Reklama

Reklama

101 dalmatinů

  • USA One Hundred and One Dalmatians (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ten den, kdy to všechno začalo, nebyl ničím výjimečný. Starý mládenec Roger skládal přeslazenou písničku a starý mládenec dalmatin stál u okna a pozoroval psí slečny. A nejen psí! Hledal si totiž nevěstu pro sebe i pro Rogera. Zanedlouho poté se Pongo seznámil s krásnou dalmatinkou Perditou a zamiloval se. Naštěstí se do Anity, majitelky psí krasavice, zamiloval i jeho pán. Brzy slavili svatbu a Pongo už nikdy nemusí opustit Perditu. Jak se dalo čekat, narodila se Perditě po čase krásná štěňátka, okolo kterých se točila celá rodina. Jejich vzájemné štěstí ale překazila Anitina spolužačka Cruella, která je posedlá touhou po kožichu z jemných kůžiček štěňátek dalmatinů. Přikáže svým přihlouplým nohsledům, aby unesli právě narozené flekaté drobečky Ponga a Perdity. Pongo povolává na pomoc ostatní psy... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (89)

Antrey 

všechny recenze uživatele

Začátek mého alfabetického rewatche Disney animáků. I po více než šedesáti letech si tahle klasika drží svoje kouzlo, animace je nádherná, příběh napínavý (pamatuju si, jak jsem jako dítě měla úplně okousané nehty, když se smečka snaží dostat zpátky do Londýna, a i po letech je tahle část téměř nervy-drásající). Chtělo by to víc prostoru pro Cruellu, což se Disney snažil vynahradit alespoň v dalších adaptacích a prequelu, ale původnímu filmu to trochu chybí. Doporučuje britská komora 101 veterinářů. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Ta štěňata jsou úžasně roztomilá! :-) Příjemná disneyovská pohádka se honosí krásným vizuálním stylem (zejména nádherně kreslená pozadí – "layout"), jednoduchý děj se ale v určitých pasážích zbytečně natahuje, ze všeho toho štěkání jsem málem dostal osypky a zlotřilá kreatura Cruella by po přepálené finální honičce zasloužila pořádnější potrestání. ()

Reklama

Torimmer 

všechny recenze uživatele

No, jako na příběh o unesených dalmatinech to vlastně není vůbec zlé. Není to kdovíco, ale Disney si hodně pomohl s tím novým stylem. Styl "neučesané" animace tomu dodal zase jinou fajn atmošku. Mně to je teda sympatičtější. K tomu Londýnu se to hodilo, celé je to takové civilnější a méně doširoka se usmívající a s obříma lesknoucíma se očima. I dabing mi přijde méně afektovaný a přízemnější. Krok vstříc nové modernější éře. Okej, dobrý. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Tyhle starý disneyovky prostě fungují. Štěňata jsou natolik roztomilá, že okouzlí i zatvrdlé cynické srdce a vrátí mě do dětských let. Páníček a panička jsou taky fajn, na druhé straně jsou dva pitomci Kašpar a Horác, kteří jako by byli předobrazem dvojice ze Sám doma a ultimátně ďábelská Cruella De Vill. Je to svižné, vtipné, roztomilé (já vím opakuji se), napínavé a nádherně retro nakreslené (Londýn, starý zámek). A některé scény jsou prostě dokonalé. Například sledování westernu v televizi nebo psí telegram, který probudí celý Londýn :). 101 hvězdiček dát nemůžu, tak aspoň těch 5*. Animovaný film roku 1961. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $4miliónyTržby USA $144,880,014Tržby Celosvetovo $215,880,014Tržby za predaj Blu-ray v USA $7,694,982 //počet predaných kusov 338,986Tržby za predaj DVD v USA $101,283,006 //počet predaných kusov 4,583,922║ úžasne spracovaná rozprávka plná dobrodružstva, zábavy a napätia /90%/ ()

Galerie (100)

Zajímavosti (19)

  • Keď si psy posielajú štekaním telegram o stratených šteňatách, môžeme vidieť všetky psie hlavné postavičky z filmu Lady and Tramp (1951). Scéna začína s fúzačom Jockom a končí Trustym. V útulku sú Peg a Bull, na ulicu vybehne Lady v diaľke vidno Trampa. (giaruj)
  • V knize Roger není skladatel, který se potýká s problémy, ale finanční mág, který pomohl smazat britský státní dluh. (LUKICKK)
  • V knižnej predlohe Cruella okrem kožuchov taktiež miluje diamanty. Vo filme nebol priestor na to ukázať túto jej vášeň, ale práve kvôli tomu sa rozhodli Cruellu využiť ako hlavnú zápornú postavu v animovanom filme Rescuers, kde sa hlavná zápletka točila práve okolo diamantu. Hoci nakoniec tento nápad zamietli a záporačkou sa stala postava Madam Medusa, dodnes sú voľne dostupné concept arty Cruelly pre daný film. (matthew.17)

Související novinky

Návrat Cruelly je potvrzen

Návrat Cruelly je potvrzen

14.08.2021

Na přelomu letošního května a června vstoupil do kin hraný spin-off 101 dalmatinů s názvem Cruella a prakticky už pár dnů po premiéře se začalo mluvit o přípravách pokračování. Studio Disney mělo v… (více)

Prequel 101 dalmatinů našel záporačku?

Prequel 101 dalmatinů našel záporačku?

10.03.2019

Disney už nějakou dobu chystá hraný prequel Cruella k pohádce 101 dalmatinů, jenž se bude odehrávat v 70. letech v Londýně a bude se soustředit na zrod psy-nenávidějící Cruelly de Vil, kterou ve… (více)

Režisér Já, Tonya a remake 101 dalmatinů?

Režisér Já, Tonya a remake 101 dalmatinů?

05.12.2018

Režisér Craig Gillespie (Já, Tonya, Do posledního dechu) podle všeho jedná o režii hrané verze klasické disneyovské pohádky 101 dalmatinů. Snímek zatím nese neoficiálně název Cruella, a to především… (více)

Reklama

Reklama