Reklama

Reklama

101 dalmatinů

  • USA One Hundred and One Dalmatians (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ten den, kdy to všechno začalo, nebyl ničím výjimečný. Starý mládenec Roger skládal přeslazenou písničku a starý mládenec dalmatin stál u okna a pozoroval psí slečny. A nejen psí! Hledal si totiž nevěstu pro sebe i pro Rogera. Zanedlouho poté se Pongo seznámil s krásnou dalmatinkou Perditou a zamiloval se. Naštěstí se do Anity, majitelky psí krasavice, zamiloval i jeho pán. Brzy slavili svatbu a Pongo už nikdy nemusí opustit Perditu. Jak se dalo čekat, narodila se Perditě po čase krásná štěňátka, okolo kterých se točila celá rodina. Jejich vzájemné štěstí ale překazila Anitina spolužačka Cruella, která je posedlá touhou po kožichu z jemných kůžiček štěňátek dalmatinů. Přikáže svým přihlouplým nohsledům, aby unesli právě narozené flekaté drobečky Ponga a Perdity. Pongo povolává na pomoc ostatní psy... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (89)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Je celkem zvláštní, že tyhle starý kreslený filmy sem ve svým dětství neviděl, rovnou sem asi přeskočil na Terminátora :o). S prckem se nám výtazně vryla do paměti hitovka "Cruela demon". Celkem čučím, že je to film pro cěcka, ale ti dva poskoci Cruely a i vona mluvěj celkem drsně. Tak třeba  pitomec, idiot... Jakože to není uplně kinder friendly :o).Ale stejně sme ji viděli už tak 4x :o) ()

helrohir 

všechny recenze uživatele

Ďalšia z radu klasických disneyoviek, ktorá ponúka zábavno-dobrodružný príbeh s prímesou napätia. Opäť sú tu skvelé animácie aj hudba. Samotný dej je trošku jednoduchý, pričom na nadpriemer ho povyšuje účasť jednej z najpamätnejších záporných postáv v rámci všetkých disney animákov - Cruelly. Oceniť musím v tomto prípade aj vynikajúci slovenský dabing. 70%. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Je neuveriteľné, že táto snímka má už skoro 60 rokov !! Aj ja som kedysi miloval túto obrovskú psiu svorku, asi ako každé dieťa na svete, ktorú pre seba chcela ukoristiť diabolská Cruelly De Vil. Napriek tomu, že sa jedná o rodinnú snímku mierenú detskému publiku, tak dokáže veľmi dobre pobaviť a psíkovia sú navyše roztomilí. Musím uznať že tento animák je fakt dobrý je jeden z legiend Disneyho a tak by ste ho rozhodne nemali so svojimi deťmi minúť. Výborná hudba a príbeh a aj krásna kreslená animácia, ktorá mohla byť teda trochu lepšia ale je dobrá na svoj vek a humor tiež ujde. Ako animák sa mi 101 dalmatíncov páči oveľa viac než hraný film. Tento film má väčšiu charizmu ako hraný, celé je to vtipné a nemá žiadne hluché miesta. Pongo a Perdita sú neodolateľní. ()

Koda 

všechny recenze uživatele

Asi nikoho nepřekvapí tenhle krásný snímek od Disneyho, který už má něco zažito, ale stále je velice originální a určitě se jednou zapíše do historie. Původně jsem si myslel, že Pongovi a Perditě se narodí 101 dalmatinů a potom je Cruella s Horácem a Kašparem ukradnou, ale milým překvapením bylo, že ty zbylé štěňata už byly u Horáce a Kašpara. Film se dá lecos předvídat, ale na podívání a třeba i na zavzpomínání je ideální šance. Pro fanoušky dalmatinů je to jedinečná volba. Flíček, který je velice zvědavý a zároveň chytré štěně většinou dělá problémy, ale velice jsem si ho oblíbil a určitě nesmím zapomenout ani na jedinečnou Valérii Zawadskou, která se prostě na Cruellu hodí, Woody, alias Pongo Michal Dlouhý, a co mě nejvíce potěšilo byl seržant Tibbs, kterého daboval Tomáš Trapl. Vážně! Jiného dabéra na něj opravdu hodit nemohli. Tomáš si svojí roli nesmírně užíval a jako kocour mi připadal velice sympatický. Za mě hezké pokoukání a navrácení do krásných starých let. ()

eMeMko 

všechny recenze uživatele

Opět jedna z povedených disneyovek. Krásný jednoduchý příběh, hromada roztomilých pejsků a hlavně dokonalý záporák. Vychrtlá zombie Cruella je prostě perfektně šílená postava, která ač se chová naprosto otřesně a hnusně, každý si ji musí zamilovat. Zajímavé byly také dialogy, respektive množství neslušných slov, které však dodávalo více realističnosti. Třešničkou na dortu byla také camea psů z předchozího disneyovky Lady a Tramp a hlavně rozdílné povahy každého z 15 štěňat. Výsledné hodnocení: velmi povedený animák. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (19)

  • Psi ve filmu nejsou ve skutečnosti bílí – byla použita velmi světle šedá barva. Bílá by byla příliš jasná na plátně a v zasněžených scénách by nefungovala dobře. (freelex)
  • Společnost Disney se topila v dluzích dluzích po finančním propadáku Šípková Růženka (1959) a zoufale potřebovala hit. Dokonce se hovořilo o ukončení divize animace, protože se společnost zaměřila na hrané filmy, televizní a zábavní pořady. Film se nakonec stal v USA nejvýdělečnějším filmem roku 1961. (freelex)
  • Keď si psy posielajú štekaním telegram o stratených šteňatách, môžeme vidieť všetky psie hlavné postavičky z filmu Lady and Tramp (1951). Scéna začína s fúzačom Jockom a končí Trustym. V útulku sú Peg a Bull, na ulicu vybehne Lady v diaľke vidno Trampa. (giaruj)

Související novinky

Návrat Cruelly je potvrzen

Návrat Cruelly je potvrzen

14.08.2021

Na přelomu letošního května a června vstoupil do kin hraný spin-off 101 dalmatinů s názvem Cruella a prakticky už pár dnů po premiéře se začalo mluvit o přípravách pokračování. Studio Disney mělo v… (více)

Prequel 101 dalmatinů našel záporačku?

Prequel 101 dalmatinů našel záporačku?

10.03.2019

Disney už nějakou dobu chystá hraný prequel Cruella k pohádce 101 dalmatinů, jenž se bude odehrávat v 70. letech v Londýně a bude se soustředit na zrod psy-nenávidějící Cruelly de Vil, kterou ve… (více)

Režisér Já, Tonya a remake 101 dalmatinů?

Režisér Já, Tonya a remake 101 dalmatinů?

05.12.2018

Režisér Craig Gillespie (Já, Tonya, Do posledního dechu) podle všeho jedná o režii hrané verze klasické disneyovské pohádky 101 dalmatinů. Snímek zatím nese neoficiálně název Cruella, a to především… (více)

Reklama

Reklama