Reklama

Reklama

Alenka v říši divů

  • USA Alice in Wonderland (více)
Z natáčení 2

Obsahy(1)

Nesmrtelná literární klasika Lewise Carrolla, Alenka v říši divů, oživili animátoři studia Disney do nádherné magické podoby. Osudy Alenky se začnou ubírat zvláštním směrem ve chvíli, kdy se objeví věčně spěchající Bílý králík. Při honbě za ním Alenka prolétne dírou a dopadne do říše divů. Tam potkává panoptikum oživlých předmětů a postaviček, jako třeba Tweedledee a Tweedledum, Bláznivého kohouta a Srdcovou královnu. Alenka v říši divů je plná fantazie a legračních okamžiků. Právem patří mezi to nejlepší, co kdy studio Disney vytvořilo. Mezi speciálními bonusy DVD - speciální edice, naleznete například Virtuální večírek Bláznivého kohouta, nově nalezenou píseň kočky Škliby "Jsem zvláštní", zpěvník a mnohé další. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

Z natáčení 2

Recenze (137)

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Jedna z animovaných Disneyovek na kterých jsem vyrostl a pokaždé když ji vidím, tak mě polije pot nostalgie. Scénář prošpikován nevšedními zážitky hlavní hrdinky Alenky s originálními kreaturami kolem dokola, nepřestanou udivovat ani dnes. Scéna kdy mrož sežere malé mořské děťátka mi byla ve výchově dostatečným příkladem, abych se nikdy nebavil s cizími lidmi. Mezi nejzábavnější momenty které ocením i na stará kolena je rozhodně scéna s kouřící housenkou a čajové dýchánky pana Kloboučníka s jeho potrhlími kamarády. Pohádku jsem viděl vždy jen s českým dabingem a Lucka Vondráčková v titulní roli se mi vždy velmi příjemně hezky poslouchala. Jelikož své nejoblíbenější Disneyovce jsem už v minulosti napařil 4 hvězdičky, tady musím dát o jednu malou méně. ()

unclejack 

všechny recenze uživatele

Pôvodne som udelil len priemerné hodnotenie, aj vzhľadom na to, že občas sa tvorcovia nechali uniesť bláznivosťou, ktorá zrejme mala byť vtipná, ale u mňa to príliš nefunguje. Na druhej strane fantáziu tvorcov treba obdivovať a ich umenie vykresliť svet nespútanej imaginácie predlohy Lewisa Carrolla si zaslúži uznanie - a po videní Burtonovej verzie som musel uznať, že je voči tvorcom tohto animovaného filmu nespravodlivé hádzať ich na jednu úroveň. Zaujímavé meno sa podpísalo pod scenár a z môjho pohľadu jeho najlepšiou časťou je podobenstvo o mrožovi. Hudba celkom funguje, réžia obstojná. Tak či onak sa musím priznať, že existujú celé húfy Disneyoviek, ktoré mám radšej a ktoré sú akosi schodnejšie pre diváka, ktorý sa pri nich chce najmä baviť - občas možno dojať - a nie byť bombardovaný podivnosťami. ()

Reklama

studiobadguy 

všechny recenze uživatele

je tu 13. den a je to opět skvělé. Já viděl dřív jako dítě tu verzi od Tima Burtna ale když jsem viděl tohle tak už vím o jaký zážitek jsem v dětství přišel. Animace je dokonalá, hlavně scény s kocourem. Příběh je celkem urychlený ale u tohoto filmu to nevadí. Humor v tomto filmu funguje skvěle a né jednou se zasmějete. To co prostě musím zmínit je to jak je tenhle film šílený. Nevím jestli tvůrci brali drogy nebo měli velikou fantazii, ale některé scény ( především scéna u stolu ) jsou naprosto ulítlé a šílené. Tohle není nejlepší film od Disneyho a dávám mu 93% (5 hvězd z 5). ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $3miliónyTržby USA $5,232,000Tržby Celosvetovo $5,232,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $6,813,306 //počet predaných kusov 340,841Tržby za predaj DVD v USA $23,236,936 //počet predaných kusov 1,317,760║ Bláznivý rozprávkový svet plný tej najbohatejšej fantázie. Animačne ako je u Disney zvykom prvotriedne. /80%/ ()

Zalost 

všechny recenze uživatele

Pěkná disneyovská kresba a pro menší diváky dozajista roztomilé postavy. Tolik k pozitivům. Ale ten zbytek, ten zbytek... Disneyovské studio vzalo mou srdeční záležitost, knihu Alenka v říši divů, orvalo ji až na kost, že zbyl jen zmatený slepenec nesouvisejících scén, udělalo "roztomilejší obsazení" a přidalo pověstné úmorné disneyovské písničky. Vznikl prazvláštní muzikál pro nejmenší, což není samozřejmě špatné, ale na kvalitní zážitek to zdaleka nestačí. ()

Galerie (145)

Zajímavosti (12)

  • Ve své době měl tento Disneyho film problémy s cenzurou. Té se nelíbila scéna s housenkou kouřící z vodní dýmky hašiš. (wosho)
  • Alici prepožičala hlas vtedy trinásťročná Kathryn Beaumontová, ktorá dabovala aj Wendy z Petra Pana. (Hystory)
  • Pre film bolo napísaných 14 piesní. (Hystory)

Reklama

Reklama