Reklama

Reklama

101 dalmatinů

  • USA One Hundred and One Dalmatians (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ten den, kdy to všechno začalo, nebyl ničím výjimečný. Starý mládenec Roger skládal přeslazenou písničku a starý mládenec dalmatin stál u okna a pozoroval psí slečny. A nejen psí! Hledal si totiž nevěstu pro sebe i pro Rogera. Zanedlouho poté se Pongo seznámil s krásnou dalmatinkou Perditou a zamiloval se. Naštěstí se do Anity, majitelky psí krasavice, zamiloval i jeho pán. Brzy slavili svatbu a Pongo už nikdy nemusí opustit Perditu. Jak se dalo čekat, narodila se Perditě po čase krásná štěňátka, okolo kterých se točila celá rodina. Jejich vzájemné štěstí ale překazila Anitina spolužačka Cruella, která je posedlá touhou po kožichu z jemných kůžiček štěňátek dalmatinů. Přikáže svým přihlouplým nohsledům, aby unesli právě narozené flekaté drobečky Ponga a Perdity. Pongo povolává na pomoc ostatní psy... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (89)

Koda 

všechny recenze uživatele

Asi nikoho nepřekvapí tenhle krásný snímek od Disneyho, který už má něco zažito, ale stále je velice originální a určitě se jednou zapíše do historie. Původně jsem si myslel, že Pongovi a Perditě se narodí 101 dalmatinů a potom je Cruella s Horácem a Kašparem ukradnou, ale milým překvapením bylo, že ty zbylé štěňata už byly u Horáce a Kašpara. Film se dá lecos předvídat, ale na podívání a třeba i na zavzpomínání je ideální šance. Pro fanoušky dalmatinů je to jedinečná volba. Flíček, který je velice zvědavý a zároveň chytré štěně většinou dělá problémy, ale velice jsem si ho oblíbil a určitě nesmím zapomenout ani na jedinečnou Valérii Zawadskou, která se prostě na Cruellu hodí, Woody, alias Pongo Michal Dlouhý, a co mě nejvíce potěšilo byl seržant Tibbs, kterého daboval Tomáš Trapl. Vážně! Jiného dabéra na něj opravdu hodit nemohli. Tomáš si svojí roli nesmírně užíval a jako kocour mi připadal velice sympatický. Za mě hezké pokoukání a navrácení do krásných starých let. ()

Alf 

všechny recenze uživatele

ať už v porovnání s dobou "před" (Lady a Tramp, Alenka) nebo i tou "po" (Planeta pokladů, Není král jako král) nebo vůbec pro mě zdaleka nejhorší, co jsem kdy od Disneyho viděl, příběh banální, animace dost mizerná, žádný nápad, a to dokonce ani v části zla (snad s výjimkou jména hlavní zlodušky), nuda, nuda... ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Možná je trochu nešťastné, že jsem tuhle puntíkovanou klasiku poprvé viděla až v dospělosti ... se svou malou dcerkou (už si ani nevzpomínám, ve kterém z dávno zaniklých klasických kin mé rodné krajské metropole). Poněvadž 2 dospělí pejskové + 99 štěňátek (jakkoli roztomilých) ... to je přece jenom až moc velká přesila - na jednu zaláskovanou lidskou dvojici. A popravdě ... už tenkrát mě poněkud iritovala i bezbřehá, jen stěží pochopitelná naivita líbezné Anity - ve vztahu k bývalé spolužačce Cruelle. Nicméně DO POHÁDKY je úctyhodný počet 2 + 99 dalmatinů přesně to správné číslo. Krom toho: Psí telegraf prostě nemá chybu ... dokonce ani po všech těch letech, která mě poměrně nesmlouvavě odstřihla od přítmí starých dobrých biografů mého mládí. Takže ... po sečtení plusů a mínusů - přece jenom 4* ... pro všechny velké i malé dalmatiny, co jich na světě je. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Ta štěňata jsou úžasně roztomilá! :-) Příjemná disneyovská pohádka se honosí krásným vizuálním stylem (zejména nádherně kreslená pozadí – "layout"), jednoduchý děj se ale v určitých pasážích zbytečně natahuje, ze všeho toho štěkání jsem málem dostal osypky a zlotřilá kreatura Cruella by po přepálené finální honičce zasloužila pořádnější potrestání. ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Výsledky z ostatních webů: IMDb - 7,2/10 | Rotten Tomatoes: Tomatometer - 98%, Audience Score - 76% | FDb.cz - 68,4% (?) |Klasická Disneyho rozprávka, které nechybí nic, co by ostatní měly: kouzlo, cit, zábavný děj, skvělá animaci. Ovšem ještě navrch je zde spousta akce a napětí, skvělé postavy, kouzlo starého Londýna, Plukovník ...... a samozřejmě Cruella De Vil - aneb svině všech sviní ;) Teď jen litujeme, že jsme si tuto podívanou nevychutnali o Vánocích :-( 85% ()

Galerie (100)

Zajímavosti (19)

  • V knize Roger není skladatel, který se potýká s problémy, ale finanční mág, který pomohl smazat britský státní dluh. (LUKICKK)
  • Jedná se o první animovaný film studia Disney, ve kterém byla použita nová technologie Xerox, díky které nemuseli animátoři každé okénko ručně překreslovat. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Návrat Cruelly je potvrzen

Návrat Cruelly je potvrzen

14.08.2021

Na přelomu letošního května a června vstoupil do kin hraný spin-off 101 dalmatinů s názvem Cruella a prakticky už pár dnů po premiéře se začalo mluvit o přípravách pokračování. Studio Disney mělo v… (více)

Prequel 101 dalmatinů našel záporačku?

Prequel 101 dalmatinů našel záporačku?

10.03.2019

Disney už nějakou dobu chystá hraný prequel Cruella k pohádce 101 dalmatinů, jenž se bude odehrávat v 70. letech v Londýně a bude se soustředit na zrod psy-nenávidějící Cruelly de Vil, kterou ve… (více)

Režisér Já, Tonya a remake 101 dalmatinů?

Režisér Já, Tonya a remake 101 dalmatinů?

05.12.2018

Režisér Craig Gillespie (Já, Tonya, Do posledního dechu) podle všeho jedná o režii hrané verze klasické disneyovské pohádky 101 dalmatinů. Snímek zatím nese neoficiálně název Cruella, a to především… (více)

Reklama

Reklama