Reklama

Reklama

T2 Trainspotting

  • Velká Británie T2 Trainspotting (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Na počátku byla příležitost... a pak přišla zrada. Uplynulo dvacet let. Mnohé se změnilo, ale stejně tak zůstalo mnohé při starém. Mark Renton (Ewan McGregor) se vrací na jediné místo, které mu kdy bylo domovem. Čekají tu na něj: Spud (Ewen Bremner), Sick Boy (Jonny Lee Miller) a Begbie (Robert Carlyle). Očekávají ho i další staří známí: smutek, ztráta, radost, pomsta, nenávist, přátelství, láska, touha, strach, výčitky, heroin, sebedestrukce a smrtelné nebezpečí, ti všichni stojí ve frontě, aby ho uvítali a společně to všichni naplno rozjeli. (Falcon)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (725)

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Čím míň toho víte, čím míň si toho pamatujete, tím víc si to užijete. Jako by si fandové ani nechtěli připustit, že dvacet let uteklo jako večer na heráku, skéro hraje druhý housle a Edinburghu vévodí spíš korporátní vázanky a domácí cookies. Danny Boyle to vzal za správný konec, a tak si Renton žádá o evropský granty a Begbie vychovává svého syna. Tak krásný film o otcovství, zodpovědnosti a dospělosti tu prostě dlouhé roky nebyl. Co když už je vám 47 let a jediný, co můžete dělat, je vzpomínat na to, jaký jste tehdá byli bouráci. Nic naplat, čeká nás to všechny. Jo a šedesátiletý Danny Boyle se definitivně utrhl ze řetězu a T2 Trainspotting je konečně synergií všeho, co kinematografii přineslo 21. století. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Anglický režisér Danny Boyle natočil v roku 1996 snímok "Trainspotting". Bola to dramatická sonda do života partie narkomanov závislých na heroine. Už krátko po svojej premiére sa z toho stalo kultové filmové dielo, ktoré vystrelilo Dannyho Boylea medzi svetovo rešpektovaných režisérov. Natočil potom mnoho úspešných snímkov a získal mnoho prestižných ocenení. No a po viac ako dvadsiatich rokoch sa vrátil späť ku Trainspottingu. V roku 2017 zrežíroval pokračovanie. Ja som otáľal ešte ďalších šesť rokov, pokiaľ som sa odhodlal si ho pozrieť. Bol som presvedčený o tom, že druhá časť môže tak skvelému titulu ako bol pôvodný snímok len a len uškodiť. V podstate som mal pravdu. "T2 Trainspotting" je úplne zbytočný film. Na čo ho Boyle točil? Pre koho? *** ()

Reklama

poz3n 

všechny recenze uživatele

Chlapská nostalgie. Příjemná to věc, ale nemyslím si, že by se na tom dal postavit úplně celý film. A Boyle se o to podle mě snaží. Z toho důvodu tak T2 funguje spíše jako sled vtipných a nostalgických scének, nedrží však pohromadě jako 2 hodinový film. V podstatě jsem dostal očekávané, jen jsem doufal ve víc Arturova sedla a Edinburghských uliček. Choose nostalgia. 6/10 ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Prvý Trainspotting bol obstojný film. Návrat po xy rokoch som dopredu tušil, že nebude nijako objavný a nepomýlil som sa. Holt partia zostarla o nejaký ten rok a už to nie je taká jazda, že? Vizuálne a technická stránka ok, to si Danny Boyle vie postrážiť, ale obsahovo slabšie a k filmu sa vracať rozhodne nebudem. Myslím, že tento návrat bol celkom zbytočný a nemal asi ani vzniknúť, pretože prvé diely prekonať len tak nejde a porovnávaniu sa človek neubráni. Posledná tretina filmu dostala pre mňa nepochopiteľný dramatický ráz, ktorý vyznieval pre mňa strašne kŕčovito a sivo. A tá stopáž? Po 60 minútach pozerám na hodinky, natiahnuté ako guma v trenkách. Často krát zbytočné scény. Jediná dobrá scéna bola nevydarená fajka v posteli. Keď pozerám na tie hodnotenia tu, prípadne počúvam reakcie známych, hovorím si, že publiku asi stačí len vidieť staré známe ksichty, a je všetko ok. Keby existovalo ocenenie pre najzbytočnejší film roka, mal by ho dostať T2 Trainspotting. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Jak už tady napsal někdo přede mnou, do jedničky tomu objektivně možná něco chybí, ale to vem dneska čert. Já osobně jsem moc rád, že si tahle šílená čtyřka střihla repete a proto všechny drobné výtky, kvůli kterým bych normálně srážel body hážu kýblem z okna. Stačilo asi dvacet, nebo třicet minut, pár pekelných šklebů Roberta Carlyeho a věděl jsem, že se mi tenhle film prostě musí líbit. A to nejen vzhledem k nostalgii, ale i jako ocenění, že kvalitní dvojka se dá natočit třeba i po dvaceti letech. Dobrá práce Danny. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (22)

  • Autor knižní předlohy Irvine Welsh se ve filmu sám objevil v menší roli, konkrétně v roli překupníka Mikeyho Forrestera. Stejnou postavu ztvárnil už v původním snímku z roku 1996. (rudicz)
  • Skladba „Lust for Life“ od zpěváka Iggyho Popa, která zazněla v původním filmu Trainspotting (1996), byla pro tento film zremixována hudební skupinou The Prodigy. (Dusty)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Trainspotting 2 potvrzen

Trainspotting 2 potvrzen

06.12.2015

Danny Boyle (Sunshine) vypustil do kin Stevea Jobse a začíná se soustředit na svůj další projekt, pokračování Trainspottingu. Dlouho se předpokládalo, že půjde o adaptaci knižního sequelu od Irvinea… (více)

Čeká nás Trainspotting 2?

Čeká nás Trainspotting 2?

08.09.2015

O pokračování kultovního Trainspottingu se mluví už mnoho let. Irvine Welsh, autor románové předlohy, sepsal už v roce 2002 sequel nazvaný Porno. A režisér Danny Boyle (Sunshine) je od té doby… (více)

Reklama

Reklama