). A Ta z ostrova. Asi tak. Příběh? Seznámení Lorenza s Lucií – spousta anatomického poznávání. Ale stále je tu Ta z ostrova. Nadejde čas a začíná mne nudit i ta erotika. Vše spěje (pomalu, pomalu a pomalu) k protnutí plytké dějové linky nějakým dramatickým zlomem. Po 70ti minutách. Protože je tu stále Ta z ostrova. Příběh tak nabírá na zajímavosti, přicházejí emoce. Ne nadlouho, nic strhujícího. Asi mi nestačí jen hezké obrázky a sympatičtí herci. V žádném případě se nejedná o klasický stereotypní erotický film. Mělo by to být drama protkané erotikou. Já tyto věci raději odděleně. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nenapada me jine slovo, nez ktere pouzil golfista, ale tohle bylo opravdu uchvatne, ale presto bych to na 5* nevidel. Precejen to na me bylo trochu moc dlouhe a misty docela roztahane, ale na druhou stranu, vubec jsem se nenudil. Hodne me zaujala kamera, protoze ta byla fakt uzasna. Herci hrajou taky uzasne a navic se Paz Vega rada svlika coz je fajn a aspon je na co se koukat. A hlavne to nepusobi, ze by to bylo navic, ale proste to do filmu patri. Trochu mi misty vadila takova ta zasnenost snimku, protoze jsem se chvilkama nemoh zorientovat a nevedel jsem co je skutecnost a co si predstavujou. Sice uz jsem videl lepsi dramata, ale tohle je hodne nadprumerne. ()

Eodeon 

všechny recenze uživatele

Lucía y el sexo je takový mírný příliv a odliv, plný nespoutaného sexuálního napětí. To srší z množství smyslných erotických scén. Příběh je velmi prostý. Chronologická nesouvislost jeho vyprávění nutí neustále udržovat soustředění. Jedná se o takřka tradiční spleť lidských osudů, která vznikla několika gejzíry citu a následnými úpadky do chaosu z abstraktní pestrosti mozaiky osudů. Rozhodně je ale tento příběh zpracován netradičně, a to netradičně v tom nejpozitivnějším slova smyslu. Film je natočen umělecky, s mnoha podmanivými scénickými kreacemi a úchvatnými záběry, které bych připodobnil k výstavě uměleckých fotogalerií prestižní renomované galerie. Lucía y el sexo se snaží být více než nostalgickou esencí příběhu o konci lásky. Je na každém do jaké míry uzná, že se to Sexu a Lucíe daří. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi, že je tu až zbytečně moc sexu a to na úkor všeho ostatního děje. Bylo ho tak moc, až mi to vadilo a tím pádem mi nedokázaly být mužské postavy až tak sympatické, jak by byly, pokud by nebyly založeny čistě na tom sexu. Ale jinak to byl hezký film s moc pěknými snovými sekvencemi a když už tam byl taky nějaký cit, tak byl taky hezky vykreslený. Tohle zase Medem umí. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Už nemůžu. Tolik lásky mě zabije." A to je ten důvod, proč mě to nepohltilo. Já totiž o lásce prostupující každou buňkou těla nevím vůbec nic. Nikomu jsem ji nedal, od nikoho jsem ji nedostal a nikde v mým okolí nebyl hlášen její výskyt. Tady však mají všichni velký emoce, krásný prsa, velký péra a horkou hlavu. To mě mělo bavit, ale ono to bylo tak nudný, že jen svou nekonečnou odhodlaností jsem se pronudil až k vynikající koncovce. Ta stála za to, ale cesta k ní byla vyasfaltovaná pro diváka jinýho typu. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Tento film není vyloženě o sexu, erotické scény plní jen svou vedlejší roli, dodávají filmu něžnost a svým způsobem i originalitu a uměleckost, ke které také přispívá chytře přisvětlená kamera, díky níž vypadá obraz o poznání "slunečněji" a optimističtěji (nádherná pláž). V hlavní dějové linii je příběh o Lucii a spisovateli Lorenzovi poměrně jednoduchý, ale díky množství odboček a hlavně tomu, že J. Medem diváka ani v nejmenším nevodí za ručičku, nevypráví příběh chronologicky a ještě navíc jej prokládá scénami z knihy tvořené Lorenzem, musí být divák neustále v dobrém pozoru, aby vše správně pochytil. Sex a Lucía je zvláštní film s velmi pěknou, pohádkovou pointou, přesto však necítím nějaké duševní obohacení, či potřebu vidět jej někdy znovu. 7/10 ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Jak jinak nazvat toto dílo než filmem uměleckým? Z každého filmového políčka přímo číší vizuální krása a promyšlenost. Musím pochválit celý štáb - kamerama, reřiséra, scénáristu... - protože za to co vytvořili si to plně zasluhují. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Film plný vášně, vzrušení, sexu, lásky a jiných intenzivních pocitů. Na druhou stranu nejde o erotický snímek, nýbrž, i když to tak na první pohled možná nevypadá, o vztahové drama. Navíc se na něj moc pěkně dívá, protože právem opěvovaná kamera je místy opravdu nádherná a dobře nasvícená, takže si kameraman troufá točit i scény zalité sluncem a ty divákovi dodávají hřejivý pocit, stejně jako velmi vhodně zvolená hudba. Rozházení dějových částí a úkol pro diváka si je zase chronologicky složit, není špatný nápad, jenom mně občas lehce vadilo, že se tak úplně neorientuju (někdy i mezi realitou a skutečností) a hlavně mám trochu zmatek v postavách (možná jenom můj problém). Ty byly výrazné (hlavně ženy) a dokázaly si snadno najít k divákovi cestu. Stopáž byla mírně delší než by musela být a ten úhybný konec byl sice chytrým manévrem, podle mě však docela zbytečným. Dávám silné 4* a nevylučuju, že po další projekci se ve mně pocit ze snímku umocní, budu se líp orientovat a hodnocení třeba navýším i na plný počet. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Původně jednoduchý a jednolitý příběh o Lucíi se v průběhu filmu rozdělí na linku o Lucíi a na linku o Lorenzovi, aby se pak zase spojil v nápadité mozaice lidských osudů. "Sex a Lucía" je film, který vyžaduje divákovo naprosté soustředění. A takové filmy já mám celkem ráda, ještě navíc, když jsou okořeněné španělským temperamentem. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Scenár: Julio Médem | Hudba: Alberto Iglesias | Produkcia: Fernando Bovaira, Enrique López Lavigne | Distribúcia: Palm Pictures | Štúdio: Alicia Produce, Canal+, Sogepaq, Televisión Española | Rozpočet: 3 milióny $ | Tržby: 7,640,680 $ | Nečakane netradičné, odvážne, dychvyrážajúce - jednoducho iné. Je však priveľmi cítiť snaha o vytvorenie niečoho výnimočného, a to ma vždy vyhodí z harmonického vnímania celkovej dejovej linky. Z toho vyplývajúc som niektoré spojitosti nepochopil ani na konci. Nič to však nemení na tom, že je to mílnik v celosvetovej kinematografii, počin založený na hľadaní hraníc medzi drámou a pornografiou. Jeden z najnaturalistickejších, a zároveň najviac ulietlych filmov, čo som kedy videl. Práve preto neviem rozlúštiť svoje pocity zo zážitku, ktoré sú ako na vrcholu úžasu, tak i na hrane odporu. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Odmyslite si príbeh bez šteklivých scéna a čo dostanete? Takisto silný príbeh, len trošku okorenený o spomínané scénky, ktoré ako oživenie v celkovej kinematografii už bolo treba ako soľ. Veľmi skromne podané, príbehom malé, no podaním a predvedením neopakovateľné. Podobné časové línie sú čím ďalej tým dôležitejšie a populárnejšie u tvorcov, ktorý chcú prekvapiť. Nielen podať ďalší priamočiary príbeh. 85%. ()

Související novinky

Reklama

Reklama