Reklama

Reklama

Prvních 100

(seriál)
Trailer
USA, (2014–2020), 70 h 13 min (Minutáž: 41–43 min)

Tvůrci:

Jason Rothenberg

Předloha:

Kass Morgan (kniha)

Hrají:

Eliza Taylor, Bob Morley, Paige Turco, Henry Ian Cusick, Isaiah Washington, Marie Avgeropoulos, Lindsey Morgan, Christopher Larkin, Richard Harmon (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(100)

Sto let po jaderné apokalypse na Zemi je k ní vysláno 100 obyvatel vesmírné stanice, aby zjistili, jestli je obyvatelná. (Netflix)

Videa (116)

Trailer

Recenze (331)

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejpříjemnějších překvapení této seriálové sezony. Jak je vidět i z komentářů, spousta diváků k seriálu přistoupila již s počátečním despektem, jelikož "je to od CW, jsou tam teenageři a je to dystopie". A teď můj pohled, jakožto diváka, který v první řadě neřeší televizní příslušnost nebo "přehnaně hezký" vzhled hlavních postav, ale samotný námět. 1. série: "Stovka" boduje přímočarým příběhem, který je navíc rozložen do zkrácené třináctidílné první série, která nedávala téměř žádný prostor pro natahování jednotlivých dějových linek. Postavy jsou dobře rozehrané, přičemž tvůrci se nebojí odstraňovat postavy téměr s epizodní pravidelností, popírat některá klišé a ani pro drsnější akční scény nejdou daleko. Moje další seriálové guilty pleasure je na světě. Díky CW. 2. série: To nejlepší ze seriálové tvorby sezony 2014/2015. Neskutečný vývoj hlavních postav, nečekané zvraty téměř v každé epizodě, spousta dilemat a těžkých rozhodnutí, nové lokace a v neposlední řadě výborně připravená půda pro další sérii. 95% ()

Laerry 

všechny recenze uživatele

Nelogická sci-fi, kde banda otravných puberťáků, co nemají vůbec žádné praktické dovednosti pro přežití, jsou "vyhozeni" na "nebezpečnou" Zemi, aby zjistili, zda se na ní dá žít... jako nápad na knihu/seriál to není špatný, jenže divák (kterému už obličej nepokrývají pubertální beďary) si bude na ty paka zvykat těžko a rozhodně jim nebude fandit - kdyby šlo o survival thriller, kde by ti manekýni jeden po druhým odpadávali jak mouchy - joo to by bylo něco jiného:)) Aspoň že skupinka dospělých (kteří se zbaví "mladých delikventů", aby si o pár měsíců déle zajistili pobyt na hnusné Arše) je o něco zajímavější, takže se dočkáte i nějakých těch hereckých výkonů... ()

Reklama

Lenny.M 

všechny recenze uživatele

Jděte někam s tím, že už předem je to "teen seriál" a proto je to odsouzeno k 3 a míň hvězdičkám. Má to svoje nedostatky, tak jako každá věc, ale zaslouží si mnohem víc respektu. První série byla docela tragická, nicméně poté, co CW zjistilo, že seriál se druhou sérií spravil o 100% a získal pořádnou fanouškovskou základnu, začali do Stovky investovat a vyplatilo se. V druhé sérii je mnohem více lokací, svět se dost rozšířil a počet postav mnohonásobně zvýšil. Nemluvě o morálním rozhodování, na kterém dle mě stojí celý úspěch, spolu s entuziastickými tvůrci. Třetí sérií to šlo do kytek, touto sérií končím. Tak špatné linky už jsem dlouho neviděla, navíc větší shitstorm na internetu také ne :D 1. série - 6/10, 2. série - 9/10, 3. série - 5/10 ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

A jelikož se seriálům vyhejbám, tak tady jsem se nechal zlákat a celkem jsem mile překvapený. První řadu s 13 ti díly, jsem slupnul během 24 hodin, zejména tedy v noci, teď je noc druhá a já finišuji s řadou druhou. Spát půjdu tak kolem 5 ráno a pokud tady nenastane žádná změna, tak jsem zůstal nadšený a spokojený jako doposud. Co vím ale jistě je to, že si dám opět na pár let od seriálu pohov :-) Není možné sjet 29 dílů téměř nonstop. Pravidlo by byla práce pro psychiatra :-) ()

Ekkan 

všechny recenze uživatele

Předsudky proti tomu, co vyprodukuje stanice CW jsou u mě na denním pořádku (Vampire Diaries, The Originals...) zatím mě nic nepřesvědčilo o tom, že jsou to seriály nejen pro náctileté až do té doby než jsem narazila na seriál The 100. Neočekávané, brutální, promyšlené... Herecky skvělé, bez zbytečně moc otravných tváří, originální - na správném místě rozvíjený děj a s velkým potenciálem k dalšímu kvalitnímu pokračování. Aktuálně a myslím si, že i delší dobu zůstane, jedním z mých nej seriálů u kterého se nemůžu dočkat další serie. ()

Galerie (1 747)

Zajímavosti (42)

  • Všetky scény, ktoré sa odohrávajú v lese, sa v tom prostredí skutočne aj natáčali. Vôbec sa nepoužili tzv. "zelené plátna". (mivr)
  • Ricky Whittle (Lincoln) ze seriálu odešel na vlastní žádost, a to kvůli jiným projektům. (Duoscop)
  • Poté, co se ve 4. epizodě 2. série "Many Happy Returns" lidé z archy dostanou na Zem, nacházejí přistávací modul. Abby (Paige Turco) vyryje nožem vzkaz pro Clark (Eliza Taylor) na modul. Když však Clark vzkaz najde, není vyrytý nožem, ale je napsán křídou. (Denila)

Reklama

Reklama