Reklama

Reklama

Alenka v říši divů

  • USA Alice in Wonderland (více)
Ukázka z filmu 1

Obsahy(1)

Nesmrtelná literární klasika Lewise Carrolla, Alenka v říši divů, oživili animátoři studia Disney do nádherné magické podoby. Osudy Alenky se začnou ubírat zvláštním směrem ve chvíli, kdy se objeví věčně spěchající Bílý králík. Při honbě za ním Alenka prolétne dírou a dopadne do říše divů. Tam potkává panoptikum oživlých předmětů a postaviček, jako třeba Tweedledee a Tweedledum, Bláznivého kohouta a Srdcovou královnu. Alenka v říši divů je plná fantazie a legračních okamžiků. Právem patří mezi to nejlepší, co kdy studio Disney vytvořilo. Mezi speciálními bonusy DVD - speciální edice, naleznete například Virtuální večírek Bláznivého kohouta, nově nalezenou píseň kočky Škliby "Jsem zvláštní", zpěvník a mnohé další. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

Ukázka z filmu 1

Recenze (137)

marek29 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že ve 21 letech jsem se podíval znova a už to není ono :D dětská fantazie je dokonalý nástroj a když si vzpomenu, jak jsem kazetu s Alenkou hltal, je to pecka. Ale teď už se mi jen vysvětlilo pár věcí, které jsem jako špunt nechápal. Jinak stále platí a vždy platit bude, že se jednalo o jednu z mých nejoblíbenějších pohádek. Proto hodnotím 4 hvězdičkami, které bych možná jako malý uličník bez váhání udělil :) s hodnocením "SRDEČNÍ ZÁLEŽITOST" ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Přesně nevím, čím to je, ale vůbec mi nevadí, že z příběhu zbylo to nejnutnější a film se soustředí hlavně na všechny ty zvláštní a zvláštnější nesmysly oživené pomocí metráků hravé fantazie, s nimiž se Alenka (mimochodem velmi sympatická a v původním znění s opravdu roztomilým hlasem) v říši divů setkává. Neznamená to však, že by film přišel o ducha Carollovy předlohy, protože přinejmenším scény s květinami, s Mrožem a Tesařem, s Březňákem a Kloboučníkem, s kočkou Šklíbou a samozřejmě se Srdcovou královnou ho mají vrchovatě. Kouzelné. ()

Reklama

bartias 

všechny recenze uživatele

Alenka se dostává králičí norou do podivného snového světa, na kterém se Disneyho animátoři vyloženě vyřádili. Bizarní postavičky, z nichž vede věčně uspěchaný králík a „zhulená“ myš z nenarozeninové párty, zabydlely fantastický svět plný tak pestrých barev, že ti animátoři snad každé ráno fasovali LSD. „Pokusný“ kraťas Za zrcadlem s Mickey Mousem však Alenka nepřekonala. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Asi jsem už vyrostl z dětských filmů nebo jsem úplný ignorant. Ale tato klasická disnyovka je neskutečně uječená, uřvaná a strašně bizarní. Jasně, kniha a tedy námět je ujetý a pohádka logicky taková musí být také, ale ať tak či onak, prostě tohle je děs. Nebýt dabingu mně oblíbené Lucky Vondráčkové dal bych snad odpad. PS: píšu to, když se asi po osmé opakuje věta "Srazte jí hlavu" a autorům bych ji rád srazil. Psycho! ()

Klajnik 

všechny recenze uživatele

Nápadité vyobrazení všudypřítomna ve světě za králičí norou, ale vyprávění je monotóní slepenec výjevů bez pravidel fikčního světa a doplněn o blbé písničky. Slyšel jsem, že kniha od Carrolla je v podání Disney osekáná až na kost. Napadalo mě však, že život ve světě bez logiky musí být strašně otravný. A otravný byl chvílema i můj zážitek z týhle pohádky. ()

Galerie (145)

Zajímavosti (12)

  • Projekt byl ve vývoji po dobu 10 let. Samotná produkce pak zabrala let 5. (Dlee)
  • Pre film bolo napísaných 14 piesní. (Hystory)
  • Jedná se o první Disneyho pohádku, ve které tvůrci u závěrečných titulků jmenovali také dabéry, kteří postavy dabovali. (Dlee)

Reklama

Reklama