Reklama

Reklama

Alenka v říši divů

  • USA Alice in Wonderland (více)
Ukázka z filmu 4

Obsahy(1)

Nesmrtelná literární klasika Lewise Carrolla, Alenka v říši divů, oživili animátoři studia Disney do nádherné magické podoby. Osudy Alenky se začnou ubírat zvláštním směrem ve chvíli, kdy se objeví věčně spěchající Bílý králík. Při honbě za ním Alenka prolétne dírou a dopadne do říše divů. Tam potkává panoptikum oživlých předmětů a postaviček, jako třeba Tweedledee a Tweedledum, Bláznivého kohouta a Srdcovou královnu. Alenka v říši divů je plná fantazie a legračních okamžiků. Právem patří mezi to nejlepší, co kdy studio Disney vytvořilo. Mezi speciálními bonusy DVD - speciální edice, naleznete například Virtuální večírek Bláznivého kohouta, nově nalezenou píseň kočky Škliby "Jsem zvláštní", zpěvník a mnohé další. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (137)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Tohle je jedna z mých nejoblíbenějších Disneyovek. Narozdíl od ostatních nevyniká hudbou (nejsou tu téměř žádné zpívané písničky) ale zato má perfektní příběh (na motivy Lewise Carolla). Skvělé absurdní postavy (kočka šklíba, kachny s klaksonem místo zobáku, šípáci) a krásné situace (den nenarozenin, královský kriket s plameňáky, barvení růží). Nemám co dodat. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $3miliónyTržby USA $5,232,000Tržby Celosvetovo $5,232,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $6,813,306 //počet predaných kusov 340,841Tržby za predaj DVD v USA $23,236,936 //počet predaných kusov 1,317,760║ Bláznivý rozprávkový svet plný tej najbohatejšej fantázie. Animačne ako je u Disney zvykom prvotriedne. /80%/ ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Fascinující psychedelie plná odkazů, metafor a motivů, které jsou o to nepříjemnější, o co starší jste... Pro člověka doposud Alenkou nepoznamenaného (přičemž Švankmajerova a Burtonova se evidentně nepočítá) neuvěřitelně silný zážitek, který se mnou ve 24 letech zamával podobně, jako svého času animovaná Farma zvířat (natočená o tři roky později). Když Alenka začala barvit růže na červeno, chtělo se mi zvracet... A ta animace.... Bože, ta animace... Pojem "Projít králičí norou" konečně dostává ten pravý význam, to není jen dojem, to je doslova emoce, zcela unikátní a specifická, rozdělující vše na PŘED a POTÉ... ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

13. celovečerní Disney Walt Disney měl ke klasice Lewise Carrolla velmi vřelý vztah. V jeho studiu vznikala série Alice Comedies už ve 20. letech, ve 30. letech se do země za zrcadlem podíval sám Mickeye Mouse. A konečně začátkem 50. let přišla Alenka na řadu hned po Popelce. Carrollova holčička patří mezi nejoblíbenější hrdinky dětské literatury a filmaře vábí pravidelně už od roku 1903. Není proto mnoho co představovat, snad jen fakt, že produkce plynně navázala na Petra Pana a některé písně připravené pro Alenku se staly klasikou ze Země Nezemě. Skvostná animace 50. let látce vysloveně svědčí a celá ta poetika nesmyslu působí naprosto kouzelně. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Přesně nevím, čím to je, ale vůbec mi nevadí, že z příběhu zbylo to nejnutnější a film se soustředí hlavně na všechny ty zvláštní a zvláštnější nesmysly oživené pomocí metráků hravé fantazie, s nimiž se Alenka (mimochodem velmi sympatická a v původním znění s opravdu roztomilým hlasem) v říši divů setkává. Neznamená to však, že by film přišel o ducha Carollovy předlohy, protože přinejmenším scény s květinami, s Mrožem a Tesařem, s Březňákem a Kloboučníkem, s kočkou Šklíbou a samozřejmě se Srdcovou královnou ho mají vrchovatě. Kouzelné. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

"Byl to kráčer se svou krámoškou... a ten kráčer jsem já!" Fantasie nikdy nebyla krásnější a vtipnější. Tvůrci jsou děti, Carroll můj idol. Plus nezapomenutelná hláška od květiny: "Aby ses z toho nevysemenila!" ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Vizuálne skvelé, ale strašne monotónne vyrozprávané. Je to stále kvalitka, no osobne mi to prišlo ako najslabší kúsok z Disneyho megaklasík. Stále som však ešte nevidel Robina Hooda a Petra Pana 7/10 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Rozkošná a nestárnoucí psychedelická jízda, která snad neosloví jen milovníky přímočarých příběhů bez fantazie. Gejzír nápadů tryská na plné obrátky - zkouřený houseník, šílený Kloboučník, příliš zvědavé ústřice, krutá květena a kouzelný les ze Sněhurky s poněkud netypickým osazenstvem. Srdcová královna je sadistická fúrie milující popravy a její manžel se nestačí krčit pod královniným pantoflem. A jelikož knižní předloha není pro děti, tak i tahle adaptace je spíše pro dospělé. Skvělá animace je samozřejmostí. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

V rámci možností ako ponechať bláznivosť predlohy a prispôsobiť ju dobovému detskému publiku to dopadlo asi najlepšie, ako mohlo. Celý film je v podstate nepretržitá halucinogénna akcia a na Disney pomery je Alica nevídane drzá a aktívna (klasické disneyovské princezné sú v príbehu pasívne, majú byť len krásne, robotné a "nemindžovať"). Len tá animácia bola priveľké sústo. Je tu kopec kreativity, ale zároveň niektoré postavy (napr. pasáž o ustricách), či pozadia (napr. záver s kráľovnou) sú pomerne nevábne. ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Disneyova Alenka je bezesporu krásnou animovanou pohádkou pro všechny generace, která až na pár hluchých míst nemá chybu. Teď jsem jenom zvědavý na Burtona :) ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Nejslabší Disneyovka z poloviny dvacátého století, která je kvalitou absolutně nesrovnatelná se Sněhurkou. Velice zaostává jak slabým příběhem, tak malou poutavostí děje, necharismatická Alenka i zvířátka působila až moc dětinsky. Nebavilo mě to a nudil jsem se. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Bolo by fajn na chvíľu vypadnúť z tohto sveta a zablúdiť do ríše plnej divov a bizarností. Tak trochu Alici závidím. Čo sa týka konkrétne tohto počinu, pesničky sa mi vôbec nepáčili ale vyvažovalo sa to vtipnými scénami, ktorých tu bolo naozaj veľa. Nebolo to perfektné ako iné disneyovky ale Alica v krajine zázrakov je proste taká klasika a ten príbeh mám jednoducho rada. A nedá mi nespomenúť jednu vec z tohto filmu, ktorá síce s originálom nesúvisí ale zabila ma hláška, že: "Ešte aby sa nám tu vysemenila!". Ruku na srdce, koho by nenapadlo to čo práve mňa?! Slabé 4* ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch disneyovek, právem šířící děsivé představy o kýčovitosti a blbosti filmů WD studia. Příběh je pryč, zůstalo jen několik "roztomile" potrhlých zvířátek, které v "rozkošných" písničkách hupkají. Přitom Disney vyprodukoval několik filmů, které se ke klasice řadí právem... no Alenka k nim rozhodně nepatří. Nezajímavá titulní postava, opravdu otravné vedlejší charaktery, nulový příběh (přitom tak úžasná předloha), nechutná roztomilost všeho co se jen na moment objeví... I přes minimální délku bylo třeba hodně přemáhání, abych film vůbec dokoukal. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

A já to pořád žeru! Jooooooo! Walt Disney dostal razítko šílené geniality a všichni se vesele smáli všemy směry. Víc Alenky! Víc! VÍC! ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Podle mě nejlepší zpracování Disneyovské pohádky na motivy Lewise Carolla. Naprosto to i po 60 letech poráží kdejaké 3D umělotiny (můj názor). ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Tak disneyovská Alenka pro mě byla čistým hodinovým utrpením. Všichni byli snad zkouření, soud mi přišel zdlouhavý a celé je to takové barevné, veselé, jásavé... ale takovým tím odporným způsobem. I Šklíba mi tu přišla odporná. Takže jako jediné koukatelné postavy hodnotím tu tetu, co Alence předčíala na začátku z neobrázkové (!) knížky a to roztomilé koťátko, kterému Alenka upletla věneček. Zbytek je velmi rozpačitý, jak už jsem napsala výše. ()

Reklama

Reklama